Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Şi-a împuşcat prietenul în picior

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 26 de ani, din Roman, a fost împuşcat în picior de un prieten de 17 ani cu un pistol cu aer comprimat, pe care îl deţinea illegal. Victima, ajunsă la spital, a încercat să prezinte o altă versiune a celor întîmplate, însă adevărul a ieşit la iveală în urma anchetei poliţiştilor. “La data de 9 aprilie, Poliţia Municipiului Roman a fost sesizată cu privire la faptul că un tînăr de 26 de ani, din Roman, s-a prezentat pentru îngrijiri la o instituţie medicală. Fiind audiat de poliţişti cu privire la producerea leziunii, acesta a declarat că în timp ce se deplasa pe o stradă din Roman, ar fi trecut pe lîngă un foc, ar fi auzit o pocnitură, după care a simţit o arsură la coapsa stîngă. În cauză au fost demarate iniţial cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În urma extinderii cercetărilor a rezultat faptul că în noaptea de 8/9 aprilie, tînărul se afla pe o stradă din Roman, împreună cu alţi doi prieteni, de 17, respectiv 19 ani, care trăgeau în joacă cu un pistol cu aer comprimat, supus autorizării, deţinut ilegal. La un moment dat, cel de 17 ani ar fi tras în coapsa stîngă a tînărului de 26 de ani, rănindu-l. Pistolul în cauză, găsit de poliţişti într-o casă părăsită din Roman, a a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. La data de 10 aprilie, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe tînărul de 17 ani, pe care l-au introdus în arestul I.P.J. Neamţ, sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Ulterior, Parchetul Roman a dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Ieri, 11 aprilie, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi faţă de tînărul de 19 ani, care a fost introdus în arest, sub aspectul comiterii infracţiunilor de port şi uz de armă fără drept, urmînd ca astăzi să fie prezentat Parchetului Roman cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Taximetrist băut la volan. Amenzi de 10.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un taximetrist din Piatra Neamţ a rămas fără permis după ce a fost prins băut la volan de poliţiştii nemţeni. Acesta a fost depistat în urma unei acţiuni derulate miercuri, 29 ianuarie, într-un interval de patru ore fiind aplicate amenzi de 10.000 de lei taximetriştilor prinşi pe picior greşit.

“Astăzi, 29 ianuarie, în intervalul orar 06.00-10.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane și în regim de taxi.

Scopul acestei acțiuni a fost reprezentat de impunerea și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică prin depistarea conducătorilor auto care pratică ilegal transportul public de persoane, a celor care nu respectă regulile de circulație și legalitatea în domeniu, în vederea diminuării nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere.

Polițiștii au verificat 61 de vehicule, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 de lei.

De asemenea, un taximetrist a rămas fără permisul de conducere, după ce a fost depistat de polițiști sub influența alcoolului.

Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, asigurarea condiţiilor tehnice ale vehiculelor utilizate şi selecţionarea unor şoferi cu aptitudini şi abilităţi profesionale.

Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol.

Prin prisma rezultatelor obținute, polițiștii vor continua acțiunile de acest gen, în special, în zonele cunoscute cu risc rutier, pentru prevenirea evenimentelor negative”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

FOTO generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Permisul fals de conducere, din Spania, l-a procopsit cu cătuşe pentru 24 de ore

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 20 de ani, oprit recent în trafic de poliţiştii rutieri, a încercat să înşele vigilenţa oamenilor legii prezentînd un permis de conducere fals, emis de autorităţile din Spania. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tînărul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

“La data de 28 ianuarie, polițiștii rutieri din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au depistat în trafic un tînăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 156 A, în localitatea Borlești.

Fiindu-i solicitat să prezinte pentru control documentele personale și ale autoturismului condus, tînărul a prezentat un permis de conducere fals emis de autoritățile din Spania. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cel în cauză, fiind cercetat sub aspectul  comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

FOTO: generică

Citește știrea

Eveniment

Neamţ: Şi-a tăiat vecinul cu drujba pentru pămînt

Știre publicată în urmă cu

în data de

O altă infracţiune contra vieţii a avut loc în week-end, în localitatea Moldoveni. Un localnic de 36 de ani a atacat cu drujba un vecin cu 10 ani mai mare.

Conflictul dintre cei doi era mai vechi şi a plecat de la delimitarea proprietăţilor celor doi. Nu s-au înţeles cu vorba bună, iar conflictul a degenerat pe 25 ianuarie. Vecinul mai tînăr s-a înarmat cu o drujbă şi l-a atacat pe consăteanul cu care nu se mai înţelegea.

L-a rănit în zona gîtului dar şi la ambele braţe, iar în urma rănilor suferite victima a ajuns la Centrul de primiri urgenţe al Spitalului Roman. Acolo medicii au apreciat că din cauza rănilor profunde suferite de victimă se impune transferul interclinic la un spital din Iaşi.

Ancheta a stabilit că prin natura leziunilor produse, dar şi din cauza obiectului cu care a fost săvîrşită fapta se impune reţinerea lui Ciprian Vasile Porcescu pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor. Ulterior a fost dus în faţa judecătorilor de la Tribunalul Neamţ, care l-au arestat pentru 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ şi în consecinţă: În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedura penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului P. C. V., pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă la omor, prevăzută de art.32 Cod penal raportat la art. 188 al. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 26.01.2020 şi pînă la data de 24.02.2020, inclusiv“, conform instanţei.

Imediat inculpatul a atacat măsura privativă de libertate, iar o decizie definitivă va lua Curtea de Apel Bacău.

Citește știrea

Trending