Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Primar incompatibil. „Ce aduce viitorul vom vedea“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ lucrurile nu sunt clare în ceea ce priveşte situaţia primarilor incompatibili, care au susţinere să candideze la un nou mandat ■ în această situaţie se află Lucian Micu, edilul de la Roman ■ decizia Înaltei Curţi de Casaţie nu vine să-l acuze nici de corupţie, nici de abuz, nici de un alt lucru“, a spus deputatul Laurenţiu Leoreanu ■

La o recentă conferinţă de presă, care a avut ca temă deciziia CCR de neconstituţionalitate a legii amenzilor în perioada stării de urgenţă, preşedintele Iohannis a pus, din nou, placa referitoare la „PSD partid toxic, care face legi proaste şi profitabile baronilor lor locali“.

După ce a abordat tematica organizării alegerilor locale, imediat ce va trece pericolul pandemic, preşedintele a mai declarat: „România se confruntă cu doi inamici: unul perfid şi invizibil, virusul SARS CoV2, foarte contagios şi celălat inamic mult mai vizibil, dar şi foarte dăunător pentru societate şi pentru viitorul ţării.

Cei mai bine intenţionaţi dintre noi am fi crezut că, atunci cînd naţiunea are de înfruntat o criză teribilă, fără precedent, toate forţele, în special cele politice, se unesc pentru a depăşi perioada greapolitică. O iluzie şi speranţe deşarte, pentru că lupul părul îşi schimbă, dar blana ba.

Profitînd de faptul că atenţia publică este concentrată, cum e şi firesc, pe lupta pentru epidemie, PSD a lucrat în Parlament mult şi prost, toxic de-a dreptul, aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani. A continuat să facă ce ştie mai bine acest partid nociv, care a pus România în posturi jenante în faţa partenerilor europeni. Înţelegerile şi legile populiste, care, dacă ar fi propulgate, ar amaneta, practic, viitorul unor generaţii, au darul de a ne reaminti de ce este în stare să facă PSD. Două exemple: legile PSD de suspendare a creditelor şi de suspendare a utilităţilor, legi scrise prost şi populiste, fără criterii de aplicare.

Recent CEDO a arătat că PSD a venit la putere pentru a alunga din funcţie oameni competenţi, pentru a-şi crea instrumente de presiune pe dosare, pentru a scăpa de urmărire penală. Dacă s-ar putea şi nu s-ar teme de reacţia publică şi mîine ar trece la ceea ce ştiu ei să facă mai bine: legiferarea haotică, fără dezbatere parlamentară, în mod netransparent, de promovare în ultimul moment a unor iniţiative legislative, lucru care continuă şi astăzi, din păcate.

De ce face PSD asta? Simplu: pentru că a rămas acelaşi partid preocupat doar de baroni. Cel mai recent exemplu l-am avut zilele trecute în Parlament. În timp ce atenţia opiniei publice era pe alte subiecte, PSD era preocupat să lovească, iar, în standardele de integritate, aplicabile funcţiilor publice sau să-şi reglementeze privilegii.

Mai exact, PSD vechi sau cel nou, vrea să le permit unor aleşi locali, declaraţi incompatibili să candideze la primării sau alte funcţii. O astfel de măsură ar amnistia 1.000 de aleşi locali, care au încălcat legea. Unica prioritate a pesedinştilor, chiar într-o criză umanitară fără precedent, rămîne doar aceasta: legi cu dedicaţie pentru baronii lor. Nu mai este un secret pentru nimeni, că PSD a infestat cu persoane obediente toate instituţiile statului“, a declarat Klaus Iohannis.

„În momentul de faţă, candidatura lui Lucian Micu rămîne în picioare“

Deputatul nemţean Laurenţiu Leoreanu apreciază că preşedintele a luat o decizie înţeleaptă în ceea ce priveşte amînarea alegerilor locale, care nu trebuie organizate în timpul crizei pandemice:

„Totul este spre binele nostru şi pentru sănătatea oamenilor. Lucrurile trebuie făcute cu discernămînt şi Guvernul Orban şi ministrul Tătaru, care apreciez că e cel mai bun al Sănătăţii de după Revoluţie, au dovedit competenţă, gestionează situaţia, merg în focare, iau măsuri conform ordonanţelor militare.

Se vede cu ochiul liber că lucrurile sînt mai bine gestionate ca în:Italia, Spania, Anglia şi SUA“. Revenind la alegerile locale şi fiind întrebat cu ce candidat va merge PNL Roman, ţinând cont că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a pronunţat definitiv în ceea ce priveşte incompatibilitatea primarului, Lucian Micu, vicepreşedintele PNL a declarat:

„Aici este o discuţie faţă de prevederile legislative care în momentul de faţă, prin unele modificări care au avut loc anul acesta şi anul trecut, duc către perioada de prescripţie. Trebuie precizat foarte clar că această decizie a Înaltei Curţi de Casaţie nu vine să-l acuze pe primarul Micu nici de corupţie, nici de abuz, nici de un alt lucru, care a produs disfuncţionalităţi sau elemente care să jeneze sau să-i aducă vreun minus. Este doar vorba de incompatibilitate şi de faptul că acesta a fost viceprimar şi membru în CA de la spital.

Aşa cum este şi normal, pentru că aşa cum se ştie, spitalele au fost trecute în subordinea autorităţilor locale şi era clar că acestea trebuiau să fie prezente în managerierea spitalului. Evident că în calitate de viceprimar a fost omul prezent acolo, prin votul dat de consiliul local. Nu s-a pus singur pe funcţie“, a declarat deputatul Leoreanu, vicepreşedinte al PNL la nivel naţional.

Care a continuat pe tema incompatibilităţii: „Există un proiect de lege la Camera Deputaţilor, care a trecut de Senat şi care spune că perioada de prescripţie de 3 ani se ia în calcul de la data aducerii la cunoştinţă a persoanei, cu privire la raportul de icompatibilitate ANI. În momentul de faţă merg şi discut pe situaţia existentă, pe buna mea colaborare cu primarul Lucian Micu.

Ce ne va aduce viitorul vom vedea. În echipa PNL Roman sînt oameni cu experienţă, cunoscuţi în comunitate. Vom avea oricînd o rezervă de doi-trei oameni valoroşi, care cunosc administraţie publică. În momentul de faţă, candidatura lui Lucian Micu rămîne în picioare, fiind opţiunea noastră la momentul în care vorbim“.

Pe surse, unul din candidaţii de rezervă pentru funcţia de primar ar fi Leonard Achiriloaei, acum secretar de mtat la Ministerul Mediului, tocmai pentru a rezolva ceva probleme legate de proiectele Romanului. Un al doilea nume ar fi viceprimarul Roxana Iorga. S-au mai vehiculat ca „rezerve“ Lucian Pascariu, director al LocatoServ şi admistatorul public Gabriela Iulia Petrea.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending