Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Trei cardiaci nu au mai putut fi salvaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ manevrele de resuscitare efectuate de cadrele sanitare nu au avut efectul scontat ■ toate decesele au fost înregistrate în ziua de miercuri, 6 noiembrie ■

Miercuri, 6 noiembrie, a fost o zi nefastă, ţinînd cont că medicii de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman au înregistrat trei cazuri de decese, după încercările zadarnice de resuscitare a pacienţilor. „Unul din cazuri a fost acela al unei bolnave de 66 de ani, din Roman, care a suferit un infarct miocardic acut, avînd în antecedente diabet zaharat şi obezitate. A fost adusă la CPU cu ambulanţa în jurul orei 17,05, în urma unui stop cardio-respirator, în curs de resuscitare. Din păcate, aceasta nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi la ora 17.45 a fost declarat decesul. În aceeaşi zi, în jurul orei 16, familia unui bărbat în vîrstă de 49 de ani a solicitat ambulanţa de terapie intensivă la domiciliul din comuna Săbăoani. Cînd au ajuns, cadrele sanitare nu au putut decît să constate decesul pacientului, care suferise un accident vascular cerebral. Al treilea deces din aceeaşi zi, a fost acela al unui bărbat în vîrstă de 71 de ani. Ambulanţa a ajuns la domiciliul pacientului din Roman, dar şi în acest caz medicii nu au mai putut face nimic pentru resuscitare, constatîndu-se decesul acestuia“, a precizat Andreea Trifan, purtător de cuvînt al SMUR. Aceasta a mai precizat şi faptul că procedurile legale în cazurile de deces la domiciliu, în care este solicitată ambulanţa de terapie intensivă, prevăd ca pacienţii să fie lăsaţi la locul decesului şi cazul să fie preluat de Serviciul de Medicină Legală. Dragoş Barcă, medic urgentist la Centrul de Primiri Urgenţe Roman, a confirmat faptul că în situaţia bolnavilor avînd numeroase comorbidităţi rata de reuşută a manevrelor de resuscitare este adesea mică, moartea luîndu-şi tributul. Pe de altă parte, în astfel de situaţii, depinde şi de timpul în care familia sau cei apropiaţi constată că persoanei i s-a făcut rău şi solicită ambulanţa pentru ca medicii să încerce să intervină în vederea salvării vieţii bolnavilor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending