Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Preţul apei redus în tot judeţul după victoria în instanţă a primăriei pietrene

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ preţul a revenit la nivelul de dinainte de majorarea din ianuarie

Victoria în instanţă a Primăriei Piatra Neamţ, care a contestat decizia de majorare a preţului la apă şi canal, a determinat compania Apa Serv să reducă tariful în întreg judeţul. Hotărîrea instanţei, chiar dacă nu este definitivă, dar este executorie, a făcut să se revină la preţul de dinainte de majorarea din ianuarie 2020.

Oricum, nimeni nu a înţeles de ce trebuiau scumpite nişte servicii, care oricum erau scumpe. Poate pentru a acoperi managementul dezastruos de la Apa Serv sau pentru a asigura banii necesari plăţii salariilor “grase” pe care le încasează numeroasele pile şi cunoştinţe care s-au aciuat prin birourile companiei care vinde apă chiară la preţ de şpriţ.

Revenind la victoria municipalităţii pietrene, Dragoş Chitic a declarat, joi, 14 mai:

Preţul apei a fost redus în tot judeţul Neamţ în urma acţiunii în instanţă iniţiată de Primăria Piatra Neamţ. Compania Judeţeană Apaserv a pus în aplicare reducerea de preţ, obligată fiind de decizia instanţei de judecată şi astfel tarifele pentru serviciile de apă şi canalizare au fost readuse la nivelul de dinaintea deciziei de majorare, luată de ADI AQUA NEAMŢ în luna ianuarie 2020. Astfel, acum, noul preţ al serviciilor de apă şi canalizare este 8.01 lei/mc cu TVA, faţă de 9.39 lei/mc cu TVA.

Reamintesc că Primăria Piatra Neamţ nu a fost de acord cu majorarea de preţ, a contestat decizia de majorare a tarifelor pentru apă şi canalizare iar instanţa de judecată, într-o primă etapă, a admis cererea de suspendare a deciziei ADI AQUA NEAMŢ.

Este o primă victorie importantă, dar nu este încă un război cîştigat. Acţiunea în instanţă continuă şi ne vom bate pînă la capăt pentru un preţ al apei corect, suportabil de către populaţie. Primăria Piatra Neamţ s-a opus în mod constant în ultimii ani majorării preţului apei şi va rămîne consecventă în acest demers.În calitatea mea de primar al acestui oraş mă voi lupta cu toată energia, folosind toate mijloacele permise de lege, pentru ca pietrenii să beneficieze de tarife corecte la apă şi canalizare ca de altfel la toate serviciile publice locale.

Nu trebuie să deconteze populaţia administrarea ineficientă a companiilor furnizoare de servicii publice din subordinea Consiliului Judeţean Neamţ. Este anormal ca într-un judeţ în care populaţia are cele mai mici venituri din ţară, preţul apei să fie între primele locuri în clasamentul naţional”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Actualitate

Piatra Neamț: Incendiu provocat intenționat într-un bloc

Știre publicată în urmă cu

în data de

N zeci de persoane evacuate

Panică într-un bloc de locuințe de pe strada Grigore Ureche, din municipiul Piatra Neamț, sâmbătă dimineață, 8 august. O boxă improvizată a fost incendiată și zeci de persoane s-au autoevacuat sau au fost evacuate de pompieri.

“În această dimineață, prin apel la 112, în jurul orei 02 :10, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-un bloc situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra Neamț, La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială complexă de intervenție, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj de la SAJ. La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la parterul unui bloc de locuințe, la o boxă improvizată sub casa scărilor. Casa scărilor și holurile imobilului erau inundate cu fum. Din cauza fumului au fost evacuate 11 persoane. Trei persoane au fost asistate de paramedici la locul evenimentului, nefiind nevoie transportul acestora la spital. Alte 40 de persoane s-au autoevacuat până la ajungerea forțelor de intervenție. Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au evacuat fumul cu ajutorul motoventilatorului. În urma evenimentului au ars bunurile materiale aflate în interiorul boxei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: “Scenetă” cu ameninţări de suicid la un restaurant din centrul oraşului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii pietreni au fost puşi degeaba pe drumuri, vineri, 7 august, după ce un individ aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat o mică… “scenetă” într-un restaurant din centrul oraşului. Bărbatul i-a spus barmanului de la respectivul restaurant că are o armă în maşină şi că se va duce să o aducă pentru a se sinucide.

Barmanul a sunat la 112, dar, când au venit poliţiştii, s-a dovedit că respectivul “curajos” nici măcar nu venise cu maşina proprie, ci apelase la un taxi pentru a ajunge la restaurantul cu pricina. Oamenii legii l-au condus acasă pe cel în cauză şi i-au verificat şi autoturismul pentru a vedea dacă deţine sau nu o armă, însă rezultatul a fost negativ.

Aşa că a rămas doar uimirea trecătorilor prin zonă, care, văzând desfăşurarea de forţe, s-au speriat că în Piatra Neamţ a revenit perioada în care reglările de conturi erau la ordinea zilei. Din fericire nu a fost vorba despre aşa ceva, doar despre un individ pe care băutura l-a determinat să spună “lucruri trăznite”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Coliziune între un autoturism şi o căruţă – două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune produsă între un autoturism şi o căruţă, vineri, 7 august în oraşul Roznov, s-a soldat cu două victime.

“În jurul orei 14:43, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în orașul Roznov, la ieșirea spre Săvinești.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj de la SAJ.

În urma accidentului rutier produs între un autoturism și o căruță au rezultat două victime. Până la ajungerea forțelor de intervenție, șoferul a fost scos din autoturism de către participanții la trafic.

Șoferul autoturismului (71 de ani) a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.

Conducătorul atelajului a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending