Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Turist belgian rănit, misiune dificilă pentru salvamontişti

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ bărbatul s-a aventurat pe unul din cele mai dificile trasee din Ceahlău ■ a fost necesară o intervenţie de 6 ore şi jumătate

Forţele de intervenţie din cadrul Serviciului Salvamont Neamţ au avut o operaţiune dificilă pe parcursul zilei de duminică, 7 octombrie, peste 6 ore trebuindu-le să ducă la bun sfîrşit misiunea de salvare a unui turist belgian. Operaţiunea a fost calificată de salvamontişti ca fiind una extrem de dificilă şi a avut loc pe versantul nordic al Masivului Ceahlău. Totul a început în jurul orei 9, cînd la Dispeceratul Naţional Salvamont şi la numărul unic de urgenţă 112 au fost anunţat că în zona Poliţa cu Ariniş – Trecătoarea Ursului – Jgheabul Scăiuş, la altitudinea de 1.700 de metri, un turist din Belgia a suferit un traumatism de membru inferior şi se afla în dificultate. De menţionat este faptul că traseul cu pricina este poate cel mai difici traseu din masiv. Salvatorii montani din Baza Dochia s-au deplasat ca echipă de prim răspuns şi au reuşit în scurt timp să localizeze victima, să imobilizeze membrul afectat şi să izoleze termic cetăţeanul străin venit în vizită pe culmile Ceahlăului. „Au trebuit pe urmă să aştepte echipa de suport din Durău, deoarece traseul decis pentru evacuare avea tronsoane dificile, cu zone de stîncă, pante foarte înclinate şi zone accidentate, unde trebuiau făcute asigurări suplimentare, existînd riscul de cădere în gol atît a victimei, cît şi a salvatorilor“, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ. În jurul orei 16, după patru ore de manevre specifice operaţiunilor de salvare în abrupt, intervenţia s-a finalizat şi victima a fost dusă în Staţiunea Durău. În total, misiunea a durat 6 ore şi 30 de minute.

Actualitate

Neamţ: Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat, joi, 22 octombrie, la Farcaşa. Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, echipajul solicitat la locul tragediei a găsit tânărul în stop cardio-respirator, fără indicaţie de resuscitare cardiopulmonară.

Citește știrea

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Trending