Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Vine potopul!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă precipitaţii de pînă la 70 l/mp ■ Neamţul va fi sub avertizări simultane, galbene şi portocalii de furtuni, vijelii şi grindină ■

Meteorologii au emis mai multe avertizări galbene şi portocalii de vreme rea, anunţîndu-se furtuni şi cantităţi de apă de pînă la 70 l/mp. Pe 19 august, Neamţul a fost împărţit în două zone de vreme rea.

Vestul a fost sub avertizare cod portocaliu de instabilitate accentuată şi cantităţi însemnate de apă, anunţîndu-se averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, de la ora 10:00 la 21:00, cu cantităţi de apă de 30-40 de l/mp. În aceeaşi perioadă, în est a fost avertizare cod galben de instabilitate, cam cu aceleaşi fenomene.

În următoarele 24 de ore, de pe 19 august, de la ora 21:00 şi pînă pe 20 august, la ora 21:00, judeţul Neamţ este sub altă atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menţionat, în nordul, centrul şi estul ţării, precum şi la deal şi la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 de l/mp şi izolat 40 – 50 l/mp“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Aşa stînd lucrurile trebuie spus că pe 20 august, va fi una din cele mai reci zile din ultima perioadă de timp şi din cauza furtunilor, mercurul din termometre coboară pînă la valoarea de 24 de grade Celsius.

Minima nocturnă nu va fi influenţată şi în Piatra Neamţ va fi o noapte plăcută cu vreo 18 grade în termometre. De vineri, 21 august, începe să se încălzească treptat, astfel că la amiază ne vom bucura de o maximă de 27 de grade. În plus, se pare că scăpăm de precipitaţii, fiind anunţat cer variabil cu soare.

Cam la fel vor fi condiţiile meteo şi în prima zi de week-end. Sîmbătă, 22 augut va fi cer predominant senin, iar în cel mai cald moment al zilei se va înregistra o maximă comparabilă cu cea din intervalul precedent, 27 de grade. Se încălzeşte spectaculos în ultima zi de week-end, iar duminică, 23 august, este anunţat timp bun şi o maximă de 30 de grade. Săptămîna viitoare în Neamţ vor fi valori termice între 24-28 de grade, iar în prima parte se anunţă ploi.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. V

    19 august 2020 at 7:57 PM

    nu aI mai vazut ploi/nu mai iduceti PANICA

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat, joi, 22 octombrie, la Farcaşa. Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, echipajul solicitat la locul tragediei a găsit tânărul în stop cardio-respirator, fără indicaţie de resuscitare cardiopulmonară.

Citește știrea

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Trending