Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Sînt aproape 800 de job-uri vacante

Știe publicată cu

în data de

■ mai bine de jumătate din cererea de personal este de la angajatori din reşedinţa de judeţ şi comunele limitrofe ■ dintre licenţiaţi, cea mai mare căutare o au inginerii ■

Mediul de afaceri, prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, recrutează la început de Mărţişor aproape 800 de noi salariaţi. La nivel de judeţ sînt libere 795 de posturi din care mai bine de jumătate, respectiv 442, vin de la angajatori din reşedinţa de judeţ şi comunele limitrofe. Pînă la finele primei decade din martie, la Roman s-ar putea angaja 289 de persoane, iar cel mai puţin este de lucru în zona Tîrgu Neamţ unde cei în căutarea unei slujbe pot alege între 64 de job-uri. Sînt şi cîteva strigări pentru personal cu studii superioare iar cea mai mare căutare o au inginerii. Conform AJOFM la Piatra Neamţ este de lucru pentru un manager rezervări, dar se caută şi trei economişti, doi consilieri economici, un şef financiar – contabil, sau un manager calitate. Un alt post este pentru un jurist, ar mai fi de muncă pentru un inspector securitatea şi sănătatea muncii şi mai mulţi ingineri între care un inginer mecanic şef, doi ingineri mecanici, doi ingineri electrotehnişti, doi ingineri construcţii hidrotehnice, un inginer în centrale hidroelectrice în ingineria mediului, se mai caută patru ingineri specializaţi în construcţii civile şi industriale, alţi doi calificaţi în căi ferate, drumuri şi poduri şi doi ingineri autovehicule rutiere, în total 16. Nu s-a ocupat de mai mult timp postul de fizician. La acest moment se mai dezmorţeşte şi piaţa construcţiilor şi ar fi de lucru pentru 23 de dulgheri, 26 de electricieni în construcţii sau 15 fierari betonişti, la care se mai adaugă 16 strigări pentru personal necalificat. Mai este nevoie de 10 agenţi de intervenţie, 10 casieri, precum şi 22 de lucrători comerciali, sau 10 vînzători. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri de personal lista putînd fi consultată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ. Şi la Roman inginerii au căutare şi este nevoie de doi ingineri constructori şi cîte un constructor căi ferate, drumuri şi poduri, mecanic, topograf, sau un inginer zootehnist. Pe de altă parte cele mai multe angajări s-ar putea face în industrie unde este de lucru pentru 75 de confecţioneri – asamblori articole textile, se mai caută 65 de necalificaţi şi 10 operatori – confecţioner industria îmbrăcămintei. Ar mai fi de lucru pentru 11 fierari betonişti, 15 necalificaţii în alte domenii decît industria sau 16 lucrători comerciali. La Tîrgu Neamţ sînt patru strigări pentru licenţiaţi şi se recrutează, dacă s-ar găsi un psiholog, un inginer tehnolog în confecţii, un inginer zootehnist şi un medic veterinar, ultimele două locuri de muncă fiind pe piaţă de luni bune, fără nici un rezultat. În rest se recrutează agenţi de vînzări, asistenţi medicali, asistenţi veterinari, brutari, bucătari sau mecanici auto.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Doi adolescenţi cu apucături de tîlhari, în cătuşe

Știe publicată cu

în data de

Doi tineri, de 18 ani, din Grumăzeşti au ajuns în arest fiind cercetaţi pentru că au vrut să tîlhărească o bătrînă de 84 de ani. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie din Grumăzești a fost victima unei agresiuni fizice. Din anchetă au reieșit indicii că doi tineri de 18 ani, ambii din Grumăzești, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi distrus geamul ușii de acces și ar fi pătruns în locuința unei femei în vîrstă de 84 de ani. Totodată, cei în cauză i-ar fi solicitat bani și ar fi lovit-o cu pumnii în zona feței. Aceștia au fost identificați de polițiști și conduși la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. În urma documentării activității infracționale, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă de tîlhărie calificată și distrugere. Astăzi, cei doi urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalul de la un cal, bărbat reţinut

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 27 de ani, implicat într-un scandal izbuncit în urma unui accident rutier, a fost reţinut de poliţiştii nemţeni fiind suspectat de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au fost sesizați despre faptul că, în urma unui eveniment rutier produs pe DN 15 C, în afara localității Dobreni, a izbucnit un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat și sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au participat la aplanarea conflictului și implicit la identificarea persoanelor participante la altercație. Din anchetă au reieșit indicii că, pe fondul unui conflict izbucnit, trei bărbați cu vîrste cuprinse între 27 și 68 de ani, toți din Harghita, s-ar fi agresat reciproc prin folosirea unor obiecte ascuțite. În urma leziunilor suferite, cei trei au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Fiindu-i probată activitatea infracțională, polițiștii au depistat bărbatul de 27 de ani pe raza localității Ceahlău, și l-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț, urmînd să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ. Ştirea iniţială aici: http://monitorulneamt.ro/neamt-s-au-injunghiat-de-la-un-cal/.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu trei victime, în trei minute

Știe publicată cu

în data de

Salvatorii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ au avut parte, pe 26 iunie, de un nedorit record: două apeluri de intervenţie în cazul a două accidente rutiere efectuate la un interval de doar trei minute. Primul apel a fost înregistrat la 07.41, la Recea, victimă fiind o femeie de 58 de ani, policontuzionată, transportată la Spitalul Roman. Al doilea apel a fost înregistrat la 07.44, la Sagna. A fost vorba despre un accident rutier soldat cu două victime: un bărbat de 67 de ani, cu traumatism la genunchi, şi un altul de 38 de ani, policontuzinat şi cu traumatism cranio-cerebral. Ambii au fost transportaţi la spitalul Roman.

Citește știrea

Trending