Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Un braconier a tras cu arma pentru a scăpa de pădurari

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ bărbatul a fost reţinut

Un bărbat care a tras cu arma în plan vertical pentru a scăpa de silvicultorii care îl prinseseră la braconat a fost încătuşat recent. “Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza localității Agapia, fiind documentată activitatea infracțională a unui bărbat de 43 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de uz de armă letală fără drept, braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore. La data de 31 octombrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Neamț, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamț, au efectuat o percheziție, pe raza localității Agapia, la locuința un bărbat 43 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic. Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 21 septembrie, acesta a fost surprins de către doi lucrători silvici în timp ce se afla pe fondul de vânătoare Secu, aflat în administrarea Ocolului Silvic Mănăstirea Neamţ, cu intenția de a practica vînătoarea fără drept. În acel moment, bărbatul ar fi executat două focuri de armă, în plan vertical, cu scopul de a-și asigura scăparea, după care s-ar fi îndepărtat în desișul pădurii. În urma descinderilor, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, o armă de vînătoare – calibru 30-06, pe care era montată o lunetă optică ,13 cartuşe de vînătoare calibru – 30-06 cu capsa nepercutată, deţinute legal și 2 cartuşe de vînătoare calibru – 12, cu capsa nepercutată, deţinute fără drept. De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, mai multe dispozitive optice electronice destinate armelor de foc, interzise la deținere, o staţie de emisie-recepţie portabilă și două minicamere video. Polițiștii au dispus extinderea cercetărilor și sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în sensul deținerii fără drept de dispozitive electronice de ochire destinate armelor şi al deţinerii fără drept de cartuşe letale de vânătoare. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Judecătoria Tîrgu-Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celui în cauză”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 450 de amenzi şi 70 de permise “săltate”, după o razie a poliţiştilor de la rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii de la Rutier au aplicat, în doar cinci zile, 452 de amenzi şi au reţinut peste 70 de permise de conducere.

Cele mai multe permise au fost eţinute pentru depăşire de viteză, dar unii şoferi au devenit pietoni şi pentru consum de alcool sau depăşiri neregulamentare.

“În perioada 13 – 17 noiembrie a.c.,  polițiștii Serviciului Rutier Neamț în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, în cele 5 zile de controale, polițiștii au aplicat 452  de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 R.

În cadrul acțiunii, au fost reținute peste 70 de permise de conducere, dintre care 35 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise,  10 pentru alcool, 11 pentru depășire neregulamentară și 23 pentru alte abateri”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Polițiștii au constatat şi 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 5 pentru infracțiuni de altă natură.

“Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rîndul conducătorilor auto”, atenţionează poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Un beţivan şi-a bătut mama şi merge “la beci”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 51 de ani, care, pe fondul consumului de alcool, şi-a bătut mama şi a încălcat apoi şi ordinul de protecţie, a fost băgat la beci de poliţişti.

“Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 17 noiembrie a.c., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 51 de ani, din Dulcești, ar fi lovit-o pe mama sa, de 78 de ani, cu palmele în zona feței și i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență, fapt pentru care polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu prin care acesta a fost obligat să părăsească locuinţa comună”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Scandalagiul nu s-a liniştit însă şi în cursul aceleiași zile ar fi pătruns în incinta imobilului mamei sale, fiind depistat de polițiști încălcînd obligațiile dispuse.

A fost condus la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

“În urma administrării probatoriului, la data de 18 noiembrie a.c., polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se mai precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătaie, la crîşmă, patru persoane reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de poliţiştii nemţeni, după ce s-au încăierat în apropierea unui magazin din Cîndeşti.

Conflictul s-a produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar doi bărbaţi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale

„La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au fost sesizați de către o femeie, de 51 de ani, cu privire la faptul că în apropierea unei societăți comerciale din localitatea Cîndești a izbucnit un conflict între mai multe persoane.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, conflictul fiind aplanat. Totodată, persoanele participante au fost identificate de polițiști și conduse la sediul poliției, în vederea audierii”, au transmis oamenii legii.

Din primele cercetări  reieșit că, în urma unui conflict survenit pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri, 4 bărbați cu vîrste cuprinse între 25 și 60 de ani, toți din Cîndești, s-ar fi agresat fizic reciproc.

În urma conflictului, doi bărbați, de 31, respectiv 60 de ani, au suferit leziuni, fapt pentru care au fost preluați și transportați la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale.

“În urma probării activității infracționale a celor implicați, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele 4 persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmînd ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au mai comunicat poliţiştii nemţeni.

 

FOTO generica

 

Citește știrea

Trending