Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Nu le place munca – au refuzat serviciul, pierd ajutorul social

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ este vorba de 11 persoane care nu au vrut să accepte o slujbă la bursa locurilor de muncă ■ pe 109 posturi s-au „bătut“ 224 de persoane ■ numai 11 au fost angajate, iar 24 au fost selectate pentru interviu ■

Bursa locurilor de muncă pentru persoane defavorizate ce a avut loc pe 15 februarie 2019, la Piatra Neamţ, s-a lăsat cu sancţiuni pentru cei care nu vor să muncească. „11 persoane au refuzat un loc de muncă, iar pentru acestea se vor face comunicări la Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială Neamţ în vederea sistării venitului minim garantat“, a declarat Daniel Chirilă, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Munca Neamţ. La tîrgul de muncă, organizatorul a contactat 20 de agenţi economici, din care au venit numai 12, aceştia oferind slujbe corespunzătoare cu pregătirea profesională a persoanelor cărora li s-a adresat această acţiune, respectiv 109 locuri în confecţii, construcţii, industria prelucrării lemnului şi a mobilei, servicii. Au participat 227 de persoane, din care 24 au fost selectate în vederea unui interviu ulterior, iar 11 au fost încadrate pe loc. Bursa s-a adresat beneficiarilor de ajutor social. Au avut loc întîlniri directe între angajatorii ofertanţi de locuri de muncă şi persoanele aflate în căutarea unei slujbe, cadru în care s-au făcut cunoscute condiţiile necesare pentru angajare, dar şi înscrierea la cursuri de formare profesională. Acesta a fost episodul al doilea al unei acţiuni care a demarat încă de anul trecut, prima bursă pentru defavorizaţi din judeţ avînd loc la începutul lunii august a anului trecut, la Tîrgu Neamţ. S-a întîmplat pe 3 august 2018, manifestarea avînd loc în colaborare cu Primăria Tîrgu Neamţ. Tîrgul de job-uri are ca obiectiv organizarea de întîlniri directe între angajatorii ofertanţi de locuri de muncă şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cadru în care se vor face cunoscute condiţiile necesare pentru angajare, dar şi înscrierea la cursuri de formare profesională. Anul trecut, la Tîrgu Neamţ, au fost prezenţi vreo 200 de participanţi, în marea lor majoritate etnici, aceştia fiind interesaţi, mai mult forţat decît din proprie iniţiativă, mai degrabă de cursurile de reconversie profesională decît de un loc de muncă. De regulă, în judeţ, într-un an, au loc două mari burse ale locurilor de muncă, cea generală şi cea pentru absolvenţi. La evenimentul de anul trecut, care a avut loc simultan la Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ, pe 19 octombrie 2018, au fost mai multe posturi vacante decît absolvenţi. Organizatorii au numărat numai 536 de participanţi care au avut de ales între 686 de slujbe. La final numai 31 de nemţeni şi-au găsit de lucru şi au fost angajaţi pe loc, iar alţi 192 au fost selectaţi în vederea încadrării.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Razie pe la hoţii de curent din Speranţa

Știre publicată în urmă cu

în data de

În urma unei acţiuni a oamenilor legii din Neamţ, ce a avut loc pe 10 iulie, în cartierul Speranţa din Piatra Neamţ, au fost probate două infracţiuni de furt de energie electrică şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul recordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Totul s-a întîmplat în intervalul orar 06:00 – 11:30, cînd poliţiştii Serviciului de Ordinel Publică, împreună cu colegi din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ, Biroul Rutier, Serviciul Criminalistic, jandarmi din Neamţ şi Bacău, însoţiţi de specialişti ai Delgaz Grid, Evidenţa Populaţiei şi din cadrul Primăriei Piatra Neamţ au descins la Speranţa, pentru depistarea celor care sînt branşaţi illegal la reţeaua electrică din zonă.

„Cu ocazia verificării legalităţii la sistemul de distribuţie a energiei electrice şi alimentării cu energie electrică s-au constatat în flagrant delict două infracţiuni conform art. 228, alin. 1 şi 3 din Codul penal şi art. 92, alin. 2 din Legea 123/2012“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Au mai fost identificate patru persoane care au fost puse în legalitate pe linie de evidenţa populaţiei. Au fost aplicate 5 sancţiuni contraveneţionale conform OUG 97 din 2005, în valoare de 400 de lei. Faţă de două persoane poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt de energie electrică.

La acţiune au participat şi mascaţii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Accident – doi băieţi victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier, produs dumunică 12 iulie, în Piatra Neamţ, pe strada Calistrat Hogaş, s-a soldat cu două victime, respectiv doi băieţi de 9 şi 11 ani. Ei au fost transportati la spital de un echipaj SMURD.

“Pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs între două autoturisme în municipiul Piatra Neamț,  pe strada Calistrat Hogaș.

Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială de descarcerare,  o ambulanță SMURD TIM și o ambulanță SMURD EPA.

În urma accidentului rutier au rezultat două victime, (doi băieţi de 9 și 11 ani- pasagere din același autoturism), conștiente, care au fost preluate și transportate de echipajele SMURD la spital”:, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – trei cazuri noi. Naţional – 456 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel naţional au fost confirmate 32.535 de cazuri, 1.884 decese, 21.545 de vindecări ■ la Neamţ, în total au fost confirmate 1003 cazuri ■

Până astăzi, 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate, dintre care 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.  Totodată, până în prezent, 532 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 1.884 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 11.07.2020 (10:00) – 12.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Ialomița, Prahova, Suceava, Vaslui și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la o persoană de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 456 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 322 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.475 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 226.800 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.104   de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 115 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA,  105 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Grecia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 157 au fost declarați vindecați: 135 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Trending