Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Ucigaşul lui Yeti, din nou după gratii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Bogdan Ungureanu a fost arestat după ce a făcut scandal într-un bar şi a distrus jocuri electronice ■ el era deja sub control judiciar pentru tîlhărie ■ Ungureanu a devenit celebru după ce l-a ucis pe Mihai Luca, zis Yeti ■ pentru crima din anul 2003 a fost pedepsit cu 12 ani de închisoare la Tribunalul Neamţ şi apoi la 9 ani la Curtea de Casaţie ■

Bogdan Ungureanu, în vîrstă de 37 de ani, din Piatra Neamţ, celebru în oraş după ce în urmă cu ani buni l-a ucis pe Mihai Luca, zis Yeti, nu s-a lăsat pînă nu a ajuns din nou după gratii. Pe 11 decembrie 2018 a provocat scandal într-un bar şi a distrus patru aparate de jocuri mecanice. La acel moment era deja sub control judiciar pentru tîlhărie, astfel că judecătorii nu au mai stat pe gînduri şi l-au arestat preventiv în şedinţa din 12 decembrie. „În temeiul art. 202 alin. (1), (3) şi (4) litera e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 1 lit. d) Cod procedură penală, art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, avînd ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Ungureanu Bogdan. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ungureanu Bogdan, cercetat în dosarul penal nr. 5308/P/2018 al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea infracţiunilor de distrugere în formă continuată, prevăzută de art. 253 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal şi de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzuta de art. 371 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 12.12.2018 şi pînă la data 10.01.2019, inclusiv“, conform Judecătoriei Piatra Neamţ. decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Neamţ. Totul i s-a tras de la incidentul de pe 11 decembrie, cînd în jurul orei 13, anchetatorii de la Poliţia Piatra Neamţ au fost sesizaţi să intervină la un scandal produs într-un local de strada Progresului. Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că bărbatul aflat sub control judiciar, ar fi provocat scandal în incinta localului, unde ar fi distrus un aparat electronic de jocuri de noroc, fiind demarată o anchetă. La ceva vreme distanţă, în jurul orei 18, pietreanul furios a revenit în acelaşi local unde a mai distrus alte trei aparate electronice, dar şi uşa de acces în incintă, apoi a plecat. Poliţiştii l-au depistat ulterior, în timp ce se deplasa pe bulevardul Dacia, iar în urma audierii, s-a decis emiterea unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Trebuie spus că el era deja sub control judiciar pentru 60 de zile de la data de 9 noiembrie 2018, cînd fusese acuzat de tîlhărie. Atunci ar fi mers la un magazin din Roznov şi a făcut cumpărături în valoare de peste 400 de lei. Cînd a ajuns la casă nu a achitat bunurile ci i-a dat vînzătoarei numai un leu, plus nişte ameninţări. Şi atunci a fost reţinut pentru tîlhărie, însă ajuns în faţa judecătorilor pietreni a primit cea mai blîndă dintre măsurile preventive, controlul judiciar. El ar fi trebuit să stea departe de alte necazuri penale dar nu s-a putut abţine, aşa că de această dată a fost arestat.

Crima din buricul tîrgului

Bogdan Ungureanu a ucis pe cînd avea numai 23 de ani, crima avînd loc în 2003, în barul de la etajul XII a Hotelui Ceahlău. Ulterior Tribunalul Neamţ l-a condamnat 12 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor, iar la Curtea de Casaţie la 9 ani. El a mai fost obligat de instanţa de judecată la plata unor despăgubiri materiale în valoare de 50 de milioane de lei vechi pentru soţia victimei şi la plata unei prestaţii periodice lunare în valoare de 1,6 milioane de lei pînă la majorat pentru fiecare dintre cei patru copii ai celui ucis. Crima a avut loc în noaptea de 12/13 aprilie 2003, cînd în urma unui conflict spontan Bogdan Ungureanu l-a înjunghiat pe Mihai Luca, zis Yeti, în vîrstă de 35 de ani, din Piatra Neamţ, leziunile suferite conducînd la deces. Legiştii au numărat 14 lovituri de cuţit pe corpul victimei. După comiterea faptei, inculpatul a fugit şi s-a predat anchetatorilor după cîteva zile. El a susţinut că nu ştia că victima murise şi de aceea s-a predat mai tîrziu. Acuzatul a declarat pe tot parcursul procesului că, deşi îşi recunoaşte fapta, se consideră nevinovat, întrucît a acţionat în legitimă apărare. „În noaptea respectivă a apărut Mihai Luca împreună cu trei prieteni şi au consumat vreo 9-10 sticle de vin. La un moment dat, Yeti a făcut scandal, a spart pahare, iar eu am discutat politicos cu el şi se părea că se potolise. De fiecare dată am vorbit foarte frumos şi politicos cu el. La un moment dat, l-am auzit pe Yeti spunîndu-i unui prieten «Trădătorule, de mîna mea o să mori». După aceea, la plecarea din bar, l-am condus pe Yeti pînă la lift şi, cînd m-am întors cu spatele, m-a lovit cu pumnul în cap. Eu m-am refugiat spre ringul de dans, dar Luca m-a placat şi m-a trîntit. Apoi s-a urcat pe mine şi, în timp ce mă strîngea de gît cu o mînă, cu cealaltă mînă mă ameninţa cu o seringă care susţinea că e infectată cu HIV. Simţeam că nu mai am aer, am intrat în panică, am scos din buzunar un cuţit tip fluture cu care l-am lovit de mai multe ori în mîini şi în spate. Pot să vă spun că n-am avut nici o secundă intenţia să-l omor, ci doar m-am apărat. Regret mult ce s-a întîmplat“, a precizat inculpatul. Avocaţii lui au solicitat achitarea pe motiv că fapta s-a petrecut în legitimă apărare şi, în plus, ar fi suferit de unele afecţiuni psihice, deşi expertiza a stabilit că are discernămînt.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Neamţ: Proastă afacere! 47 de sticle cu spirt au „costat“ 100 de milioane

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ oamenii legii au făcut verificări la peste 200 de comercianţi ■ au găsit la raft alcool sanitar fără acte şi au aplicat o amendă de 10.000 de lei ■

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat verificări la un număr 221 de societăţi şi persoane fizice autorizate, au fost constatate numeroase nereguli, fiind aplicate amenzi ce au totalizat 282.000 lei.

Una din cele mai mari sancţiuni a fost aplicată unui comerciant care vindea spirt medicinal, pentru care nu avea acte de provenienţă, el trebuind să scoată din buzunar 100 de milioane de lei vechi.

„La data de 22 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au descoperit la sediul unei societăţi comerciale din Girov, 47 de sticle de alcool sanitar, expuse spre vînzare. Întrucît reprezentantul societăţii nu deţinea documente legale de provenienţă pentru produsele comercializate, întreaga cantitate de alcool sanitar a fost ridicată, în vederea confiscării.

De asemenea, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Anchetatorii au început verificările de acest fel încă din momentul intrării în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 1. Misiunile au ca scop prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilegale comise de către operatorii economici şi persoanele fizice pe fondul stării de urgenţă actuale, urmărindu-se atît activităţile comerciale cu produse alimentare şi alte produse de strictă necesitate, cît şi cele cu produse din categoria dispozitivelor de protecţie sau medicale.

Totodată, verificările poliţiştilor au vizat situaţiile de majorare artificială a preţurilor, profitînd de contextul actual şi modul de respectare de către agenţii economici a dispoziţiilor prevăzute la art. 1 şi 2 din Ordonanţa Militară nr. 1/17.03.2020.

În acest context, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat verificări privind respectarea prevederilor impuse la 221 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, fiind organizate cu precădere şi acţiuni de monitorizare a acestora.

În urma neregulilor constatate anchetatorii au aplicat 60 de sanctiuni contravenţionale. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate, în vederea confiscării, produse în valoare de peste 12.000 de lei, pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente de provenienţă, încălcîndu-se astfel prevederile legislaţiei în vigoare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Ultraj la un poliţist, 2,9 ani de detenţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a ieşit la plimbare cu maşina, deşi era băut şi a provocat un accident ■ în momentul reţinerii a lovit un poliţist ■ a ajuns în arest la domiciliu, dar în scurt timp a recidivat, fiind arestat ■

Un pietrean în vîrstă de 29 de ani, care a ieşit la plimbare cu maşina deşi era băut apoi a ultragiat un poliţist care i-a ieşit în drum a fost condamnat cu executare de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ.

Preda Andrei a primit 2 ani şi 9 luni de închisoare şi a fost obligat să-i achite omului legii pe care l-a lovit daune în valoare de 3.000 de lei.

Poliţistul a cerut mai mult, dar restul pretenţiilor au fost respinse de judecători. Inculpatul mai este bun de plată cu suma de 2.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Preda a ajuns în arest la domiciliu pe 1 aprilie anul trecut, după ce a condus băut şi a ultragiat un poliţist. Necazul nu i s-a tras de la faptul că a provocat un accident, ci pentru că i-a înjurat şi ameninţat pe poliţiştii veniţi la faţa locului. Cînd oamenii legii au vrut să-l imobilizeze, i-a aplicat unuia dintre ei un picior în faţă.

Din acest motiv a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind în arest la domiciliu. Faptele au avut loc în noaptea de 30 martie 2019, în jurul orei 23.30, cînd s-a petrecut un accident rutier în Piatra Neamţ, la intersecţia străzilor Lămîiţei cu Progresului, un autoturism fiind avariat.

Din acest motiv, cei prezenţi la faţa locului au sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi au solicitat sprijinul oamenilor legii. La locul indicat a venit o patrulă din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ, care l-a şi găsit pe şofer, dar la un moment dat acesta a încercat să dispară. Cercetările ulterioare au şi stabilit de ce a încercat să fugă, pietreanul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

A fost găsit în scurt timp, dar oamenii legii au avut de a face cu un individ total necooperant, care a refuzat să se legitimeze. Apoi i-a înjurat şi ameninţat pe poliţiştii care efactuau cercetarea la faţa locului. Avînd în vedere toate aceste considerente, anchetatorii au decis să-l ducă la o autospecială de poliţie pentru a-l audia la sediu. Atunci Andrei Preda a devinit agresiv, fiind încătuşat, iar cînd a fost urcat în dubă a lovit un lucrător de poliţie cu piciorul în faţă.

Agentul a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale. Nu s-a potolit, a fost prins din nou în culpă şi a fost arestat preventiv. Măsura „detenţiei acasă“ nu i-a priit, ieşind cu maşina la plimbare, din nou băut şi fără permis. S-a întîmplat pe 21 februarie, cînd poliţiştii au intervenit la un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

Cercetările au stabilit că, în timp ce un bărbat de 29 de ani, conducea un autoturism pe strada Gheorghe Asachi, pe fondul consumului de alcool, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrînd într-un imobil. A fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor s-a aflat că avea suspendat dreptul de a conduce vehicule, iar cel în cauză se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Pentru acuzele de conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului a fost dus la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă, care a fost însuşită de judecători. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, avînd ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Preda Andrei.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului Preda Andrei, cercetat în dosarul 938/P/2020 al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru săvîrşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, în concurs formal şi în stare de recidivă pentru o perioadă de 30 zile“, conform instanţei.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Incendiu într-o pădure, ore de luptă cu flăcările

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un puternic incendiu a avut loc la Bicazu Ardelean, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 5 hectare ■ au intervenit pompieri militari, poliţişti, jandarmi şi voluntari ■ alte incendii de vegetaţie s- au produs şi în alte localităţi ■ unui nemţean din Bălţăteşti i-a ars casa ■

Un puternic incendiu de vegetaţie întins pe aproximativ 5 hectare de teren şi la stingerea căruia militarii au luptat mai bine de 6 ore a avut loc la începutul acestei săptămîni în localitatea Bistra, din comuna Bicazu Ardelean.

Pompierii au fost chemaţi să intervină pe 6 aprilie 2020, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ în jurul orei 12:31, la drum plecînd forţe de intervenţie din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ. Nu mai puţin de 9 subofiţeri, 11 pompieri voluntari de la SVSU Bicazu Ardelean, 2 cadre de la Poliţia Neamţ şi 2 jandarmi au muncit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

De menţionat este faptul că focul s-a manifestat în interiorul pădurii. „Au ars aproximativ 5 hectare de litieră, iar intervenţia a durat 6 ore. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spaţii deschise“, conform unui comunicat al ISU Neamţ. Un alt incendiu a avut loc în aceeaşi zi, în jurul orei 15:34, la Tîrgu Neamţ, unde focul s-a manifestat tot în interiorul fondului forestier.

Aici au intervenit militarii de la Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ, forţele profesioniste fiind sprijinite de lucrători de la Ocolul Silvic Tîrgu Neamţ şi voluntari de la SVSU din localitatea menţionată.

A ars vegetaţie uscată, frunziş şi lăstăriş de pe o suprafaţă de circa un hectar, cauza fiind aceeaşi ca la cazul anterior. O intervenţie similară a avut loc în jurul orei 13:30, la Poiana Teiului, unde a ars tot vegetaţie uscată. Au intervenit pompierii din localitate, sprijiniţi fiind de voluntari dar şi de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Poiana Teiului.

În acest caz au ars ierburi de pe o suprafaţă de circa 1,5 hectare. Şi la Grumăzeşti focul a mistuit 1,5 hectare de vegetaţie uscată. Pompierii au fost solicitaţi în jurul orei 13:10 la un incendiu care se manifesta la bucătăria unui gospodar din localitatea Bălţăteşti.

Militarii au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. La sosirea forţelor incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperişului. Focul deschis în spaţii deschise a mistuit pînă la final aproximativ 40 de metri pătraţi din acoperişul bucătăriei şi bunurile din interior.

Citește știrea

Trending