Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Poliţist acuzat de şapte infracţiuni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un agent de poliţie a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu ■ faptele ar fi avut loc în perioada 2015 - septembrie 2019 ■ poliţistul urma să ajungă în faţa instanţei ■

Un agent de poliţie din cadrul IPJ Neamţ a fost încătuşat, fiind acuzat de săvîrşirea unui număr de şapte infracţiuni: două fapte de trafic de influenţă, trei infracţiuni de luare de mită şi două fapte abuz în serviciu. Faptele ar fi avut loc într-o perioadă mai mare de timp, aproximativ cinci ani, din 2015 pînă pe 10 septembrie 2019. Pentru cercetarea cazului poliţitii de la Anticorupţie ar fi ridicat mai multe înscrisuri, cauza ajungînd la un procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ. Ulterior s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a agentului de poliţie. Totul ar fi început pe 26 septembrie 2019, cînd ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ au pus în executare mai multe ordonanţe de ridicare a unor înscrisuri şi un mandat de aducere emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ privind un agent de poliţe din judeţul Neamţ. „După audieri, procurorul a dispus reţinerea acestuia pentru o perioada de 24 de ore, sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de trafic de influenţă (2 fapte), luare de mită (3 fapte) şi abuz în serviciu (2 fapte), infracţiuni săvîrşite în perioada 2015 – 10.09.2019, în legatură cu dosare penale aflate în cercetare“, conform Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ. Vineri, 27 septembrie, anchetatorii au luat decizia de a-l duce pe poliţist în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă. „Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sînt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avînd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrîngă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, conform DGA. Se pare că în cauză ar fi vorba de şeful de post din comuna Bodeşti pe care l-ar fi reclamat un localnic care de-a lungul timpului ar fi avut mai multe dosare în lucru la inculpat.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un Chef din Piatra Neamţ s-a reprofilat: „Găteşte“… viziere pentru medici

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Ionuţ Popa. Mult mai cunoscut drept Chef Giovanni. A stins lumina la “Chef la cuţite”, cu preparatele pregătite, pe vremea când nu se ştia de coronavirus. Tot din vremea aceea, a experimentat la Piatra Neamţ hamburgerul “negru” şi îngheţata din… pâine.

Ultima pentru a ajuta un copil ce avea nevoie de o intervenţie chirurgicală în străinătate. A început apoi o afacere în oraşul de unde a plecat cândva şi unde s-a întors: Il Viaggio. Un mic restaurant. Câteva mese. Mâncare bună. Mergea bine, clienţii nu lipseau. A venit epidemia. Înainte să se ordone închiderea restaurantelor mă sună. “E aşa de rău cum se pare că va fi?”, mă întreabă. “Cam da”, răspund. “Atunci eu închid”, zice el, “nu pot fi sigur că nu îmi intră în restaurant cineva infectat. Nu pot risca să le fac rău clienţilor, de unde să ştiu eu dacă îmi intră în restaurant cineva infectat. Trec pe livrare la domiciliu şi încerc să plătesc salariile angajaţilor”.

După cîteva zile, sună din nou: “Am ceva livrări, cred că mă descurc să nu dau pe nimeni în şomaj”. M-am bucurat pentru el, aşa cum mă bucur când aud că se salvează orice loc de muncă în această perioadă nenorocită. Azi, 2 aprilie, primesc o poză. Cea care însoţeşte acest articol. El, cu o vizieră.

Nedumerit, îl întreb despre ce este vorba. Îmi răspunde: “E făcută de mine. Cu materiale luate din magazin. Nu pot să stau acasă şi să nu fac nimic. Am făcut viziera pentru un medic de la noi. Dacă vrei, îţi fac şi ţie”. Îi mulţumesc şi îi spun că nu cred că am nevoie. Sunt probabil mulţi alţii care au mai mare nevoie, îi zic. “Să-mi spui cine are nevoie”, îmi răspunde, “oricum, eu nu pot să fac decât una la două, trei zile, dar le fac. Medici, asistente, oricine are nevoie”. Pe final de conversaţie mi-a spus că zilele următoare va duce mâncare pentru cei din spital. RESPECT Ionuţ.

Citește știrea

Actualitate

CORONAVIRUS- 278 de cazuri noi, 267 persoane vindecate, 94 de decese

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în Neamţ sunt confirmate 107 cazuri de coronavirus ■ la nivel naţional, 15.407 persoane în carantină, 114.699 în izolare ■

Până pe 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate şi externate  din unităţi spitaliceşti: 91 la Bucureşti, 58 la Timiş, 28 la Iaşi, 23 la Caraş-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanţa, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Braşov, 5 la Galaţi, 2 la Bihor, 2 Argeş, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba.

Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna şi Mureş, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 78  de pacienţi. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 28.483 teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 847 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 3.930 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, Poliţia a plasat în carantină instituţionalizată 1.290 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 50 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 271 de  dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat, în acelaşi interval de timp, 555 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. Poliţiştii au depistat, în acelaşi interval de 24 de ore, 7.385 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.585.135 de lei.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 217 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 126 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franţa, 7  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 25 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp. În continuare vă prezentăm situaţia privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european şi global: Până la data de 1 aprilie 2020, au fost raportate 421.808 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Coronavirus – 381 de persoane în carantină, 2.110 în izolare la domiciliu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ amenzi de peste 235.000 lei pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie

Conform raportării primite de la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ, la data de 02.04.2020 sînt 381 de persoane aflate în carantină, 135 persoane ieşite din carantină, 2.110 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 3.187 persoane ieşite din izolare. Conform unor surse în Neamţ ar fi fost confirmate cu coronavirus, pînă la această dată, 94 de cazuri, înregistrîndu-se din păcate, patru decese.

În vederea respectării restricţiilor impuse ca urmare a Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au desfăşurat misiuni specifice în vederea prevenirii şi combaterii riscului de răspândire a COVID-19.

În ultimele 24 de ore, peste 410 poliţişti, jandarmi, efective ale poliţiei locale şi militari au acţionat în sistem integrat pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă prin verificarea persoanelor şi societăţilor comerciale, fluidizarea traficului rutier şi escortarea autovehiculelor care tranzitează judeţul nostru cu persoane care revin din afara graniţelor ţării. În acest context, forţele de ordine au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 2.147 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condiţiile de izolare. Ca urmare a nerespectării restricţiilor de autoizolare, o persoană a fost transferată sub pază la centrul de carantină, fiind sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Atragem atenţia asupra faptului că, în conformitate cu art. 3, alin. 1 şi 2 din Ordonanţa Militară nr. 4/29.03.2020, persoanele care nu respectă condiţiile autoizolării precum şi cele care părăsesc locul în care sînt carantinate, fără aprobarea autorităţilor competente, vor fi obligate să reia perioada de 14 zile de carantinare şi vor suporta cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora. De asemenea, cei în cauză vor fi sancţionaţi contravenţional conform OUG nr. 1/1999.

Totodată, 111 societăţi comerciale au fost supuse controalelor în vederea verificării respectării restricţiilor instituite pe perioada stării de urgenţă, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 1/1999. La nivelul judeţului Neamţ, în cadrul activităţilor desfăşurate pentru punerea în aplicare a măsurilor privind restricţionarea circulaţiei, au fost aplicate de forţele de ordine 90 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 2 şi 3, în cuantum de 236.700 de lei. Totodată, jandarmii au asigurat măsuri de ordine publică la locaţiile cu persoane aflate în carantină la nivelul judeţului. Alături de jandarmi, poliţiştii au desfăşurat 15 misiuni de însoţire a persoanelor către locaţiile de carantină / izolare şi de escortă a unor convoaie de autovehicule care tranzitează judeţul Neamţ.

Aducem în atenţie faptul că, la data de 31 martie 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă prin intermediul căreia se modifică cuantumul sancţiunilor contravenţionale de la 2.000 de lei la 20.000 de lei, pentru persoane fizice, şi de la 10.000 de lei la 70.000 de lei, pentru persoane juridice. Ordonanţa intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Reamintim tuturor cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage sancţiuni şi, foarte important, necunoaşterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, reiterăm că este esenţial să fim responsabili, să conştientizăm faptul că sîntem parte dintr-o colectivitate, iar acţiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Prefectura Neamţ.

Citește știrea

Trending