Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Poliţist acuzat de corupţie păstrat în arest la domiciliu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ procurorii au cerut şi au obţinut prelungirea măsurii preventive ■ omul legii a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu ■ faptele ar fi avut loc în perioada 2015 - septembrie 2019 ■

Un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Neamţ, care luna trecută a fost pus sub acuzare pentru mai multe fapte de corupţie şi a ajuns în arest la domiciliu, trebuie să mai stea o vreme consemnat în casă. Pe 21 octombrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au sesizat instanţa şi au cerut prelungirea măsurii preventive. Au avut succes, iar omul legii trebuie să mai stea în arest la domiciliu şi în următoarele 30 de zile. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. El a fost reţinut pentru 24 de ore pe 26 septembrie, fiind pus sub acuzare pentru săvîrşirea unui număr de şapte infracţiuni: două fapte de trafic de influenţă, trei infracţiuni de luare de mită şi două fapte abuz în serviciu. Totul ar fi avut loc într-o perioadă mai mare de timp, aproximativ cinci ani, din 2015 pînă pe 10 septembrie 2019. Pentru cercetarea cazului, poliţiştii de la Anticorupţie ar fi ridicat mai multe înscrisuri, dosarul ajungînd la un procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ. Reamintim că pe 26 septembrie 2019 ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ au pus în executare mai multe ordonanţe de ridicare a unor înscrisuri şi un mandat de aducere emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ privind un agent de poliţe din judeţul Neamţ. „După audieri, procurorul a dispus reţinerea acestuia pentru o perioada de 24 de ore, sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de trafic de influenţă (2 fapte), luare de mită (3 fapte) şi abuz în serviciu (2 fapte), infracţiuni săvîrşite în perioada 2015 – 10.09.2019, în legatură cu dosare penale aflate în cercetare“, conform Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ. Vineri, 27 septembrie, anchetatorii au luat decizia de a-l duce pe poliţist în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă, însă magistraţii au decis plasarea în arest la domiciliu. Începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sînt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avînd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrîngă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Se pare că inculpatul în cauză ar fi şeful de post din comuna Borleşti pe care l- ar fi reclamat un localnic care de-a lungul timpului ar fi avut mai multe dosare în lucru la poliţist.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Minoră fugară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii caută o minoră, de 15 ani, care a plecat de la domiciliu din data de 10 iulie, orele 13:00 şi nu a mai revenit. Pentru că anchetatorii nu au dat de urma ei, cer ajutorul populaţiei, de menţionat fiind faptul că adolescenta nu este la primul derapaj de acest fel.

Este vorba despre Ciubotaru Elena Nicoleta. Fata are o înălţime de circa 1,65 m, greutate de aproximativ 60 de kilograme, păr roşcat şi ochi căprui. La momentul dispariţiei, minora era îmbrăcată cu un maiou de culoare albă, pantaloni tip jeans albi, fiind încălţată cu adidaşi de aceeaşi culoare. Orice persoană care poate oferi informaţii e rugată să apeleze 112 ori să anunţe Poliţia.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Fiu violent cu propria mamă. A fost reţinut

Știre publicată în urmă cu

în data de

Violenţa în familie a escaladat în ultima perioadă de timp, la finalul săptămînii trecute avînd loc două astfel de infracţiuni. Primul dintre incidente a avut loc pe 12 iulie, la Săvineşti, o localnică de 52 de ani reclamînd faptul că fiul a distrus mai multe bunuri din locuinţă.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, un localnic de 23 de ani, a ameninţat-o cu moartea pe mămă şi că-i dă foc la casă, după care ar fi distrus mai multe bunuri din imobil. Acesta ar fi lovit-o cu pumnii şi cu palmele în zona capului după care a prins-o de păr şi ar fi tîrît-o prin locuinţă.

„Existînd o stare de temere şi un risc asupra vieţii şi integrităţii victimei, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu“, anunţă Poliţia Neamţ.

Tînărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi distrugere şi urma să fie prezentat la Parchetului Piatra Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

O altă faptă de violenţă în familie a avut loc pe 11 iulie, la Pipirig. Din investigaţiile efectuate s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii în contradictoriu, un bărbat de 53 de ani, din Pipirig ar fi lovit-o pe soţia sa, de 51 de ani, cu un scaun în zona capului şi a antebraţului drept. Victima a suferit leziuni pentru care a fost preluată şi transportată la spital.

Soţul violent a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe 12 iulie, a fost eliberat după ce procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Misiuni de combatere a braconajului piscicol

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ autorităţile au descins în Bicaz şi comunele limitrofe în două zile consecutive ■ au fost aplicate amenzi, dar au fost confiscate şi plase ■ s-a urmărit şi distanţarea socială ■

Mai multe instituţii cu atribuţii de control au descins în Bicaz şi comunele limitrofe, la finele săptămînii trecute, în cadrul unei acţiuni care a durat două zile şi avut drept scop combaterea braconajului piscicol.

Primele verificări au avut loc pe 10 iulie 2020 cînd poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Rutier Neamţ, însoţiţi de jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ au urmărit combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol.

„În cadrul acţiunii au fost constatate 28 de sancţiuni contravenţionale dintre care 8 aplicate în baza O.U.G. nr. 23/2008, una conform Legii nr. 12/1990, 4 conform H.G. nr. 301/2012 şi 15 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate la regimul rutier. Valoarea totală a acestora a depăşit 17.000 de lei. Totodată a fost dispusă măsura confiscării sumei de 250 de lei“, anunţă Poliţia Neamţ.

O altă acţiune a avut loc pe 11 iulie, cînd alături de poliţişti au fost jandarmi, pompieri, Protecţia Consumatorului sau lucrători de la I.S.C.T.R., urmărindu-se respectarea normelor legale pentru prevenirea răspîndirii virusului SARS-Cov-2, precum şi combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol, pe raza oraşului Bicaz şi a comunelor arondate.

Au fost aplicate 87 de sancţiuni din care 17 conform O.U.G. nr. 23/2008, 50 conform O.U.G. 195/2002, 3 conform Legii nr. 12/1990, 2 conform Legii nr. 55/2020 şi 15 la alte acte normative. Pe linie rutieră, au fost reţinute 6 permise. Valoarea totala a sancţiunilor a fost de peste 56.000 de lei. Astfel de activităţi, vor continua în sistem integrat şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, precum şi a prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citește știrea

Trending