Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Un şantaj psihic, tot fără executare

Știe publicată cu

în data de

■ inculpata a fost prinsă în flagrant cînd lua 1.000 de lei de la un tînăr cu handicap ■ ea îi oprise victimei buletinul şi l-a uşurat de bani ■

Curtea de Apel Bacău s-a pronunţat prin sentinţă definitivă în cazul unui şantaj psihic, magistraţii respingînd apelul inculpatei şi păstrînd decizia instanţei de fond, Judecătoria Piatra Neamţ, prin care Maria Ciuştea, de 43 de ani, a fost condamnată la doi ani şi jumătate de închisoare sub supraveghere. Ea a mai fost obligată să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Piatra Neamţ sau la Primăria Alexandru cel Bun. „Ia act că persoana vătămată a renunţat la pretenţiile de natură civilă. În temeiul art. 112 alin.1 lit.e C.p.p. dispune confiscarea de la inculpată a sumei de 6.000 lei, bani remişi de persoana vătămată acesteia şi cu privire la care persoana vătămată nu şi-a menţinut pretenţiile de natură civilă“, conform instanţei. La început de aprilie 2016, Ciuştea a fost prinsă în flagrant cînd primea 1.000 de lei de la un pietrean încadrat în grad de handicap grav. Timp de 8 luni, acuzata l-a stors de bani pentru un presupus împrumut pentru medicamente, iar tînărul nu mai reuşea să îl returneze. Organele de urmărire penală nu au fost sesizate de victimă, ci de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Piatra Neamţ, asta după ce, probabil, partea vătămată nu a mai putut prezenta cartea de identitate, documentul fiindu-i reţinut de suspectă. „Poliţiştii de investigaţii criminale au organizat o acţiune de prindere în flagrant a unei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj. În acest sens, pe platoul Curţii Domneşti a fost prinsă în flagrant o femeie de 43 de ani, în timp ce primea de la persoana vătămată 1.000 lei“, conform unui comunicat al poliţiei Neamţ. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada septembrie 2016 – aprilie 2017, prin constrîngere psihică, femeia l-a determinat pe bărbatul de 30 de ani să-i remită lunar banii pe care acesta îi primea ca indemnizaţie pentru persoane cu handicap. Timp de 8 luni suspecta a luat mii de lei. „Suspecta i-a reţinut persoanei vătămate cartea de identitate şi i-a cerut banii profitînd de starea sa şi motivat de faptul că la un moment dat i-ar fi împrumutat o sumă de bani pentru a-şi cumpăra medicamente“, a declarat procurorul Mugurel Darie, purtător de cuvînt al Parchetului Piatra Neamţ. Poliţiştii au luat măsura reţinerii pietrencei pentru 24 de ore, iar apoi a fost plasată sub control judiciar.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bătăuşi condamnaţi, trimişi la penitenciar

Știe publicată cu

în data de

Trei bărbaţi din Bozieni, condamnaţi la cîte cinci ani de închisoare pentru lovire, au fost prinşi de poliţişti şi încarceraţi în Penitenciarul Bacău. “La data de 23 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu polițiștii Secţiei de Politie Rurală Ion Creangă, însoțiți de luptători ai Servciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat și reținut trei bărbați, din Bozieni, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei trei au fost condamnați de către Tribunalul Neamţ la cîte cinci ani de închisoare cu executare fiecare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 9 iulie 2016, doi dintre ei, în vîrstă de 21, respectiv 55 de ani, au lovit o persoană care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, cel de-al treilea, în vîrstă de 26 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri aceleeași persoane vătămate, cauzîndu-i leziuni care au necesitat 85 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

UPDATE Neamţ: Bărbat decedat după ce a căzut într-o rîpă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 24 mai, pentru a salva un bărbat care a căzut într-o rîpă de la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş. Conform primelor informaţii oferite de salvatorii nemţeni, bărbatul este în stare de inconştienţă. “Misiune degajare persoană (bărbat) inconştientă căzută într-o rîpă la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş, zona Grasu Mare. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un echipaj medical din cadrul SAJ. A fost anunţat și Serviciul Public Salvamont Neamț”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

UPDATE 12.42 Este vorba de un bărbat de aproximativ 71 de ani. Echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț efectuează manevre de resuscitare –sursa ISU Neamţ

Update 13.30 – “Din nefericire, efortul comun depus de forțele participante la această misiune a fost în zadar, fiind declarat decesul bărbatului de către personalul medical din cadrul SAJ Neamț” – sursa ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încătuşat

Știe publicată cu

în data de

Un pietrean cu chef de scandal a reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi distrugere. Totul s-a întîmplat pe 22 mai, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi despre faptul că pe o stradă din reşedinţa de judeţ a izbucnit un conflict între mai multe persoane. Din cercetări a reieşit că pe fondul unor neînţelegeri, un bărbat de 42 de ani a pătruns în locuinţa unei femei de 45 de ani, unde ar fi lovit cu pumnii şi picioarele un tînăr de 19 ani. De asemenea, acesta ar fi distrus obiecte de mobilier şi bunuri electrocasnice din locuinţă, prejudiciul fiind de 3.000 de lei. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul de la IPJ Neamţ. Scandalagiul urmează a fi prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Trending