Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Şi-a ucis concubina, nu-i place pedeapsa

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a fost condamnat la 12 ani de închisoare, dar a contestat sancţiunea ■ el a omorît-o pe femeia cu care trăia şi a îngropat-o într-o magazie ■ răpus de remuşcări, autorul s-a autodenunţat ■

Un nemţean care şi-a ucis concubina după care a îngropat cadavrul într-o magazie, fiind condamnat la ani grei de închisoare, s-a adresat Curţii de Apel Bacău. Florin Sîrbu, de 35 de ani, din Roman, a contestat sentinţa prin care a primit o sancţiune privativă de libertate de 12 ani. Judecătorii Tribunalul Neamţ au menţinut la pronunţare starea de arest a ucigaşului, păstrîndu-l după gratii. „În temeiul articolului 7 raportat la articolul 4 alineat 1 litera b din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de la inculpat a probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare“, conform Tribunalului Neamţ. În dosarul judecat la Tribunalul Neamţ, nici o persoană nu s-a constituit parte civilă pentru a solicita daune morale, sau materiale, de la inculpat. Magistraţii din judeţul vecin vor da în cauză o hotărîre definitivă. Fapta a avut loc în prima decadă a lunii decembrie a anului trecut, cînd pe fondul geloziei Sîrbu a ucis-o pe femeia cu care trăia, în vîrstă de 29 de ani, după care, pentru a-şi ascunde grozăvia, a îngropat cadavrul sub pardoseala unei camere în construcţie. „Evenimentul s-a petrecut la Roman, pe strada Nicolae Bălcescu, unde un bărbat de 35 de ani şi-a agresat în urmă cu două săptămîni concubina în vîrstă de 29 de ani. Leziunile produse în urma agresiunii au condus la decesul victimei. Pentru a-şi ascunde fapta, bărbatul a săpat o groapă în una din camerele locuinţei care nu era terminată şi a pus cadavrul în groapa respectivă, după care şi-a luat copilul în vîrstă de 7 ani şi a părăsit locuinţa. Joi seară, 21 decembrie, motivat de remuşcările pe care le avea faţă de faptă s-a autodenunţat. Faţă de acest bărbat a fost luată măsura reţinerii, iar după ce va ajunge şi raportul de necropise se va propunere instanţei Tribunalului Neamţ măsura arestului preventiv“, a declarat la acel moment procurorul Virgil Cornea, purtător de cuvînt al Parchetului de pe lîng Tribunalul Neamţ. Bărbatul a fost cercetat ore în şir, iar în timpul audierilor procurorii au aflat că tuturor celor care întrebau de femeie, suspectul le spunea că e plecată la muncă străinătate sau la nişte rude din afara judeţului. Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, pe 23 decembrie, Sîrbu a fost prezentat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Neamţ, cu propunerea de arestare preventivă, iar de atunci a rămas încarcerat.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Toamnă lungă şi foarte frumoasă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la început de Brumar vor fi valori termice între 12 şi cel mult 16 grade ■ noaptea de 24/25 octombrie a fost una din cele mai calde din ultima perioadă de timp, termometrele indicînd 10,3 grade la Roman, 11 grade au fost la Tîrgu Neamţ, iar cel mai cald a fost în Piatra Neamţ, 11,4 grade ■ în cea mai rece noapte a acestei săptămîni nu vor fi mai puţin de 6 grade ■ pe final de săptămînă sînt anunţate precipitaţii ■

Nu ne putem plînge de toamna din acest an, pentru că în mare parte ne-am bucurat de timp bun, nesperat de cald, atît ziua, cît mai ales noaptea. Meteorologii dau asigurări că cel puţin pînă la final de octombrie şi început de noiembrie va fi vreme bună.

Maximele diurne vor fi la începutul intervalului de pînă la 16 grade, apoi pe final de Brumărel coboară spre 12 grade. Nici nopţile nu vor fi prea reci, iar minimele vor fi cuprinse între 6 şi cel mult 9 grade. De menţionat este faptul că de azi revedem soarele, dar nu prea mult, doar cîteva zile, pentru că pe final de săptămînă se reîntorc precipitaţiile, sau cel puţin aşa prevede prognoza la acest moment.

De menţionat este faptul că noaptea de 24/25 octombrie a fost una din cele mai calde din ultima perioadă de timp, iar termometrele au indicat valori de 10,3 grade la Roman, 11 grade au fost la Tîrgu Neamţ, iar cel mai cald a fost în reşedinţa de judeţ, cu o minimă de 11,4 grade. Pînă şi la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca au fost valori pozitive, 3,2 grade.

Cele nocturne au fost aproape comparabile cu diurnele de ieri, 26 octombrie, pentru că la ora 11:00 termomtrele indicau 12 grade la Tîrgu Neamţ, 13 grade erau la Roman şi Piatra Neamţ, iar la Toaca erau, la acelaşi moment, 5 grade Celsius. Ceva mai bine din punct de vedere termic va fi astăzi, 27 octombrie, cînd revine timpul frumos şi nu mai plouă. Vedem soarele care saltă mercurul din termomtre pînă la valoarea de 16 grade. Noaptea va fi una din cele mai blînde din întreg interval de prognoză, iar minima se opreşte la 9 grade.

Miercuri, 28 noiembrie, va fi o zi comparabilă cu precedenta. Va fi cer variabil cu soare, nu mai mult de 16 grade în cel mai cald moment al zilei, dar ceva mai rece, pînă la 8 grade, după lăsarea întunericului. Şi joi, 29 noiembrie, va fi timp bun pentru final de octombrie.

Rămînem cu cerul variabil cu soare, şi destul de confortabil din punct de vedere termic. Maxima diurnă ajunge la 15 grade, iar minima nocturnă se opreşte la 9 grade. Schimbări importante în aspectul vremii vor fi abia de vineri, 30 octombrie.

Norii se cantonează în zona noastră şi specialiştii spun că va ploua mărunt întreaga zi. Se resimte şi o depreciere a regimului termic, astfel că peste zi nu vor fi mai mult de 12 grade. Şi noaptea va fi mai rece cu o minimă de numai 7 grade. La fel vor fi condiţiile meteo şi sîmbătă, 31 octombrie. În ultima zi a lui Brumărel plouă la o maximă de 12 grade.

Noaptea va fi cea mai rece din întreg intervalul de prognoză şi minima se opreşte la 6 grade. Luna noiembrie debutează cu vreme urîtă. Duminică, 1 noiembrie, va fi cer acoperit, dar nu mai plouă. Maxima diurnă va fi de 13 grade, iar minima nocturnă se opreşte la 7 grade.

Citește știrea

Actualitate

Două minore şi-au luat lumea în cap

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ambele au 17 ani şi sînt instituţionalizate ■ oamenii legii cer ajutor pentru găsirea adolescentelor ■

Două adolescente, ambele în vîrstă de 17 ani, aflate în grija statului, au plecat în lume şi nu mai sînt de găsit. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei municipiului Piatra Neamţ continuă activităţile de căutare a minorelor care au părăsit voluntar centrul în care erau instituţionalizate.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi, la data de 25 octombrie a.c., de reprezentaţii Complexului de Servicii «Ion Creangă» din Piatra Neamţ despre faptul că minorele Ştirbu Gabriela Iustina şi Maciu Cristina Georgiana, ambele în vîrstă de 17 ani, au părăsit voluntar, în cursul aceleiaşi zile, centrul unde acestea erau instituţionalizate şi nu s-au mai întors.

Prima (foto deschidere) dintre adolescente are o înălţime de circa 1,50 m, greutate de 50 de kilograme, păr brunet, ochi căprui, iar pe mîna dreaptă, în prelungirea degetului mare are tatuat un şarpe. La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu un tricou negru, pantaloni de trening negri, geacă neagră, fiind încălţată cu adidaşi albi.

Maciu Cristina Georgiana are o înălţime de 1,70 m, greutate – 48 de kilograme, păr brunet, ochi căprui, iar pe antrebraţul mîinii drepte are tatuat semnul infinit. Cînd a plecat din centrul unde este instituţionalizată aceasta purta o bluză albă, pantaloni tip jeans albi, geacă din piele albă, fiind încălţată cu pantofi negri.

Poliţiştii au efectuat verificări atît pe raza municipiului Piatra Neamţ, cît şi la persoanele şi în locurile cunoscute ca fiind frecventate de acestea, fiind desfăşurate activităţi specifice în vederea depistării celor doua minore. Pentru că nu au dat de urma fugarelor, anchetatorii cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanelor căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Citește știrea

Actualitate

Tîlhar la închisoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un romaşcan în vîrstă de 21 de ani, urmărit naţional, a fost depistat de oamenii legii pe 23 octombrie. El era căutat după ce magistraţii de la Judecătoria Roman l-au găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunii de tîlhărie şi l-au condamnat definitiv la 3 ani şi 60 de zile de închisoare. Fapta a avut loc pe 23 aprilie 2018.

Atunci, în timp ce tînărul se afla în municipiul Roman, prin exercitarea de acte de violenţă ar fi deposedat un bărbat, de bunurile pe care le avea asupra sa.

În aceeaşi zi, prin exercitarea de acte de violenţă asupra unei alte persoane, i-ar fi sustras un telefon mobil şi 420 de lei. Poliţiştii l-au condus la Penitenciarul Bacău şi l-au lăsat acolo pentru executarea pedepsei.

Citește știrea

Trending