Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Pe piaţa muncii e doar un singur loc pentru licenţiaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ s-ar putea angaja pînă la finele celei de-a doua decade a lui ianuarie un inginer electrotehnist ■ la nivel de judeţ este nevoie de 348 de noi salariaţi ■ mai bine de jumătate din angajări ar putea avea loc în Piatra Neamţ ■

Ca de fiecare dată la început de an scade recrutarea de personal, la jumătatea lunii ianuarie 2020 mediul de afaceri raportînd la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ ca fiind libere numai 348 de locuri vacante. S-au dus vremurile în care în judeţ erau şi cîte 1.000 de slujbe disponibile şi cel mai probabil cererea de noi salariaţi va fi mai generoasă în primăvară. Din totalul cererii de personal, cele mai multe oportunităţi sînt în reşedinţa de judeţ unde se caută 187 de noi salariaţi, în timp ce la Roman patronii au nevoie de 131 de angajaţi. Ca de fiecare dată cele mai puţine angajări ar putea avea loc la Tîrgu Neamţ unde sînt libere la acest moment numai 30 de job-uri în mai multe calificări. Aşa stînd lucrurile nici cererea de personal de înaltă calificare nu este prea generoasă, iar la Piatra Neamţ nu este nici o solicitare de acest fel. La polul opus, pentru cei fără nici un fe de calificare sînt 40 de cereri, din care jumătate pentru asamblarea şi montarea pieselor, însă la nivel de zonă s-ar mai putea angaja meseriaşi, respectiv 20 de dulgheri, 10 fierari betonişti, ori 20 de zidari. Mediul de afaceri mai are nevoie de 23 de agenţi de securitate, 11 lucrători comerciali sau cîte 5 ambalatori manuali, tîmplari universali, faianţari, sau finisori în construcţii. În multe alte calificări sînt mai puţine cereri de personal lista completă putînd fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ. Spre deosebire de angajatorii de la Piatra Neamţ, cei de la Roman au nevoie de un singur salariat de înaltă calificare şi s-ar putea angaja pînă la finele celei de-a doua decade a lui ianuarie un inginer electrotehnist. Mai sînt căutaţi 23 de necalificaţi în industrie, 10 operatori – confecţioneri industria îmbrăcămintei, alţi 10 necalificaţi sînt necesari în alte domenii, dar ar mai putea găsi de lucru în această săptămînă cei care pot presta ca şi barmani, casieri, îngrijitori clădiri, lucrător comercial, manipulant, preparator marfă, recepţioner marfă sau vînzător. Cei din zona Tîrgu Neamţ nu au prea multe oportunităţi de angajare fiind nevoie de frezor, lăcătuş mecanic, manipulanţi, rectificatori, strungari, sudori, vălţari, vulcanizatori, agenţi de vînzări, asistent medical, ori sudori. Cîte din aceste posturi se vor ocupa rămîne de văzut, pe piaţa muncii din judeţul Neamţ fiind deficit de personal calificat.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Medicii de familie vor primi măşti de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că a început distribuirea de măşti de protecţie către toţi medicii de familie din ţară.

„Începînd cu data de 7 aprilie 2020, un număr de 1.121.800 de măşti chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate către medicii de familie, prin intermediul caselor de asigurări de sănătate (CAS) cu care aceştia se află în contract“, conform unui comunicat al CNAS.

Conform Ordinului numărul 74549 din 06.04.2020 al Comandantului Acţiunii, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, măştile au fost repartizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) către CNAS pentru asigurarea condiţiilor corespunzătoare de protecţie a personalului din asistenţa medicală primară din întreaga ţară.

Echipamentele vor ajunge la casele de asigurări de sănătate cu mijloace de transport asigurate de IGSU, iar distribuţia măştilor către medicii de familie se va face în cel mai scurt timp posibil de la primirea acestora la CAS. „Echipamentele care vor ajunge la medicii de familie reprezintă o parte din donaţia de 4.150.000 de măşti chirurgicale pe care Dante International (eMAG) a direcţionat-o către IGSU, cu scopul de a proteja personalul din structurile vitale pentru funcţionarea statului în această perioadă dificilă“, anunţă CNAS.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Hoţi la răcoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tîrgu Neamţ au documentat activitatea infracţionala a doi tineri din Vînători-Neamţ, bănuiţi de furt calificat.

Pe 8 aprilie, oamenii legii au fost sesizaţi de către un tînăr de 27 de ani, administrator al unei societăţi, care a reclamat că în noaptea de 7/8 aprilie 2020, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei unităţi economice din Vînatori-Neamţ de unde au sustras mai multe componente metalice.

La scurt timp oamenii legii i-au identificat pe hoţi, doi localnici cu vîrste de 26, respectiv 27 de ani, ambii fiind conduşi la sediu pentru audieri. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională a fost recuperat parţial şi restituit persoanei vătămate. În urma administrării probatoriului, suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamţ urmînd a fi prezentaţi în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Amendat cu 2.000 de lei după ce a căzut de pe bicicletă. Nu avea declaraţie pe propria răspundere

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat de 58 de ani din Timiş, aflat pe la Borleşti s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei după ce s-a accidentat la o plimbare cu bicicleta. S-a întîmplat pe 8 aprilie, cînd poliţiştii au stabilit că timişeanul, care se deplasa cu bicicleta spre Nechit, a căzut şi s-a autoaccidentat, fiind preluat şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

El nu avea asupra lui declaraţie pe propria răspundere aşa că s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei. În urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o concentraţie de peste 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aşa că pe numele lui a fost deschis un dosar pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending