Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Recrutări masive pe piaţa muncii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la început de Florar, în judeţul Neamţ sînt libere 1.140 de locuri de muncă în cele mai diverse ocupaţii ■ mai bine de jumătate din cererea de personal vine de la angajatori din reşedinţa de judeţ şi comunele învecinate ■

Luna mai vine cu o ofertă generoasă de locuri de muncă, iar în această săptămînă la nivelului judeţului Neamţ sînt libere 1.140 de locuri de muncă, în cele mai diverse ocupaţii. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, mai bine de jumătate din posturile vacante sînt oferite de angajatori din reşedinţa de judeţ şi comunele limitrofe, zonă în care este nevoie de 671 de noi salariaţi. Şomerii din zona Roman au la dispoziţie 303 locuri de muncă, iar cele mai puţine angajări ar putea avea loc la Tîrgu Neamţ unde se caută numai 166 de oameni ai muncii. Defalcat, cele mai multe posturi pentru personal de înaltă calificare sînt la Piatra Neamţ unde este nevoie de patru ingineri autovehicule rutiere, un inginer căi ferate, drumuri şi poduri, cinci ingineri construcţii civile şi industriale şi cîte trei ingineri constructor instalaţii, ingineri electroenergetică şi ingineri mecanici. Inginerii sînt la mare căutare şi ar mai fi nevoie de un inginer automatist, doi chimişti, un inginer specializat în industria alimentară, doi ingineri mecanici tcm şi cîte un inginer producţie, inginer tehnolog şi inginer textilist. Pentru ceilalţi angajatorii au scos pe piaţă 13 posturi de brutar, 15 sînt pentru confecţioneri tîmplărie pvc, se mai recruteaz 12 confecţioneri textilişti, 15 croitori, precum şi 37 de lăcătuş mecanic. Mai este nevoie de 42 de sudori, 17 tîmplari universali, sau 32 de tapiţeri. Angajatorii au nevoie şi de 20 de dulgheri, 41 de electricieni în construcţii, 20 de fierari betonişti, 11 necalificaţi, precum şi 12 sudori, 15 zidari tencuitori, 12 bucătari, sau 21 de lucrători comerciali. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri de personal, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ. Şi la Roman inginerii au căutare şi se recrutează trei constructori şi cîte un inginer agronom, inginer construcţii hidrometrice, inginer mecanic şi inginer topograf, precum şi doi ingineri specializaţi în industria alimentară. Cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde nu se acoperă de ceva vreme 95 de locuri de confecţioner – asamblor articole textile, se mai caută 45 de muncitori necalificaţi şi 10 operatori – confecţioneri industria îmbrăcămintei. Mai este nevoie de 10 fierari betonişti, 20 de necalificaţi în alte domenii decît industrie, ori 12 femei de serviciu. La Tîrgu Neamţ este nevoie de cîţiva licenţiaţi, respectiv un director tehnic, un inginer mecanic, un inginer zootehnist şi un medic veterinar. În rest, se caută 20 de confecţioneri textile şi 10 necalificaţi în acelaşi domeniu, precum şi operator mase plastice, şofer, sudor, tîmplar universal, operator maşini de surfilat, drujbist, dulgher, faianţar, asistent medical sau asistent veterinar.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

UPDATE FOTO: Neamţ: Accident cu victimă, coliziune între un autoturism şi un cimentruc

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier soldat cu o victimă a avut loc marţi, 23 iulie, în jurul orei 14.30, în localitatea Gîrcina pe DN 15 C. Din primele informaţii oferite de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, este vorba de o coliziune între un autoturism şi un cimentruc.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar calificat, prins de “mascaţi”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, din judeţul Iaşi, condamnat de magistraţii pietreni la închisoare pentru tîlhărie calificată, a fost prins recent de poliţişti. La operaţiunea de capturare au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ. Tînărul, care primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, a fost prins pe 22 iulie şi a fost dus şi încarcerat la Penitenciarul Bacău. Cît priveşte fapta pentru care a primit pedeapsa, conform informaţiilor oferite de poliţişti, pe 17 martie acesta a sustras prin violenţă un portofel şi un telefon mobil. Victima tîlhăriei a necesitat 15-18 zile de îngrijiri medicale.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Sezonul” amenzilor pentru trufe continuă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei tineri, cu vîrste cuprinse între 16 şi 18 ani, care recoltau trufe fără autorizaţie, folosind şi cinci cîini de rasă dresaţi în acest scop, au fost prinşi şi amendaţi de poliţiştii nemţeni. Oamenii legii i-au depistat pe cei trei pe 23 iulie, într-o pădure din localitatea Sagna. Asupra lor poliţiştii au găsit un kilogram şi jumătate de trufe negre, pe care le-au confiscat şi le-au predat silvicultorilor. Pentru fapta lor, “culegătorii” au fost amendaţi cu 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010R. ”Aducem în atenţie opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, conform căreia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 pînă la 5.000 recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului şi/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R recoltarea şi/sau achiziţionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier naţional se fac/se face pe baza autorizaţiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucţiunilor aprobate prin ordin al autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, precum şi pe baza autorizaţiei de recoltare/achiziţionare emise de autoritatea competentă pentru protecţia mediului. În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizaţiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Trending