Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Repartizări în învăţămînt

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la repartizare au participat cadrele didactice care au luat minim 5 la examenul de titularizare ■ condiţia de participare era să fi obţinut minim 5 la examenul din vară ■ a fost publicat calendarul Evaluării Naţionale ■

La Colegiul Tehnic Forestier din Piatra Neamţ a avut loc, la finalul săptămînii trecute, şedinţa publică de repartizare a posturilor didactice, a catedrelor rămase vacante, precum şi a catedrelor rezervate la nivelul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Neamţ. „Repartizarea pe posturile vacante s-a făcut în conformitate cu prevederile articolului 94 şi 96 din «Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în învăţămîntul preuniversitar în anul şcolar 2019-2020». Şedinţa publică de repartizare a posturilor s-a făcut conform anexei Ordinului de ministru 5460 din 2018, după o planificare afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar, în funcţie de disciplinele pentru care au existat posturi, pentru următoarele arii curriculare: Matematică, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Istorie, Geografie, Cultură Civică, Educaţie Inter Culturală, Educaţie pentru Cetăţenie Democratică, Gîndire Critică şi Drepturile Copilului, Economie, Educaţie Antreprenorială, Economie Aplicată, Filosofie, Logică, Psihologie, Argumentare şi Comunicare“, a declarat Elena Preda, purtător de cuvînt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ. La repartizarea acestui tip de posturi au participat cadrele didactice calificate care s-au prezentat la examenul de titularizare în învăţămînt, din această vară, au obţinut peste 5 , dar care nu au reuşit să-şi adjudece un post. Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Neamţ a fost publicată lista posturilor neocupate în învăţămîntul nemţean la data de 28 august cuprinzînd posturile libere şi catedrele rezervate de la toate şcolile din judeţ. În altă ordine de idei, un ordinul al ministrului Educaţiei Naţionale, prin care s-a stabilit calendarul desfăşurării examenului de Evaluare Naţională în anul şcolar 2019-2020, a fost publicat joi, 29 august, în Monitorul Oficial. Astfel, între 2 şi 5 iunie 2020 se va face înscrierea absolvenţilor de clasa a VIII-a l, pe 5 iunie elevii vor încheia cursurile, pe 15 iunie va avea loc proba scrisă la Limbaa română, iar pe 17 proba la Matematică. Pe 18 iunie se va desfăşura proba scrisă la limba maternă. acolo unde este cazul. Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele pînă la ora 12.00, după care, în aceeaşi zi, între ora 14.00 şi 20.00 se vor depune contestaţiile. Între 23-26 iunie urmează soluţionarea acestora, pentru ca pe 27 iunie să se afişeze rezultatele finale. Ordinul de ministru mai are o prevedere potrivit căreia, la solicitarea comisiilor judeţene de organizare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a sau, din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Organizare a Evaluării poate aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea perioadelor de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, dar şi reducerea perioadei de publicarea a rezultatelor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: A făcut scandal în bar, va sta 9 luni la răcoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 44 de ani care a fost condamnat definitiv la 9 luni de închisoare după ce a făcut scandal într-un bar şi l-a ameninţat pe barman, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi dus la Penitenciarul Bacău. “La data de 19 septembrie, în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un bărbat de 44 de ani, din Roman, care poseda un mandat de executare a pedepsei închisorii. Cel în cauză era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 9 luni, pentru săvîrşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În fapt, la data de 19 iulie 2017, acesta s-a deplasat la o societate comercială din Roman, unde pe fondul consumului de băuturi alcoolice i-a adresat injurii, expresii jignitoare şi ameninţări barmanului. Totodată, acesta a amenințat cu un obiect tăietor-înțepător și a încercat să lovească o altă persoană, care intervenise pentru aplanarea conflictului. Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Biciclist acroşat de o autoutilitară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 62 de ani, din Tîrgu Neamţ, a ajuns la spital, după ce a fost victima unui accident rutier produs pe 19 septembrie, pe DN 15 C. Bărbatul, care se deplasa pe o bicicletă, a fost acroşat de o autoutilitară care a vrut să îl depăşească. “La data de 19 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15 C, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 55 de ani, din Pipirig, conducea o autoutilitară pe DN 15 C, din direcția Piatra Neamț – Tîrgu-Neamț ar fi efectuat manevra de depășire a unui biciclist fără a păstra o distanță laterală corespunzătoare față de acesta, cel din urmă fiind acroșat și proiectat în afara părții carosabile. Din impact a rezultat rănirea biciclistului, în vârstă de 62 de ani din Tîrgu Neamț, care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Hoţi şi tăinuitor, călcaţi de mascaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat, pe 19 septembrie, două percheziții domiciliare într-un dosar penal de furt calificat. Patru tineri au fost reținuți. “La data de 19 septembrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza municipiului Piatra Neamț, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. Din investigații a reieșit faptul că, la data de 14 septembrie, patru tineri cu vîrste cuprinse între 18 și 23 de ani, toți din Piatra Neamț, ar fi pătruns, fără drept, în interiorul unei foste societăți comerciale din Piatra Neamț, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Ulterior, la data de 15 septembrie, bunurile sustrase ar fi fost cumpărate și comercializate de către un tînăr de 19 ani, din Piatra Neamț, față de acesta fiind demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire. În urma descinderilor, polițiștii au recuperat o parte dintre bunurile sustrase, pe care le-au înapoiat persoanei vătămate. În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Neamț”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending