Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Piroman plasat în arest la domiciliu

Știe publicată cu

în data de

■ un tînăr de 19 ani a încercat să incendieze casa unui vecin cu care se certase ■ pentru că mai avea la activ o condamnare pentu fapte similare, s-a cerut privarea de libertate ■ judecătorii l-au făcut arestat casnic ■

Un tînăr în vîrstă de 19 ani, din localitatea Tazlău, a scăpat de arestare într-un dosar penal în care este acuzat de săvîrşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă de distrugere prin incendiere. A fost reţinut şi s-a solicitat instanţei ca Petru Lucian Acatrinei să fie privat de libertate avînd în vedere faptul că pentru alte 6 incendii provocate pe cînd era minor a fost condamnat la 2 ani de detenţie. La finele şedinţei de judecată magistraţii pietreni au plicat o măsură preventivă mai blîndă, arestul la domiciliu. pentru 30 de zile, măsura fiind valabilă pînă la jumătatea lunii viitoare. „În temeiul art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, avînd ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Acatrinei Petru-Lucian. În temeiul art. 227 alin. 2 raportat la art. 202 alin. 4 lit. d, art. 218 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 16.04.2019 pînă la data de 15.05.2019, inclusiv, faţă de inculpatul Acatrinei Petru-Lucian, cercetat pentru săvîrşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă de distrugere, prev. şi ped. de art. 224 alin. 1 şi 2 Cod penal şi de art. 32 rap. la art. 253 alin. 1 şi alin. 4 Cod penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal“, conform instanţei. În acest timp inculpatul are de respectat o serie întreagă de condiţii, altfel poate fi încarcerat. Fapta a avut loc pe 15 aprilie 2019, cînd poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către un bărbat de 33 de ani, din Tazlău, despre faptul că în noaptea precedentă un vecin de-al său, a intrat în curtea sa şi a încercat să-i incendieze o anexă a locuinţei. În urma cercetărilor poliţiştii au depistat persoana în cauză, un tînar de 19 ani, din Tazlău. La audieri acesta nu şi-a negat implicarea, ba dimpotrivă, şi-a recunoscut fapta motivînd că se afla sub influenţa alcoolului. În plus, ce l-a făcut să vrea să pună foc la agioniseala vecinului a fost faptul că în urmă cu ceva timp ar fi avut un conflict verbal cu persoana vătămată. Din verificări a reieşit că în cursul anului 2017 tînărul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru şase infracţiuni de distrugere prin incendiere comise în perioada ianuarie – mai 2017. El a fost eliberat în august 2018, iar recent şi-a reluat vechile obiceiuri. În cazul în care va fi trimis în judecată, tînărul nu va mai beneficia de clemenţă. Asta deoarece acum este recidivist, ceea ce îi agravează situaţia. În plus, ca minor, a obţinut o pedeapsă mai mică, dar acum, în viaţa de adult, sancţiunile sînt mai dure.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 722 de posturi vacante

Știe publicată cu

în data de

■ pînă la final de Cireşar s-ar putea angaja sute de nemţeni ■ cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc la Piatra Neamţ ■

Este de muncă în Neamţ şi numai cine nu vrea nu poate găsi un job. Asta după ce Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă ca fiind vacante 722 de posturi, ceva mai multe decît săptămîna trecută. Cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc în Piatra Neamţ şi comunle limitrofe 451 de persoane, şomeri sau cei care doresc să-şi schimbe job-ul vechi cu unul nou. Pentru romaşcani sînt pe piaţă 209 cereri de personal şi ca de fiecare dată cele mai puţine slujbe sînt în zona Tîrgu Neamţ, respectiv 62. Defalcat, mai multe job-uri pentru personal de înaltă calificare vin de la angajatorii din Piatra Neamţ. Se caută doi ingineri construcţii civile şi industriale şi tot atîţia ingineri mecanici. Mai sînt vacante patru posturi de translatori şi cîte un loc pentru inginer chimist şi inginer producţie. În rest se caută 26 brutari, 18 confecţioneri la maşini de cusut industriale, 64 de muncitori necalificaţi, precum şi 10 operatori mase plastice sau 14 patiseri. Patronii mai nevoie de 11 dulgheri, 32 de agenţi de securitate, la care se mai adaugă 13 slujbe de ajutror de bucătar, 12 locuri sînt pentru ajutor de ospătar, plus 11 lucrători comerciali, 20 de ospătari şi 12 şoferi de camion. În multe alte ocupaţii sînt locuri de muncă disponibile, lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ, de pe strada Mihai Eminescu. La Roman cererea de licenţiaţi este ca şi inexistentă şi este nevoie doar de un inginer constructor. Pentru ceilalţi cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde sînt libere de mai mult timp 64 de locuri de muncă pentru cei calificaţi ca şi confecţioner – asamblor articole textile plus 35 de posturi sînt pentru necalificaţi. În alte domenii mai este nevoie de alţi 15 necalificaţi, dar se caută şi 10 turnători produse ceramice. În zonă mai este de lucru, dar mai puţin, pentru agenţi de securitate, agenţi de vînzări, barmani, bucătari, casieri, femei de serviciu, precum şi preparatori marfă, şoferi autoturisme sau tinichigii industriali şi vînzători. La Tîrgu Neamţ patronii nu oferă nici un post pentru personal cu studii superioare dar se caută 5 confecţioneri textile şi tot atîţia lăcătuşi mecanici, precum şi 5 sudori, dar se mai pot angaja drujbişti, faianţari, agenţi de vînzări piese auto, precum şi tehnicieni medicali sau operatori maşini de surfilat.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copac căzut pe două maşini

Știe publicată cu

în data de

Un arbore a căzut peste două autoturisme, luni, 24 iunie, pe strada Mihai Eminescu, din Tîrgu Neamţ, fiind nevoie de intervenţia pompierilor. “Misiune degajare arbore căzut pe două autoturisme pe strada Mihai Eminescu, oraşul Tîrgu Neamţ. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de lucru”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Leii de la BJJ Piatra Neamţ, noi medalii internaţionale

Știe publicată cu

în data de

Autor

Luptătorii de la Lions BJJ Piatra Neamţ şi-au confirmat din nou clasa, sîmbătă, 22 iunie. Aceştia s-au întors cu două medalii de la competiţia internaţională Abu Dhabi International Jiu Jitsu Championship, care a avut loc la Galaţi. Au participat sportivi din 14 ţări, iar concursul s-a desfăşurat sub patronatul Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro, în colaborare cu Asociaţia Pro BJJ). „Clubul Lions BJJ Piatra Neamţ, care a reprezentat organizaţia Mill Hill Bjj România, s-a deplasat la această competiţie cu un lot de trei sportivi care la final au reuşit să obţină două medalii. Mihai Blaj a obţinut o medalie de aur, iar Alexandru Jărcuţă o medalie de bronz. Juniorul nostru, Cozma Ştefan, nu a reuşit o clasare pe podium, pierzînd la puncte în primul meci, însă e un tînăr care promite mult şi sînt convins că vom mai auzi de el”, a declarat Cătălin Coşarcă, preşedintele clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending