Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Temperatură record: 23 de grade la început de Brumar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aceasta a fost cea mai mare temperatură înregistrată în Neamţ pe 6 noiembrie 2019 ■ şi pe Ceahlău au fost valori termice pozitive, 7,2 grade Celsius ■ în week-end ne putem aştepta la o maximă peste media perioadei, în jur de 18 grade ■

Luna octombrie a acestui an a fost una din cele mai calde de decenii încoace, dar nici Brumar nu se lasă mai prejos. Ziua de 6 noiembrie a fost una deosebit de caldă şi s-au înregistrat valori termice deosebit de mari pentru această perioadă atît ziua, cît şi după lăsarea întunericului. Pînă şi pe munte au fost temperaturi pozitive. Conform informaţiilor publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie maxima zilei de miercuri, 6 noiembrie, a fost de 23 de grade la Tîrgu Neamţ, la Piatra Neamţ termometrele au indicat în cel mai cald moment 22,6 grade, iar la Roman au fost 22,5 grade. Staţia meteo de pe Ceahlău Toaca a indicat o maximă diurnă de 7,2 grade. Şi noaptea de 6/7 noiembrie a fost deosebit de caldă cu temperaturi mult peste media perioadei. Astfel, cel mai cald a fost în zona Roman unde s-a înregistrat o minimă de 9,4 grade, la Piatra Neamţ mercurul din termometre s-a oprit la 9,3 grade, iar la Tîrgu Neamţ, în zori, au fost 8 grade. Valori cu plus, dar ceva mai modeste, au fost pe vîrful Toaca unde meteorologii au măsurat 2,3 grade. Regimul termic s-a mai depreciat pe 7 noiembrie şi chiar dacă nu a plouat, cerul a fost acoperit iar în judeţ au fost, la ora 13, temperaturi de 14 grade, cu cea mai mică valoare de 5 grade, tot la Toaca. Şi de acum înainte va fi plăcut, dar nu atît de cald ca pînă acum. În week-end ne putem aştepta la o maximă peste media perioadei, de 18 grade, urmînd ca pînă la jumătatea lui Brumar valorile termice diurne să coboare spre 6 grade, cu o minimă nocturnă de numai 2 grade. În ceea ce priveşte ziua de astăzi, 8 noiembrie, ea va fi comparabilă cu precedenta. Meteorologii anunţă cer acoperit dar nu şi precipitaţii. Maxima zilei rămîne cantonată la pragul de 14 grade, iar după lăsarea întunericului cerul se degajează şi minima se opreşte la valoarea de 9 grade. Cea mai caldă zi se anunţă a fi cea de sîmbătă, 9 noiembrie, cînd soarele reapare şi încălzeşte atmosfera pînă la 18 grade. Cu toate acestea, regimul termic diurn nu reuşeşte să-l influenţeze şi pe cel nocturn, iar peste noapte vor fi din nou 9 grade. Duminică, 10 noiembrie, aduce cer variabil cu soare dar şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Rămînem cu valorile termice care nu sînt specifice perioadei şi la Piatra Neamţ se va întregistra o maximă în scădere pînă la 16 grade. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile în aspectul vremii, cer degajat şi nu mai mult de 9 grade, nesperat pentru finele primei decade a lui noiembrie. Toată săptămîna viitoare este anunţat timp bun, cu soare, iar precipitaţiile nu au loc în peisaj. La începutul intervalului ne vom bucura de valori termice diurne de 16 grade, dar pînă la mijlocului lunii temperaturile scad treptat cu pînă la 10 grade, astfel că ajungem la maxime de numai 6 grade. Acelaşi trend îl au şi temperaturile nocturne şi dacă la începem intervalul cu minime de 9 grade, la final ajungem cu numai 2 grade, sau cel puţin aşa arată previziunile specialiştilor la acest moment.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 450 de amenzi şi 70 de permise “săltate”, după o razie a poliţiştilor de la rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii de la Rutier au aplicat, în doar cinci zile, 452 de amenzi şi au reţinut peste 70 de permise de conducere.

Cele mai multe permise au fost eţinute pentru depăşire de viteză, dar unii şoferi au devenit pietoni şi pentru consum de alcool sau depăşiri neregulamentare.

“În perioada 13 – 17 noiembrie a.c.,  polițiștii Serviciului Rutier Neamț în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, în cele 5 zile de controale, polițiștii au aplicat 452  de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 R.

În cadrul acțiunii, au fost reținute peste 70 de permise de conducere, dintre care 35 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise,  10 pentru alcool, 11 pentru depășire neregulamentară și 23 pentru alte abateri”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Polițiștii au constatat şi 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 5 pentru infracțiuni de altă natură.

“Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rîndul conducătorilor auto”, atenţionează poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Un beţivan şi-a bătut mama şi merge “la beci”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 51 de ani, care, pe fondul consumului de alcool, şi-a bătut mama şi a încălcat apoi şi ordinul de protecţie, a fost băgat la beci de poliţişti.

“Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 17 noiembrie a.c., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 51 de ani, din Dulcești, ar fi lovit-o pe mama sa, de 78 de ani, cu palmele în zona feței și i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență, fapt pentru care polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu prin care acesta a fost obligat să părăsească locuinţa comună”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Scandalagiul nu s-a liniştit însă şi în cursul aceleiași zile ar fi pătruns în incinta imobilului mamei sale, fiind depistat de polițiști încălcînd obligațiile dispuse.

A fost condus la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

“În urma administrării probatoriului, la data de 18 noiembrie a.c., polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se mai precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătaie, la crîşmă, patru persoane reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de poliţiştii nemţeni, după ce s-au încăierat în apropierea unui magazin din Cîndeşti.

Conflictul s-a produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar doi bărbaţi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale

„La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au fost sesizați de către o femeie, de 51 de ani, cu privire la faptul că în apropierea unei societăți comerciale din localitatea Cîndești a izbucnit un conflict între mai multe persoane.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, conflictul fiind aplanat. Totodată, persoanele participante au fost identificate de polițiști și conduse la sediul poliției, în vederea audierii”, au transmis oamenii legii.

Din primele cercetări  reieșit că, în urma unui conflict survenit pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri, 4 bărbați cu vîrste cuprinse între 25 și 60 de ani, toți din Cîndești, s-ar fi agresat fizic reciproc.

În urma conflictului, doi bărbați, de 31, respectiv 60 de ani, au suferit leziuni, fapt pentru care au fost preluați și transportați la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale.

“În urma probării activității infracționale a celor implicați, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele 4 persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmînd ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au mai comunicat poliţiştii nemţeni.

 

FOTO generica

 

Citește știrea

Trending