Contactează-ne

Social

Neamţ: Subţire de tot oferta pentru reconversie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în septembrie se pot recalifica numai 42 de nemţeni în cadrul a două stagii de pregătire ■ ele se adresează celor care vor să devină ospătari sau tinichigii caroserieri ■

Nici septembrie nu aduce prea multe noutăţi pe piaţa reconversiei profesionale, la fel ca în ultima perioadă, în judeţ Neamţ fiind progrmate a avea loc doar două stagii de pregătire. Aşa prevede prognoza publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Se pot înscrie 42 de nemţeni, iar dacă sînt şomeri, pregătirea va fi gratută. 28 de persoane pot alege cursul în ocupaţia de ospătar/chelner vînzător în unităţi de alimentaţie publică, iar alţi 14 pot obţine competenţe ca tinichigiu carosier. De la începtul anului, în judeţ au fost puţine stagii de pregătire, în ianuarie nu a avut loc nici un curs, în februarie au fost patru, iar în martie au fost doar două. Totuşi, ulterior reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ au anunţat că vor fi mai multe stagii de pregătire deoarece bugetul a fost suplimentat. „Una din măsurile active de ocupare a forţei de muncă este formarea profesională. Bugetul alocat Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ pentru anul 2019 permite înscrierea persoanelor care doresc să obţină o calificare, la mai multe cursuri care vor avea loc în Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ“, conform unui comunicat emis de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În zona Piatra Neamţ vor avea loc stagii de pregătire în ocupaţii cum ar fi tinichigiu-carosier, lucrător în comerţ, ospătar, lăcatuş mecanic, IRU, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, contabil, operator calculator, sudor şi agent de securitate, în total 10 calificări. La Roman vor fi opt cursuri, pentru lucrător în comerţ, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, contabil, operator calculator, lucrător în structuri pentru construcţii, bucătar, inspector Sănătate şi Securitate în Muncă şi agent de securitate. Numai trei vor fi la Tîrgu Neamţ, pentru contabil, bucătar şi lucrător finisor în construcţii. De menţionat este faptul că persoanele care nu au un loc de muncă se pot înscrie în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ pentru a beneficia de gratuitatea cursului şi de decontarea transportului. În cazul în care rămîn locuri libere, se pot înscrie şi persoane care au un loc de muncă, dar care doresc o calificare în domeniu, însă acestea trebuie să achite cheltuielile formării. Pentru participare, solicitantul trebuie să depună un dosar care să cuprindă o recomandare de la Centrul de consiliere în carieră al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, precum şi copii după cartea sau buletinul de identitate, cartea de muncă, certificatul de căsătorie (numai în cazul femeilor). Mai sînt necesare o copie după diploma de studii (cursantul trebuie să aibă cel puţin opt clase), copie după carnetul de şomer şi o adeverinţă de la medicul de familie care să ateste că persoana este clinic sănătoasă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cu ce ne îmbrăcăm în vacanța de vară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vacanța de vară este momentul pe care îl așteptăm cu nerăbdare. De obicei, o plănuim din timp și vrem să ne bucurăm de fiecare clipă. Însă ce luăm în bagaj?

Împachetatul bagajului nu va mai dura foarte mult dacă știi din timp itinerariul și programul vacanței. Astfel, îți vei putea stabili ținutele pentru fiecare activitate și vei fi pregătită pentru viitoarele aventuri.

Dacă mergi cu copiii în vacanță sau ai o zi în care vei vizita mai multe obiecte turistice, poți opta pentru o rochie maxi, o pereche de pantaloni sau o fustă lejeră și un tricou. Fii în pas cu moda cu noile tricouri de dama de pe Fashion Days și explorează orașele, cu stil.

Evită rochiile albe. Acestea sunt ideale pentru o plimbare, însă, dacă urmează o zi cu multe activități, cu siguranță se vor murdări foarte repede și nu te vei simți confortabil.

Alege piese vestimentare în culori care pot fi ușor combinate și nu se șifonează ușor. Chiar dacă inul este materialul ideal pentru vară, ai în vedere faptul că se poate șifona în bagaj. Nimeni nu își dorește să calce hainele în vacanță.

Dacă ai în plan să mergi pe jos cât mai mult, alege încălțăminte confortabilă pentru zi. Păstrează tocurile pentru seară. În ambele cazuri, poți alege o salopetă versatilă, care îți va asigura ținuta din zori până la cină.

Pantalonii scurți sunt ideali pentru vacanțe pentru că sunt extrem de confortabili. Iar dacă alegi modelul potrivit poți atrage multe priviri. În funcție de siluetă, alege o pereche cu talia înaltă, scurți, trei sferturi sau o fustă-pantalon. Dacă ai nevoie de inspirație, îți recomandăm colecția de pantaloni scurți de damă de pe Fashion Days.

Adaugă câteva bijuterii, nu neapărat piese foarte scumpe. O pereche de cercei statement completează cu stil toate ținutele tale.

Alege o geantă încăpătoare, o borsetă și un rucsac pentru zilele lungi, în care îți dorești să explorezi orașul. Ai grijă să ai în geantă de fiecare dată o sticlă cu apă, șervețele și o apă termală pentru reîmprospătare. Este important să te hidratezi și să ai un aspect perfect întreaga zi. Alege câteva piese statement, printre care și o eșarfă versatilă. O poți purta la gât în serile răcoroase sau îți poți accesoriza cu ea pălăria, geanta sau părul.

Costumele de baie. Chiar dacă nu mergi în vacanță la mare, cu siguranță vei găsi o piscină unde te poți relaxa și răsfăța cu un cocktail. Dacă nu vrei neapărat să te bronzezi, poți opta și pentru un costum de baie întreg care se potrivește perfect la piscină. Nu uita să te protejezi de soare. Pune în bagaj o cremă cu factor de protecție mare, o pereche de ochelari de soare și nu uita de pălărie! Aceasta îți va da un aspect chic și te va feri de razele arzătoare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Coduri colorate de ploi, unul după altul emise

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii au prelungit codul galben de ploi pînă duminică ■ se anunţă instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu pînă la 60 de l/mp ■ temperaturile sînt plăcute, dar modeste pentru final de Cireşar ■ precipitaţiile şi furtunile nu contenesc în primele trei zile ale săptămînii viitoare ■

Nu mai ieşim din zodia ploilor. După ce de la începutul anului a plouat numai sporadic, la final de mai au revenit precipitaţiile care nu se mai opresc, iar meteorologii nu mai contenesc să emită coduri galbene, portocalii sau chiar roşii.

Pe 19 iunie, pînă la ora 23, jumătatea vestică a judeţului Neamţ a fost sub avertizare cod portocaliu de ploi, iar în restul teritoriului a fost cod galben. Ulterior meteorologii au prelungit avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică temporat accentuată pînă duminică, 21 iunie, la ora 10.00.

„În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrînse 40-60 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării şi în prima parte a săptamînii viitoare“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Aşa stînd lucrurile trebuie spus că pe 19 iunie sînt aşteptate furtuni, cu toată suita de fenomene caracteristice, dar răzleţ putem vedea şi soarele. Ziua vor fi cel mult 24 de grade, în timp ce peste noapte mercurul din termometre se opreşte la 16 grade.

Nu se schimbă nimic în aspectul vremii nici pe parcursul zilei de sîmbătă, 20 iunie, cînd din nou ne putem aştepta la ploi consistente şi vijelii. Doar regimul termic diurn se modifică puţin şi vor fi 23 de grade, în timp ce minima nocturnă rămîne cantonată la 16 grade.

Duminică, 21 iunie, vom avea din nou cer senin în prima parte a zilei, fiind aşteptate ploi consistente din punct de vedere cantitativ mai ales după amiază. Din nou mercurul din termometre ajunge ziua la 23 de grade, iar noaptea rămîne cantonat la 16 grade. Săptămîna viitoare debutează cu acelaşi regim meteo.

Luni, 22 iunie, nu scăpăm de maxima de 23 de grade, dar nici de furtunile care se vor manifesta în special ziua, şi mai ales după amiază. Peste noapte vor fi din nou 16 grade. Dacă meteorologii nu dau greş, nu vor fi schimbări în registrul meteo nici marţi, 23 iunie. Sînt anunţate ploi importante cantitativ, o maximă diurnă în creştere uşoară pînă la 24 de grade şi o minimă cu aceeaşi tendinţă, vreo 17 grade.

Miercuri, 24 iunie, din nou vor fi furtuni, 23 de grade ziua şi 16 după lăsarea întunericului. Abia de joi, 25 iunie, am putea scăpa de furtuni, nu şi de precipitaţii, dar vor fi cantităţi de apă mai puţin importante, la cel mult 23 de grade.

Cam la fel vor fi condiţiile meteo şi în perioada 25 – 26 iunie, vineri şi sîmbătă, ceva ploi slabe, cam 22 de grade ziua şi vreo 14 grade peste noapte. Se pare că de duminică, 28 iunie, scăpăm de ploi, şi va fi o zi însorită, cu valori termice în creştere uşoară pînă la 24 de grade.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Cu ce ne îmbrăcăm în vacanța de vară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vacanța de vară este momentul pe care îl așteptăm cu nerăbdare. De obicei, o plănuim din timp și vrem să ne bucurăm de fiecare clipă. Însă ce luăm în bagaj?

Împachetatul bagajului nu va mai dura foarte mult dacă știi din timp itinerariul și programul vacanței. Astfel, îți vei putea stabili ținutele pentru fiecare activitate și vei fi pregătită pentru viitoarele aventuri.

Dacă mergi cu copiii în vacanță sau ai o zi în care vei vizita mai multe obiecte turistice, poți opta pentru o rochie maxi, o pereche de pantaloni sau o fustă lejeră și un tricou. Fii în pas cu moda cu noile tricouri de damă de pe Fashion Days și explorează orașele, cu stil.

Evită rochiile albe. Acestea sunt ideale pentru o plimbare, însă, dacă urmează o zi cu multe activități, cu siguranță se vor murdări foarte repede și nu te vei simți confortabil.

Alege piese vestimentare în culori care pot fi ușor combinate și nu se șifonează ușor. Chiar dacă inul este materialul ideal pentru vară, ai în vedere faptul că se poate șifona în bagaj. Nimeni nu își dorește să calce hainele în vacanță.

Dacă ai în plan să mergi pe jos cât mai mult, alege încălțăminte confortabilă pentru zi. Păstrează tocurile pentru seară. În ambele cazuri, poți alege o salopetă versatilă, care îți va asigura ținuta din zori până la cină.

Pantalonii scurți sunt ideali pentru vacanțe pentru că sunt extrem de confortabili. Iar dacă alegi modelul potrivit poți atrage multe priviri. În funcție de siluetă, alege o pereche cu talia înaltă, scurți, trei sferturi sau o fustă-pantalon. Dacă ai nevoie de inspirație, îți recomandăm colecția de pantaloni scurți de damă de pe Fashion Days.

Adaugă câteva bijuterii, nu neapărat piese foarte scumpe. O pereche de cercei statement completează cu stil toate ținutele tale.

Alege o geantă încăpătoare, o borsetă și un rucsac pentru zilele lungi, în care îți dorești să explorezi orașul. Ai grijă să ai în geantă de fiecare dată o sticlă cu apă, șervețele și o apă termală pentru reîmprospătare. Este important să te hidratezi și să ai un aspect perfect întreaga zi. Alege câteva piese statement, printre care și o eșarfă versatilă. O poți purta la gât în serile răcoroase sau îți poți accesoriza cu ea pălăria, geanta sau părul.

Costumele de baie. Chiar dacă nu mergi în vacanță la mare, cu siguranță vei găsi o piscină unde te poți relaxa și răsfăța cu un cocktail. Dacă nu vrei neapărat să te bronzezi, poți opta și pentru un costum de baie întreg care se potrivește perfect la piscină.

Nu uita să te protejezi de soare. Pune în bagaj o cremă cu factor de protecție mare, o pereche de ochelari de soare și nu uita de pălărie! Aceasta îți va da un aspect chic și te va feri de razele arzătoare.

Citește știrea

Trending