Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Veste bună: cică se mai încălzeşte niţel

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii spun că va fi ceva mai cald şi pe final de săptămînă ar putea fi 11 grade ■ apoi, regimul termic se depreciază ■ la început de decembrie ar putea fi precipitaţii ■

În acest sezon vremea a ţinut cu noi şi după o lungă şi frumoasă toamnă valorile termice au intrat la apă.

Meteorologii dau asigurări că de acum înainte se mai încălzeşte niţel, apoi valorile termice revin spre normalul perioadei. Spre final de Brumar ar putea reveni precipitaţiilor.

Cel puţin aşa rezulă din estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru perioada 25 noiembrie – 8 decembrie 2019, pentru Moldova, publicată pe site-ul Administraţiei naţionale de meteorologie.

„În intervalul 25 – 29 noiembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încît temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 13 grade. Începînd cu data de 30 noiembrie şi pînă la

sfîrşitul celei de-a doua săptămîni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între 4 şi 7 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între 1 şi 4 grade în prima săptămînă, iar după data de 1 decembrie şi pînă în ultima zi a intervalului de prognoză, între -1 grad şi 1 grad. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor în general slabe va fi în creştere începînd cu data de 27 noiembrie“, conform ANM.

Estimarea a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Au fost prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice fiind indicate perioadele cu cea mai mare probabilitate de apariţie a precipitaţiilor.

Aşa stînd lucrurile trebuie spus că pe 27 noiembrie, ar trebui să revedem soarele iar la amiază ar putea fi o maximă comparabilă cu cea din ziua anterioară, 5 grade Celsius. Noaptea cerul va fi degajat şi minima va fi pozitivă, dar modestă, 1 grad. Joi, 28 noiembrie, pare a fi mai cald şi pe fondul unui cer absolut senin maxima saltă pînă la valoarea de 7 grade.

Şi minima nopţii mai saltă niţel, dar nu prea mult, pînă la 2 grade. Cea mai caldă zi din întreg intervalul de prognoză, mult peste media perioadei, pare a fi cea de vineri, 29 noiembrie, cînd meteorologii promit la Piatra Neamţ pînă la 11 grade, iar soarele va fi la putere.

Peste noapte norii se adună în zona noastră, nu sînt precipitaţii, iar minima ajunge la 6 grade. Ultima zi a lui Brumar, sîmbătă 30 noiembrie, va fi ceva mai rece, dar cerul se păstrează limpede.

Valorile termice diurne coboară la 8 grade, iar peste noapte vor fi cam 2 grade. Ultima lună din an debutează cu timp bun şi duminică, 1 decembrie, avem promisiunea unui soare vlăguit care nu aduce mai mult de 5 grade în miezul zilei.

Noaptea trecem la temperaturi la limita îngheţului, 0 grade. Pînă la mijlocul săptămînii viitoare vremea se depreciază, revin ploile slabe, iar miercuri 4 decembrie am putea avea numai 2 grade ziua şi o minimă nocturnă mai aspră, -6 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending