Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Poliţist depistat la braconaj piscicol

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o acţiune de verificare a avut loc în week-end ■ mai multe persoane, printre care şi un poliţist local, au fost prinse pe picior greşit ■ ei braconau pe cursul rîului Bistriţa ■

Membrii Asociaţiai Naţionale de Combatere a Braconajului şi Poluării (ANCPB), filiala Neamţ, au avut mai multe acţiuni pentru depistarea braconierilor.

Verificările au avut loc în week-end, în mai multe puncte din judeţ, inclusiv pe lacul Izvorul Muntelui şi, cum era de aşteptat, braconierii nu au liber nici măcar pe perioada stării de urgenţă.

O primă acţiune de verificare a avut loc în week-end, în noaptea de 9/10 mai 2020, pe lacul Izvorul Muntelui, unde au fost găsite mai multe plase monofilament de tip „steag“.

„O noapte petrecută de echipa ANCBP pe lacul Izvorul Muntelui Bicaz cu rezultate pe măsură a fost cea de sîmbătă spre duminică 9/10 mai 2020. S-a desfăşurat pe întreaga suprafaţă o acţiune de monitorizare, surprizele neintîrzîind să apară ele constînd în găsirea plaselor monofilament de tip «steag». Au fost sesizate autorităţile competente pentru ridicarea-predarea lor“, conform ANCBP, filiala Neamţ.

Verificările au continuat şi duminică, 10 mai, de această dată pe rîul Bistriţa. „La orele prînzului, în zona ANL Vălenii două „curajoase“ tocmai instalaseră un coş (leasă), făcînd un dig din pietre tip pîlnie. Bineînţeles că Politia Municipiului Piatra Neamţ ne- a fost alături acordîndu-ne sprijinul necesar însoţiţi şi de echipaj al IJJNeamt. Mulţumim pentru colaborare!“, a mai arătat ANCPB. În continuarea acţiunii următoarea surpriză a fost la podul Cut unde mai multe persoane au reclamat că un bărbat cu o Dacia Logan pescuieşte la plase monofilament tip„mireasă“.

„Am mers la locul indicat, de aceasta dată colaborarea noastră fiind cu Secţia de Poliţie Săvineşti, care în scurt timp, însoţită de un echipaj al Jandarmeriei a ajuns în zonă, tratînd aspectul cu profesionalism şi implicare! S-a constatat faptul că persoana pescuia cu 5 undiţe cu plase monofilament.

Pe care, la vederea echipei ANCBP nu le-a mai luat, lăsînd-le acolo, poate conştientizînd gravitatea faptei. Persoana în cauză este lucrător în cadrul Poliţiei Locale Piatra Neamţ, lucru confirmat de oamenii aflaţi în zonă cărora le adresase injurii şi expresii jignitoare anterior“, mai arată reprezentanţii filialei Neamţ a ANCBP. Pe seară, în jurul orei 18.00, în amonte de podul Chintinici – Roznov, la aproximativ 500 de metri, pe acelaşi model de pescuit „la mireasă“, doi bărbaţi îşi desfăşurau activitatea infracţională în văzul altor persoane ieşite la plimbare pe malul rîului.

Au fost chemaţi în ajutor poliţiştii de la Roznov, iar cercetările au stabilit că braconierii aveau circa trei kilograme de peşte – clean, oblete, mreană. Întreaga cantitate a fost eliberată în apă. Oficialii spun că astfel de acţiuni vor continua deoarece pe Bistriţa braconajul e practicat, se pare, cu regularitate.

FOTO: generica

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending