Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Rezultate la Olimpiada de Interpretare Instrumentală

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 18 elevi de la Liceul Victor Brauner şi de la Şcoala de Arte Sergiu Celibidache s-au întors acasă cu premii ■ ei au obţinut premii I, II şi III la întrecerea de la Bacău, demonstrînd valoarea şcolilor din Neamţ ■

Etapa zonală a Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală la clasele III-VIII s-a desfăşurat în perioada 15-16 martie, la Bacău, prilej cu care nemţenii intraţi în competiţie şi-au demonstrat valoarea. Astfel, Krista Anne Timofte, din clasa a III-a, de la Liceul de Artă Victor Brauner din Piatra Neamţ, elevă a profesoarei Maricica Gheorghieş, a obţinut premiul I în urma măiestrei arătate la vioară. Tot pe prima traptă a podiumului s-a clasat Ioana Anastasia Horghidan, la clarinet. Ea este elevă a profesorului Teodor Cataramă, la acelaşi liceu din reşedinţa de judeţ a Neamţului. Saxofonul a fost intrumentul care a adus celor două şcoli de artă din judeţ premii importante. Tudor Bălău de la Liceul Victor Brauner, elev în clasa a VI-a al profesorului Leonid Ciobanu, a obţinut premiul I. La acelaşi instrument, Leonard Sandu de la Şcoala Sergiu Celibidache din Roman, pregătit de profesorul Florin Proboteanu a adus acasă un premiu II. O clasare pe locul doi, de data aceasta la clarinet, a fost cîştigat de elevul Rareş Trifan, pregătit de profesorul Cezar Vasilică Duca, de la Şcoala de Arte Sergiu Celibidache Roman. Şi anul acesta, Ştefan Stanciu, pregătit de profesorul Iulian Zamă, din clasa a VIII-a a şcolii romaşcane, a obţinut, un binemeritat premiu II. Ana Maria Rebeca Muzicantu, din clasa a VIII-a, a Şcolii de Arte din Roman, care este îndrumată de profesorul Diana Dămian, a adus acasă un premiu II, în urma evoluţiei la flaut. Alexandru Tudor Măriuţa, elev în clasa a V-a, îndrumat de profesorul Sidor Rusu, a obţinut premiul al II-lea, la acordeon, el fiind elev al Liceului de Artă Brauner din Piatra Neamţ. De la aceeaşi instituţie de învăţămînt pietreană, Carla Boroianu Botez, îndrumată de profesorul Iulian Stoica, a obţinut premiul II, la chitară clasică. Premiul al III-lea a fost obţinut de către Andrei Gherghel, pregătit de Iulian Zamă, de la şcoala din Roman, el evoluînd la trompetă. Tot un premiu III, dar la chitară clasică, a obţinut şi Luca George Pantelimon, de la Şcoala de Artă Sergiu Celibidache, el fiind pregătit de profesoara Ivona Mirela Alexandru. Andrei Gherghel, clasa a VII-a, la unitatea de învăţămînt din oraşul de la malurile Moldovei, a obţinut premiul III la trompetă, el fiind îndrumat de profesorul Iulian Zamă. Luca George Pantelimon, elev într-a VIII-a la Şcoala de Artă Sergiu Celibidache, a obţinut premiul III la chitară clasică. Un premiu III a adus acasă şi Teodora Ciobanu, din clasa a VII-a, ea fiind îndrumată în studiul pianului de profesoara Viorica Burlacu. Nathanael Timofte, clasa a VII-a, la liceul pietrean a obţinut la acest prestigios concurs un premiu III la pian, fiind îndrumat de profesoara Irina Oana Horghidan. Cosmin Abăloae, din clasa a VIII-a a Liceului Victor Brauner a fost recompensat cu o menţiune la trompetă, meritele îndrumării sale revenind profesorului Ionuţ Cristian.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Proiectile găsite pe ogor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat din Sagna, care îşi ara ogorul, a găsit un proiectil exploziv, pe 2 aprilie. El i-a chemat pe pirotehnişti şi aceştia au mai găsit trei proiectile explozive, toate provenind din Al Doilea Război Mondial.

“În data de 02.04.2020, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a a fost solicitată pentru o misiune de asanare în comuna Sagna. Un proiectil exploziv de calibru 105 mm a fost descoperit de către un bărbat din comuna Sagna, pe timpul efectuării unor lucrări de arătură.

Au fost făcute cercetări cu ajutorul detectorului de metale pe o suprafață de aproximativ 50 mp și au mai fost găsite încă trei proiectile explozive de calibru 105 mm.

Pirotehniștii au ridicat, transportat și depozitat în siguranță muniția găsită, care ulterior va fi distrusă. Muniția găsită provine din Al Doilea Război Mondial”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Anchetă penală în cazul pacientului cu COVID 19 “plimbat” cu targa

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor” a fost înregistrat pe data de 2 aprilie, la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ.

Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Biroului de presă al instituţiei menţionate “obiectul sesizării se referă la faptul că în zilele de 18 şi 20.03.2020, un bărbat din municipiul Piatra Neamţ, în vîrstă de 45 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ acuzînd simptome specifice persoanelor infectate cu virsul COVID 19, fără a se dispune testarea.

În data de 23.03.2020, bărbatul a fost adus cu ambulanţa la unitatea medicală din Neamţ, ocazie cu care s-a dispus testarea, fiind diagnosticat pozitiv. De asemenea se cerectează şi dacă au fost respectate protocoalele privind transportul şi transferul între unităţile medicale a persoanelor infectate cu virusul COVID 19, în condiţiile în care, după diagnosticare, pacientul a fost transferat la un spital din municipiul Iaşi”.

Rămîne de văzut ce vor stabili procurorii, în condiţiile în care imaginile cu pacientul cărat cu o simplă targă au făcut ocolul Internetului.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Continuă “sezonul” incendiilor de vegetaţie uscată

Știre publicată în urmă cu

în data de

Alte şase incendii de vegetaţie uscată s-au produs în Neamţ pe 2 aprilie, fiind afectate peste 12 hectare. În ziua precedentă se înregistraseră cinci astfel de incendii, cauza fiind aceeaşi: foc deschis în spaţii deschise.

“În data de 02 aprilie, pe teritoriul județului Neamț pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 6 incendii de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 12,35 hectare.

Detașamentul Roman a intervenit pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, astfel:

– în localitatea Muncelu de Jos din comuna Valea Ursului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 10 ha,

– în localitatea Giurgeni din comuna Valea Ursului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 6000 mp.

Detașamentul Tîrgu Neamț a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Oglinzi din comuna Răucești care s-a manifestat pe o suprafață de 0,5 ha.

Detașamentul Piatra-Neamț a intervenit pentru stingerea a 3 incendii de vegetație uscată, astfel:

– în localitatea Cîndești a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 500 mp,

– în localitatea Negrești a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1 ha,

– în localitatea Borșeni din comuna Războieni a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp

La aceste misiuni au participat și voluntari din cadrul SVSU din localitățile în care s-au produs incendiile.

Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending