Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Nu mai e de muncă la stat, ci doar la privat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ mediul de afaceri din judeţ are nevoie doar de 346 de noi salariaţi ■ în sistemul bugetar nu este nici un loc ■

Mediul de afaceri din judeţul Neamţ se resimte dramatic după criza sanitară, iar la acest moment se fac puţine angajări. În ultima săptămînă din luna lui Cuptor, afaceriştii au nevoie numai de 346 de noi salariaţi în diverse domenii de activitate, în timp ce în sistemul bugetar, unde sînt salarii mai bune, nu este nici un loc de muncă pentru doritorii interesaţi care trebuie să se orienteze, în final, tot la privat.

Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ din totalul posturilor vacante la nivel de judeţ cele mai multe angajări, 156, ar putea avea loc pînă la începutul lunii viitoare în Roman şi comunele limitrofe. În zona Piatra Neamţ sînt 129 de cereri de personal, în timp ce cele mai puţine solicitări vin de la patronii de la Tîrgu Neamţ, care ar avea nevoie doar de 61 de noi lucrători.

Trebuie spus că pentru absolvenţii de studii superioare sînt foarte puţine oportunităţi. La Piatra Neamţ este nevoie de un director de vînzări, se mai caută un inginer electromecanic, un inginer electrotehnic şi un inginer producţie. Pentru ceilalţi, piaţa oferă 10 posturi de agenţi de curăţenie, mai este nevoie de 11 lucrători comerciali, 5 finisori mobilă, 16 muncitori necalificaţi sau 8 tîmplari universali.

Mai puţine cereri de persona sînt în alte ocupaţii între care vînzător, vulcanizator, tapiţer, zidar-rosar-tencuitor, precum şi mecanic auto, mecanic auto sau mecanic utilaj. Mai multe informaţii despre cererea de personal la nivelul zonei Piatra Neamţ pot fi obţinute de la Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă de pe strada Mihai Eminescu din reşedinţa de judeţ.

Zona Roman s-a ridicat în ultima perioadă de timp şi patronii din oraş şi din comunele limitrofe cer mai mulţi angajaţi decît la Piatra Neamţ, în total 156. Este nevoie de ceva licenţiaţi, între care trei economişti, un medic veterinar şi cîte un inginer agronom, un inginer electric şi un alt inginer electric, dar care să aibă un curs în sănătate şi securitate în muncă, aceste ultime două posturi fiind vacante de mai mult timp.

Mai e nevoie de 10 operator confecţioner industrial, precum şi 49 de confecţioneri – asamblori articole textile, industria uşoară fiind lider în angajări. Ar mai putea găsi de lucru pînă la finele acestei luni cei care pot presta în ocupaţii cum ar fi casier, cofetar, constructor acoperişuri, dulgheri, electricieni sau frezori.

La Tîrgu Neamţ nu se acoperă de luni bune de zile două job-uri pentru personal cu studii superioare calificat în ocupaţiile de medic veterinar şi inginer zootehnist. Se mai caută barmani, osptari, drujbişti, dulgheri, muncitori în construcţii sau şoferi.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Mosu

    30 iulie 2020 at 7:08 AM

    La stat s-a umplut de amante, nepoti si cumetri!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending