Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: “terorist” turc, potolit de mascaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un turc mutat la Stejaru a ameninţat că-şi aruncă locuinţa în aer ■ omul fusese părăsit de soţie şi prin gestul extrem voia să o readucă în căminul conjugal ■

Un bărbat în vîrstă de 64 de ani, din localitatea Stejaru, comuna Pîngăraţi, a pus pe jar forţele de ordine în seara de 25 octombrie 2018, după ce a ameninţat că-şi dă foc la casă apoi se sinucide. Este vorba de un cetăţean turc stabilit pe plaiuri nemţene de circa două decenii. Supărat cu femeia cu care-şi împărţea traiul şi-a luat tălpăşiţa de acasă, a făcut anunţul că-şi dă foc la casă. Era flancat de cîteva butelii de aragaz, din care unele recipiente erau pline cu gaz. La faţa locului au sosit în viteză atît oamenii legii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, cît şi pompierii militari de la ISU Neamţ. Totul ar fi plecat de la faptul că individul a fost părăsit de soţie şi printr-un gest extrem a vrut să o readucă în căminul conjugal. Bărbatul era însoţit în demersul lui disperat de doi copii, o fată minoră de 12 ani şi un băiat în vîrstă de 19 ani. Totul s-a întîmplat în jurul orei 18.51 cînd demersul sexagenarului a fost anunţat prin apel la numărul unic de urgenţă 112. La locul indicat de apelant s-au deplasat patru echipaje de pompieri militari cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi două autoambulanţe SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Demersurile forţelor de ordine de calmare a turcului recalcitrant nu au dat roade, astfel că în cele din urmă mascaţii de la intervenţii speciale au intrat cu forţa peste individ şi l-au pus la pămînt. Cum omul nu se putea calma şi pace, sexagenarul a fost transportat la spital unde a ajuns pe mîna cadrelor medicale. Tot joi, avarierea unei ţevi de gaz, în zona Tudor Vladimirescu, din Roman a dus la mobilizarea reprezentanţilor companiei, a autorităţilor locale şi a pompierilor militari. În jurul orei 8, un cetăţean a anunţat, prin 112, că mirosul de mercaptan este persistent şi că ar putea apărea riscul producerii unui incendiu sau chiar al unei deflagraţii. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman şi o echipă de la Delgaz Grid. Pompierii militari au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul remedierii avariei.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Neamţ: Venit din Italia, a bătut un poliţist şi o poliţistă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un tînăr a atacat doi oameni ai legii, un bărbat şi o femeie, care veniseră să aplaneze un conflict ■ ambii şi-au scos certificate medico-legale care le atestă leziunile ■ scandalagiul a susţinut că nu ştie să-l fi lovit pe poliţist, iar pe poliţistă a „altoit-o“ din greşeală ■ inculpatul a ajuns după gratii ■

Un tînăr de 35 de ani, din localitatea Ruginoasa şi-a testat forţele cu un echipaj de poliţie venit la discoteca din localitate să aplaneze un conflict iscat chiar de el. În urma acestui incident, cei doi oameni ai legii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ s-au ales, fiecare, cu cîteva zile de îngrijiri medicale, iar zurbagiul a fost arestat preventiv pentru două infracţiuni de ultraj. Fapta a avut loc într-o zi cu ghinion pentru cei implicaţi, pe 13 iulie 2019. Conform actelor de urmărire penală, inculpatul Florin Gherasim, recent întors de la muncă pe meleaguri străine, a mers să se distreze într-o discotecă din Ruginoasa. Lucrurile au mers bine o vreme, dar spre miezul nopţii a început scandalul, cel mai probabil şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice. În jurul orei 23 totul a degenerat, iar pentru calmarea spiritelor a fost chemat în ajutor, prin apel la 112, un echipaj de poliţie. După ce oamenii legii au ajuns la local, a început „distracţia“. Inculpatul şi un amic au făcut scandal şi au adresat injurii, iar pentru că nu se potolea şi l-a lovit pe poliţist, acesta s-a văzut nevoit să pulverizeze spray lacrimogen. A fost lovită şi femeia care făcea parte din echipaj, aşa că individul a fost încătuşat şi dus la post. Chiar şi acolo a continuat să îi jignească şi să-i ameninţe pe oamenii legii cu acte de violenţă. A fost dus în faţa unui procuror care a decis să-l reţină pentru 24 de ore, celălalt „combatant“ fiind plasat sub control judiciar. La anchetă, inculpatul a declarat că nu-şi aminteşte să-l fi lovit pe poliţist, dar ştie că acesta l-a atacat cu un spray, moment în care s-ar fi agitat şi a lovit-o pe femeia poliţist din greşeală. A recunoscut că le-a vorbit urît oamenilor legii, dar pentru injuriile adresate le-a cerut scuze. În urma incidentului, oamenii legii au suferit leziuni pentru care fiecare a avut nevoie de cîteva zile de îngrijiri medicale. Gherasim a fost prezentat în faţa unui complet de judecată de la instanţa din Roman care a dispus privarea de libertate. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 2078/P/2019 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 teza I Cod de procedură penală şi art. 225, 226, Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Gherasim Florin, pentru săvîrşirea a 2 infracţiuni concurente de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal rap. la art. 193 alin. 2 Cod penal şi art. 206 Cod penal (persoane vătămate Bandrabulă Claudiu Gheorghe şi Popovici Ecaterina Roxana), cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal pentru o perioadă de 20 de zile, începînd cu data de 14 iulie 2019 şi pînă la data de 02 august 2019“, conform Judecătoriei Roman. Bărbatul a contestat decizia, dar acţiunea lui a fost respinsă ca nefondată la Tribunalul Neamţ, decizia instanţei de fond devenind definitivă.

Citește știrea

Eveniment

Neamţ: Fetiţă salvată de mamă din maşina în flăcări

Știre publicată în urmă cu

în data de

O fetiţă în vîrstă de 10 ani a fost salvată de mama ei dintr-o maşină în flăcări, marţi, 16 iulie. Pompierii nemţeni au fost sesizaţi, marţi, în jurul orei 13.40, că un autoturism a luat foc într-un garaj aflat pe strada Toma Stelian din municipiul Roman. Cînd s-au deplasat la faţa locului, salvatorii nemţeni au aflat că, în momentul izbucnirii flăcărilor, în maşină se afla o fetiţă de 10 ani. Din fericire ea a fost scoasă din autoturism de către mama ei, pînă la sosirea pompierilor. Fetiţa a suferit arsuri la nivelul feţei şi al mîinilor. “Au ars un autoturism, în proporție de 80% și 150 kg bunuri depozitate în garaj. Cauza probabilă: scurtcircuit electric”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: I-a luat foc maşina în garaj

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, marţi, 16 iulie, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un autoturism parcat într-un garaj de pe strada Toma Stelian, din Roman. “Misiune stingere incendiu autoturism parcat în garaj în municipiul Roman, strada Toma Stelian”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ. Vom reveni.

Citește știrea

Trending