Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Tradiţionalii mici de 1 Mai au fost înlocuiţi cu droguri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ trei tineri au sărbătorit altfel Ziua Muncii ■ au fost traşi pe dreapta de poliţişti, testele ieşind pozitive la Canabis ■ toţi trei s-au ales cu dosare penale ■ ample verificări în trafic au avut loc zilele trecute ■ unii dintre şoferi au prezentat oamenilor legii documente măsluite ■

Minivacanţa de 1 mai 2020 a fost prilej de relaxare, dar dacă nu s-a mai mai putut merge la grătare pentru mici şi bere, unii au găsit alt mod de a trăi intens ziua, „delectîndu-se“ cu… stupefiante.

Iar dintre cei care s-au distrat astfel, trei nemţeni au fost prinşi sub influenţa drogurilor, în timp ce se aflau la volan. Primul a „căzut“ un tînăr de 20 de ani, dn Piatra Neamţ. S-a întîmplat pe 1 mai, oamenii legii de la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ oprindu-l pe Aleea Brazilor din reşedinţa de judeţ.

A fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis, astfel că a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a prezenţei substanţei psihoactive. În plus i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe interzise.

La scurt timp, în aceeaşi zonă, poliţiştii au depistat un tînăr de 19 ani şi el drogat. Întrucît şoferul pietrean avea un comportament suspect, fiind incoerent în mişcări şi vorbire a fost condus la sediul poliţiei, fiind depistat pozitiv tot pentru cannabis. Şi el a făcut o vizită la spital şi are dosar penal. Un alt individ care a căzut în aceeaşi abatere, un tînăr de 23 de ani, Rediu, a fost depistat la volan, în Piatra Neamţ, pe 2 mai, cînd se deplasa cu maşina pe Aleea Tineretului.

Şi în cazul lui rezultatul drugtest-ului a fost pozitiv. Avînd în vedere tote aceste considerente, poliţiştii rutieri reiterează faptul că substanţele psihoactive influenţează comportamentul conducătorului auto, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, acesta nemaiputînd fi stăpîn pe propriile mişcări şi nu mai poate evita obstacolele apărute în cale. Şoferul care a consumat stupefiante poate deveni agresiv, trecînd uşor de la calm la nervozitate, de cele mai multe ori finalitatea fiind producerea unui accident rutier, uneori cu consecinţe deosebit de grave.

Dosare de la adeverinţele de angajator

Un pietrean de 40 de ani s-a ales cu acuze penale după ce a vrut neapărat să iasă la plimbare, dar a uitat să completeze o declaraţie pe proprie răspundere, bazîndu-se pe altceva. El a fost depistat în trafic, pe 2 mai 2020, fiind tras pe dreapta de oamenii legii la un filtru ce a avut loc în Piatra Neamţ.

Fiindu-i solicitate documentele, individul a prezentat o adeverinţă care atesta calitatea de angajat al unei firme pietrene. În urma verificărilor s-a stabilit că nu era angajat al societăţii comerciale respective. S-a ales cu dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals. În aceeaşi abatere au căzut alţi doi bărbaţi, de 33, respectiv 46 de ani, din Mureş şi Suceava. Primul a fost tras pe dreapta în Bicaz, arătînd o adeverinţă permanentă eliberată de o firmă din Mureş, dar în urma verificărilor în Registrul Electronic General de Evidenţă a Salariaţilor s-a stabilit că nu era angajat.

Suceveanul a fost depistat în trafic la Gîdinţi, pe 1 mai. Şi el a prezentat o adeverinţă de angajator, era salariat acolo, dar avea raporturile de muncă suspendate. „Aducem în atenţia cetăţenilor care aleg să încalce normele legale în vigoare, expunîndu-se riscurilor de natură medicală dar şi rigorilor legislaţiei, asupra faptului că poliţiştii din filtrele rutiere au la dispoziţie aplicaţii electronice prin care pot verifica autenticitatea adeverinţelor eliberate şi calitatea de angajat a persoanei care prezintă o astfel de adeverinţă“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Reamintim că oamenii legii acţionează permanent pentru menţinerea unui climat optim de siguranţă publică. Astfel, în noaptea de 2/3 mai, în intervalul orar 20:00 – 02:00, poliţiştii au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pentru prevenirea faptelor de natură contraveneţională şi infracţională pentru verificarea modului în care sînt respectare ordonanţele militare.

Au fost trase pe dreapta 50 de autovehicule şi au fost legitimate 78 de persoane. Au fost date 34 de amenzi care au depăşit 24.000 lei şi a fost constatată o infracţiune. O altă acţiune de verificare a avut loc pe 1 mai, cînd poliţiştii au aplicat 96 de sancţiuni contraveneţionale, 85 pentru nereguli rutiere şi 11 pentru nerespectarea interdicţiilor privind libera circulaţie. Au fost reţinute 16 premise, 15 fiind pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei admise şi unul pentru neacordare de prioritate. Au fost retrase şi cinci certificate de înmatriculare.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – trei cazuri noi. Naţional – 416 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel naţional sunt confirmate 28.582 de cazuri, 1.731 de decese, 19.854 vindecaţi

Până pe 4 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.861 au fost externate, dintre care 19.854 de pacienți vindecați și 1.007 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până în prezent, 1.731 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 03.07.2020 (10:00) – 04.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 23 decese (12 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, București, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 416 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 223 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 759.037 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 434 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.969 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 533 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 124.900 de lei.

În urma acțiunilor de verificare desfășurate noaptea trecută, în sistem integrat, de structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Ministerului Transporturilor, au fost aplicate alte 962 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 4.995 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 107 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Actualitate

Un proiect de autostradă, un deputat şi doi primari

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ deputatul Bulai le cere primarilor de Roman şi Săbăoani să „aducă” A7 prin localităţile lor

În România, ţara în care Autostrada Unirii are… o lege minunată drept certificat de naştere, dar ea, autostrada, lipseşte cu desăvîrşire în realitate, un deputat, de la USR, pe numele său Iulian Bulai, ceartă doi primari, de Roman şi Săbăoani, pentru că refuză ca o altă autostradă, care e tot pe hîrtie deocamdată, să treacă prin localităţile pe care le păstoresc.

Nu spunem că apelul deputatului nu e unul de esenţă, însă absurdul situaţiei este evident: nu avem autostrăzi, în Moldova, dar avem legi şi dispute politice pe marginea… proiectelor de autostrăzi. Ceea ce o fi bine. Revenind la deputatul USR, aflăm dintr-un comunicat de presă cum că „Iulian Bulai le cere primarilor din Municipiul Roman și comuna Săbăoani să își revizuiască poziția și să militeze pentru ca viitorul traseu al autostrăzii Ploiești – Pașcani să cuprindă și cele două unități administrativ teritoriale pe care le conduc.

Apelul deputatului nemțean vine în contextul în care în această perioadă se va decide ce variantă de traseu, din cele trei disponibile, va avea Autostrada A7 pe teritoriul județului Neamț. La o dezbatere publică din 11 martie, desfășurată la Consiliul Județean Neamț, reprezentanții administrațiilor publice din Roman și Săbăoani au menționat că nu doresc varianta cu ruta cea mai apropiată de localitățile lor deoarece există niște planuri de investiții pentru acea zonă, preferând astfel varianta cea mai îndepărtată, cu nod în județul Iași, după Castelul de Apă”.

Şi zice deputatul cu pricina: ”E crucial pentru județul Neamț ca ruta autostrăzii A7 să fie cât mai aproape de Roman și de zona metropolitană. Există accesibilitate potrivită, iar construcția autostrăzii conform variantei de traseu din apropierea Romanului va ajuta zona să crească din punct de vedere economic.

Fac apel către cele două administrații locale să își revizuiască pozițiile. Ne va fi mult mai ușor să ne conectăm și vor fi create mai multe oportunități de investiții. Mai mult decât atât, noua autostradă va putea funcționa și ca o șosea de centură, care acum ne lipsește. Am așteptat 30 de ani această autostradă, nu trebuie să dăm cu piciorul acestei șanse.

Apreciez că există planuri de investiții, rezidențiale și industriale, însă consider că în avantajul nemțenilor ar trebui să fie prioritară găsirea unor soluții alternative pentru relocarea acestora și nu pentru cel mai favorabil traseu al autostrăzii pentru noi”. Sigur că, jurnalistic, se naşte întrebarea: oare ce motive, alea cu investiţiile nu le credem nici în somn, or fi avut primarii în cauză să opteze pentru varianta „mai îndepărtată”?

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: 3.800 de gospodării fără energie electrică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Codul portocaliu provoacă probleme în Neamţ, vineri, 3 iulie. Conform informaţiilor oferite de ISU Neamţ, la ora 16, erau 3.823 de gospodării nealimentate cu energie electrică.

“Ca urmare a avertizării meteorologice cod portocaliu emis pentru județul Neamț, Delgaz Grid ne-a informat că localitățile Păstrăveni, Rădeni, Urecheni, Țibucani, Davideni, Țibucanii de Jos și Lunca Moldovei sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. 3823 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending