Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Repartizări în învăţămînt

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la repartizare au participat cadrele didactice care au luat minim 5 la examenul de titularizare ■ condiţia de participare era să fi obţinut minim 5 la examenul din vară ■ a fost publicat calendarul Evaluării Naţionale ■

La Colegiul Tehnic Forestier din Piatra Neamţ a avut loc, la finalul săptămînii trecute, şedinţa publică de repartizare a posturilor didactice, a catedrelor rămase vacante, precum şi a catedrelor rezervate la nivelul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Neamţ. „Repartizarea pe posturile vacante s-a făcut în conformitate cu prevederile articolului 94 şi 96 din «Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în învăţămîntul preuniversitar în anul şcolar 2019-2020». Şedinţa publică de repartizare a posturilor s-a făcut conform anexei Ordinului de ministru 5460 din 2018, după o planificare afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar, în funcţie de disciplinele pentru care au existat posturi, pentru următoarele arii curriculare: Matematică, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Istorie, Geografie, Cultură Civică, Educaţie Inter Culturală, Educaţie pentru Cetăţenie Democratică, Gîndire Critică şi Drepturile Copilului, Economie, Educaţie Antreprenorială, Economie Aplicată, Filosofie, Logică, Psihologie, Argumentare şi Comunicare“, a declarat Elena Preda, purtător de cuvînt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ. La repartizarea acestui tip de posturi au participat cadrele didactice calificate care s-au prezentat la examenul de titularizare în învăţămînt, din această vară, au obţinut peste 5 , dar care nu au reuşit să-şi adjudece un post. Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Neamţ a fost publicată lista posturilor neocupate în învăţămîntul nemţean la data de 28 august cuprinzînd posturile libere şi catedrele rezervate de la toate şcolile din judeţ. În altă ordine de idei, un ordinul al ministrului Educaţiei Naţionale, prin care s-a stabilit calendarul desfăşurării examenului de Evaluare Naţională în anul şcolar 2019-2020, a fost publicat joi, 29 august, în Monitorul Oficial. Astfel, între 2 şi 5 iunie 2020 se va face înscrierea absolvenţilor de clasa a VIII-a l, pe 5 iunie elevii vor încheia cursurile, pe 15 iunie va avea loc proba scrisă la Limbaa română, iar pe 17 proba la Matematică. Pe 18 iunie se va desfăşura proba scrisă la limba maternă. acolo unde este cazul. Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele pînă la ora 12.00, după care, în aceeaşi zi, între ora 14.00 şi 20.00 se vor depune contestaţiile. Între 23-26 iunie urmează soluţionarea acestora, pentru ca pe 27 iunie să se afişeze rezultatele finale. Ordinul de ministru mai are o prevedere potrivit căreia, la solicitarea comisiilor judeţene de organizare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a sau, din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Organizare a Evaluării poate aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea perioadelor de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, dar şi reducerea perioadei de publicarea a rezultatelor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bucătărie incendiată “în joacă”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Joaca unor copii cu focul a provocat un incendiu într-un apartament din municipiul Roman, vineri, 21 februarie. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă, fiind afectat doar mobilierul din bucătărie.

“În jurul orei 11.23, prin apel la 112 pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un apartament din municipiul Roman. Incendiul se manifesta în bucătărie. Pompierii au stins localizat și lichidat incendiul. Nu au fost victime. Au ars obiecte de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătrînul dispărut a fost găsit în Bucureşti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bătrînul, dat dispărut de soţie după ce a plecat de acasă spunînd că merge în judeţul Olt a fost găsit de poliţişti. Însă nu în localitatea spre care a spus că pleacă, ci în Capitală.

“La data de 20 februarie, poliţiştii din cadrul Secției nr. 3 de Poliție au depistat, pe raza municipiului București, pe numitul Muraru Neculai, de 75 de ani, dispărut la data de 11 februarie 2020.

Bărbatul a fost preluat de poliţişti, urmînd a fi încredințat familiei. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că, pe perioada dispariţiei, bărbatul s-a aflat pe raza municipiului București şi nu a fost victima vreunei infracţiuni.

În fapt, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au fost sesizați, la data de 19 februarie, de către o femeie, de 74 de ani, din Tîrgu Neamț, cu privire la faptul că soțul său Muraru Neculai, de 75 de ani, a părăsit în mod voluntar domiciliul în data de 11 februarie 2020, deplasându-se pe raza județului Olt și nu a mai revenit până în prezent.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Reţinuţi pentru ameninţare şi influenţarea declaraţiilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie de 34 de ani şi un bărbat 38 de ani, bănuiţi că prin ameninţare ar fi dorit să determine două persoane să-şi retragă declaraţiile date într-un dosar penal, au fost încătuşaţi de poliţişti.

“La data de 20 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au identificat și reținut pentru 24 de ore o femeie de 34 de ani și un bărbat de 38 de ani, ambii din localitatea Bodești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și amenințare.

Investigațiile au relevat faptul că, cei în cauză ar fi amenințat cu acte de violență și ar fi efectuat presiune asupra a două persoane de 40, respectiv 52 de ani, din localitatea Bodești, cu scopul de a-și retrage declarațiile date într-o altă cauză penală.

Cei doi au fost depistați de polițiști și conduși la sediul poliției, pentru audieri. În urma administrării probatoriului, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.

Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

FOTO: generică

Citește știrea

Trending