Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Vine frigul, s-a domolit cererea pe piaţa muncii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în a doua jumătate a lui Brumar, angajatorii au nevoie de numai 659 de noi salariaţi ■ cam jumătate din personal este necesar în zona reşedinţei de judeţ ■

Mediul de afaceri a mai domolit motoarele în a doua jumătate a lui Brumar şi dacă în vară era şi peste 1.000 de locuri de muncă disponibile la nivel de judeţ, acum cererea de personal nu atinge cifra 700. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ sînt vacant 659 de job-uri din care aproape jumătate, mai exact 302, vin de la angajatori din Piatra Neamţ şi comunele limitrofe. Şomerii din zona Roman pot alege din cele 288 de posturi scoase de mezat de angajatorii locali, iar cel mai puţin este de lucru la Tîrgu Neamţ şi în comunele limitrofe unde se recrutează numai 69 de noi lucrători în mai multe domenii de activitate. Cele mai multe oportunităţi pentru cei cu studii superioare sînt la Piatra Neamţ unde este nevoie în special de ingineri calificaţi în mai multe ocupaţii. Se caută un inginer specializat în tehnologia sudurii, un inginer mecanic şi un inginer producţie, Nu se acoperă de mai mult timp cele două posturi în domeniul artistic, maestru de sunet şi maestru de lumini şi încă este vacant un loc pentru un jurist, dar se mai caută patru economişti. Cererea este mai generoasă pentru cei cu studii medii, dar şcoliţi în ocupaţii cum ar fi confecţioner tîmplărie pvc unde sînt libere 13 posturi, s-ar mai putea angaja 45 muncitori necalificaţi, precum şi 25 de dulgheri, 10 fierari betonişti, 20 de zidari, sau 16 lucrători comerciali. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ. La Roman cererea de licenţiaţi este destul de subţire şi în zonă se caută doar un inginer electrotehnist şi un inginer tcm. Cel mai mult este de lucru în industrie unde se caută 75 de muncitrori necalificaţi, 84 de confecţioneri – asamblori articole textile sau 20 de operatori – confecţioneri industria îmbrăcămintei. Alţi 10 necalificaţi sînt necesari în alte domenii şi ar mai putea găsi de lucru cei care pot presta în activităţi cum ar fi preparator marfă, pizzar, tinichigiu industrial, sudor, strungar, tratamentist termic sau vînzător. La Tîrgu Neamţ s-ar putea angaja în această săptămînă un singur inginer, specializat în industria alimentară. Pentru ceilalţi sînt pe piaţă 10 posturi de confecţioner textile, şi mai puţine oportunităţi sînt pentru frezori, manipulanţi, rectificatori, strungari, sudori sau sudori argon, precum şi vulcanizatori, operatori la maşini de surfilat şi operatori la maşini de tricotat circular.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Şofer încătuşat pentru că a condus băut

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 42 de ani, din Războieni, care a fost prins în timp ce conducea băut, a fost reţinut recent de poliţiştii nemţeni.

“La data de 27 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 42 de ani, din Războieni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 208 G, aflîndu-se sub influenţa băturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice de sînge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În urma documentării activităţii infracţionale, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cel în cauză, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, urmînd ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încăpăţînat, arestat preventiv

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 24 de ani, din Drăgăneşti, care, deşi nu avea voie să părăsească localitatea de domiciliu, a mers la Tîrgu Neamţ şi a provocat un scandal şi a proferat ameninţări, a fost arestat preventiv.

“La data de 27 ianuarie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au depistat un tînăr de 24 de ani, din localitatea Drăgănești, care poseda un mandat de arestare preventivă.

Pe numele tînărului, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un mandat de arestare preventivă, aceasta fiind cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Din ancheta polițiștilor au rezultat indicii că, la data de 11 ianuarie, deși se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, fiindu-i stabilită obligația de a nu părăsi localitatea de domiciliu, acesta s-ar fi deplasat la o societatea comercială din Tîrgu Neamț, unde ar fi provocat scandal și ar fi amenințat cu acte de violență o altă persoană.

Persoana depistată a fost condusă la sediul poliției, în vederea punerii în executare a mandatului emis de instanța de judecată. Tînărul a fost introdus de polițiști în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamţ”. au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Proiecte cu bani europeni pentru infrastructura rutieră

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ proiectele beneficiază de finanţare nerambursabilă în proporţie de 98% ■ “fondurile europene reprezintă o soluţie la îndemîna autorităţilor locale pentru realizarea de investiţii care să dezvolte comunităţile”, a declarat Dragoş Chitic ■

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională N-E, Vasile Asandei, au semnat, recent, trei contracte de finanţare a unor proiecte majore de infrastructură rutieră şi de gestionare a traficului rutier în Piatra Neamţ.

Concret, este vorba de două proiecte care vizează modernizarea a două coridoare importante din municipiul Piatra Neamţ, inclusiv realizarea de piste pentru biciclete, respectiv Reorganizarea coridorului principal de mobilitate urbană pe axa est-vest (Bulevardul Decebal, Piaţa Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Traian) în valoare de 26.660.435 lei şi Modernizare coridor integrat de mobilitate est-vest – Strada Mihai Viteazu în valoare de 14.549.926 lei. Cel de-al treilea proiect are tiltlul Implementare sistem de management inteligent al traficului în Municipiul Piatra Neamţ şi este în valoare de 35.218.942 lei.

„Astăzi am semnat contractele pentru finanţarea a trei proiecte foarte importante pentru Piatra Neamţ, prin a căror implementare vom moderniza principalele artere din municipiu şi vom creşte gradul de siguranţă al tuturor participanţilor la trafic, fie ei conducători auto, pietoni sau biciclişti. Ne dorim ca pietrenii să aleagă mijloacele de transport cele mai puţin poluante şi pentru aceasta vom asigura toate condiţiile şi îi vom încuraja pe cei care se gândesc la mediul înconjurător.

Toate proiectele beneficiază de finanţare nerambursabilă în proporţie de 98%, contribuţia municipalităţii pietrene fiind doar de 2%. Am mai spus-o: fondurile europene reprezintă o soluţie la îndemîna autorităţilor locale pentru realizarea de investiţii care să dezvolte comunităţile şi din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în oraşul nostru”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea

Trending