Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Prognoză meteo: lună capricioasă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în ultimele două zile au fost valori termice sub media perioadei ■ de acum se mai încălzeşte niţel, dar în ultima săptămînă a lunii se face din nou frig ■

Luna lui Mărţişor a fost capricioasă din punct de vedere termic şi în cîteva rînduri zilele cu valori peste media perioadei au alternat cu intervale mult mai reci.

Nu mai departe de săptămîna trecută, în judeţ s-au înregistrat maxime de 20 de grade Celsius, în timp ce duminică, 15 martie, au fost temperaturi între 3,7 şi cel mult 5 grade. Din acest motiv noaptea de 15/16 martie 2020 a fost cea mai rece din ultima perioadă şi mercurul din termometre a coborît pînă la limita gerului pe Ceahlău – Toaca unde s-au înregistrat -10,4 grade.

În teritoriu cel mai frig a fost la Tîrgu Neamţ unde minima a fost de -7,5 grade, la Roman mercurul s-a oprit la -6,5 grade, iar în Piatra Neamţ au fost -4,5 grade.

Pe 16 martie, la ora 12, erau 7 grade la Piatra şi Roman, la Tîrg erau 9 grade, iar pe munte -1 grad. „Media temperaturilor maxime va creşte pînă în jurul a 15 grade pe 19 şi 20 martie, apoi va scădea accentuat spre o medie regională de 3 grade pe 23 martie, iar în următoarea perioadă va creşte de la o zi la alta, atingînd aproximativ 10 grade la sfîrşitul celei de-a doua săptămîni.

Minimele termice vor fi şi ele în creştere în primele zile de la 5 grade pe 19 şi 20 martie, apoi vor scădea spre -4 grade la începutul celei de-a doua săptămîni, urmînd ca ulterior să crească uşor şi treptat atingînd 0 grade la finalul intervalului de prognoză.

În primele zile ale intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi extrem de redusă, dar va creşte pe 20, 21 şi 22 martie“ conform prognozei pentru 16 – 29 martie. Pe 17 martie, mercurul din termometre saltă pînă la 11 grade, iar noaptea vor fi cam 0 grade. Miercuri, 18 martie, vor fi cam 12 grade, în timp ce după lăsarea întunercului ne putem aştepta la o minimă de 3 grade.

Pare a se încălzi spre finele săptămînii iar joi, 19 martie, avem valori termice de pînă la 14 grade, în timp ce minima nocturnă saltă la 6 grade. Vineri, 20 martie, avem parte de acelaşi regim, soare, cam 14 grade ziua şi vreo 6 grade după lăsarea întunericului. Deprecierea vremii începe sîmbătă 21 martie, cînd în zona noastră se adună norii care vor aduce ploi slabe cantitativ. Maxima zilei ajunge la 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Duminică, 22 martie, nu vor fi mai mult de 6 grade iar precipitaţiile se pot transforma în lapoviţă ziua, iar noaptea ne putem aştepta la ninsoare slabă la o minimă de 2 grade. Săptămîna viitoare debutează cu vreme rece, cu maxime de 4 pînă cel mult 6 grade, în timp ce peste noapte sînt anunţate valori negative de -1 grad şi posibil ceva lapoviţă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

„Până în luna septembrie DN15 trebuie să fie redat circulației”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afirmă preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc

„Până în luna septembrie DN15 trebuie să fie redat circulației”, afirmă preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc. Acesta a mai precizat că lucrările de modernizare au reînceput de luni, 13 iulie.

„Lucrările de modernizare la DN15 au reînceput luni, 13 iulie. Cu această ocazie am fost la fața locului alături de reprezentanți ai autorităților locale, județene, pentru a transmite din nou că este vital ca acest proiect de infrastructură rutieră să fie finalizat în cel mai scurt timp.

La vizita de lucru au participat prefectul județului Neamț George Lazăr, reprezentanți ai C.N.A.I.R, Direcția Regională de Drumuri și Poduri – D.R.D.P Iași și ai firmei care și-a asumat lucrările.

Miercuri, 8 iulie, s-a semnat acordul care prevede finalizarea lucrărilor de modernizare. Documentul a fost semnat de C.N.A.I.R, Direcția Regională de Drumuri și Poduri – D.R.D.P Iași și firma care și-a asumat lucrările. În cadrul discuției de astăzi Beneficiarul și Antreprenorul au reiterat promisiunea că vor respecta înțelegerea scrisă, iar drumul va fi finalizat până în luna septembrie.

Vreau să le mulțumesc din nou colegilor din Guvern, în mod special ministrului Transporturilor Lucian Bode și restului echipei, care au înțeles cât de important este acest proiect de infrastructură rutieră pentru județul Neamț și au acționat, în limita legii și corectitudinii, pentru ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Sfîrşit de săptămînă cu trei accidente şi cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ au intervenit, în week-end-ul trecut, la trei accidente rutiere soldate cu cinci victime. Primul accident a avut loc pe 10 iulie, la Căciuleşti, victimă fiind un bărbat de 52 de ani, care a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral şi transportat la Spitalul Judeţean. Al doilea accident s-a produs în aceeaţi zi, dar la Rediu. Un bărbat de 35 de ani a suferit mai multe contuzii şi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Roman. Al treilea accident s-a produs pe 12 iulie, la Ţibucani. Au rezultat trei victime, un adolescent de 16 ani şi doi tineri de 22, respectiv 24 de ani. Aceştia au suferit traumatisme şi contuzii şi au fost transportaţi la Spitalul Tîrgu Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Monografie Baza Hipică din Piatra

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ lansarea cărţii „Baza Hipică Virgil Bărbuceanu. Monografie 1986 - 2019“, al cărui autor este profesorul Costache Lupu, a avut loc la finalul săptămînii trecute ■ „Fără o mobilizare a cît mai multor prieteni şi susţinători nu era posibilă apariţia Bazei Hipice în peisajul municipiului Piatra Neamţ şi nici menţinerea acesteia în funcţiune“, a precizat preşedintele Scubului Sportiv Ecvestru ■

Asociaţia Club Sportiv Ecvestru Piatra Neamţ a organizat, la finele săptămînii trecute, lansarea cărţii „Baza Hipică Virgil Bărbuceanu. Monografie 1986 – 2019“, de profesorul Costache Lupu, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru din oraşul de sub culmile Pietrica şi Cozla.

Volumul, care a apărut, recent, la Editura Sensul, a fost lansat pe 10 iulie 2020, în aer liber, pe terasa camping-ştrand La Gotcu de lîngă Baza Hipică. Printre cei care au vorbit despre noul volum dar şi despre autor s-au numărat Vasile Cuptor, Vasile Pop Silaghi, Constantin Cocea, Ion Rotaru, Adrian Alexa, Liviu Bumbu, Tudorel Radu, Ionuţ Cucoară, Mihai Hanganu, Georgică Ştefan, Laurenţiu Dulamă şi Ion Asaftei.

„Mi se oferă şansa de a aduna în paginile prezentei lucrări momente importante care au marcat construirea, inaugurare şi activitatea Bazei Hipice Virgil Bărbuceanu din Piatra Neamţ. Apariţia cărţii reprezintă o mărturie a recunoştinţei noastre faţă de curajul şi eforturile depuse de autorităţi, oameni providenţiali, de întreaga comunitate care au reuşit să înalţe şi să menţină în funcţie unul din cele mai importante obiective de interes sportiv naţional şi internaţional. (…) Ideea care străbate ca un fir roşu întreaga monografie este că, fără solidaritate, fără o mobilizare a cît mai multor prieteni şi susţinători nu era posibilă apariţia Bazei Hipice în peisajul municipiului Piatra Neamţ şi nici menţinerea acesteia în funcţiune. (…)

Înclinîndu-mă din nou în faţa truditorilor în ale sportului ecvestru, garantez că ne vom menţine la înălţimea aşteptărilor“, a precizat profesorul Costache Lupu în „Cuvînt înainte“ al monografiei.

Citește știrea

Trending