Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Mucoşii care au ucis un bătrîn în propria locuinţă, la judecată

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cei trei inculpaţi au vrut să tîlhărească un septuagenar şi l-au ucis în propria locuinţă ■ au plecat cu mîna goală pentru că nu au găsit valori ■ cadavrul a fost descoperit cîteva zile mai tîrziu de fiul victimei ■

Procurorii din cadrul parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a celor trei tineri din Secuieni care au ucis un consătean septuagenar în scop de jaf. În cauză este vorba de Ionuţ Gabriel Pinteliciuc, Dragoş Vasilică Creangă şi Petru Gheorghe Ciobănaşu. Doi făptaşi sînt majori şi au împlinit 18 an, însă unul dintre ei este minor, de 17 ani. Fapta a avut loc în noaptea de 11 octombrie 2018, însă cadavrul a fost găsit pe 14 octombrie, de fiul victimei, domiciliat în Roman. Necropsia a condus la concluzia că moartea a fost violentă şi s-a datorat multiplelor leziuni produse prin loviri repetate. Au fost audiaţi mai mulţi localnici şi în cele din urmă s-a stabilit că cei trei tineri sînt responsabili de omor. Cu toţii s-ar fi întîlnit cu septuagenarul în seara de 11 octombrie 2018. Omul venea singur către casă, iar cei trei s-au gîndit să-l însoţească gîndind că bătrînul ar putea avea ceva economii şi poate pun şi ei mîna pe un ban. Au mers cu toţii acasă la victimă şi după ce au intrat în locuinţă, la adăpostul întunericului, i-ar fi cerut bani. Degeaba le-a spus omul că nu are, că tinerii nu l-au crezut. Pentru a-l forţa să scoată lichidităţile l-au lovit în mod repetat, însă, în cele din urmă, agresiunea nu şi-a atins scopul. Au plecat cu mîna goală şi l-au lăsat pe bătrîn la pămînt. Nu se ştie cu exactitate dacă la momentul în care au părăsit imobilul victima mai trăia sau nu, cert este că s-a stins în aceeaşi noapte, din cauza loviturilor primite. Au fost propuşi la arestare şi instanţa nu a avut nici o rezervă să-i priveze de libertate. Atunci nu au contestat cătuşele, însă acum că dosarul a ajuns la instanţă judecătorii trebuie să verifice măsura preventivă şi să stabiliească dacă o prelungesc, sau nu. De acum înainte cauza va fi timp de cel mult două luni în procedură de Cameră preliminară, apoi dosarul intră în linie dreaptă cu administrări de probe şi audieri de martori în vederea stabilirii vinovăţii sau nevinovăţiei inculpaţilor. În cauză sînt acuze de tentativă de tîlhărie şi omor calificat. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de abominabila faptă, acuzaţii majori pot fi pedepsiţi cu cea mai grea sancţiune prevăzută de normele penale în vigoare, închisoarea de la 15 la 25 de ani sau detenţiunea pe viaţă. Cu excepţia inculpatului minor unde pedeapsa este ceva mai blîndă.

Eveniment

Neamţ: Bătăuşul pervers a fost arestat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ judecătorii l-au băgat după gratii pentru lovire sau alte violenţe, agresiune sexuală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice ■

Mădălin Aursului, cel care a fost filmat în timp ce bătea şi umilea sexual un copil, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, agresiune sexuală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată. Rămîne de văzut dacă se vor clarifica şi acuzele apărute în spaţiul public conform cărora poliţiştii din Roznov ar fi tratat extrem de superficial această agresiune, ajungînd să o ancheteze după mai bine de o zi de la comiterea ei şi abia la ore întregi după ce filmarea ajunsese pe reţelele de socializare şi în presă.

Asta deşi, cel puţin aşa susţin mai multe persoane, ar fi fost sesizaţi încă din 24 mai, ziua în care au avut loc scenele de coşmar. Abia pe 25 mai seara poliţiştii de la Roznov s-ar fi autosesizat din presă… Aşteptăm un punct de vedere oficial din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi, dacă se va dovedi că poliţiştii au acţionat aşa cum sînt acuzele, aşteptăm să fie daţi afară din Poliţie şi anchetaţi.

Citește știrea

Actualitate

Nemţean dat dispărut, după ce a plecat la muncă, la Sibiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un bărbat din Cîndeşti a plecat să-şi caute un serviciu şi nu mai este de găsit ■ patru adolescenţi fugari dintr-un centru, s-au întors ■

Poliţiştii nemţeni sînt alertaţi destul de des referitor la persoane care au plecat de acasă şi nu s-au mai întors.

În unele cazuri este vorba de situaţii reale, cînd cel dispărut nu mai dă nici un semn de viaţă, în alte cazuri este vorba de puşti care, periodic, pleacă la plimbare din centrele în care sînt instituţionalizaţi.

Din prima situaţie pare a face parte un bărbat din localitatea Cîndeşti dat dispărut mama sa după ce a plecat la muncă, la Sibiu şi nu mai este de găsit.

Oamenii legii fac cercetări, dar pentru că nu au dat de urma dispărutului, cer ajutorul pentru găsirea lui Ion Aionesei.

„La data de 19 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către o femeie de 80 de ani, cu privire la faptul că fiul său, Aionesei Ion, de 40 ani, a plecat la munca în judeţul Sibiu, iar din data de 13 mai a.c., nu a mai putut fi contactat de membrii familiei“, comunică Poliţia Neamţ.

Bărbatul are o înălţime de 1,70 m, păr negru şi ochi căprui. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Din categoria celor care pun degeaba pe drumuri oamenii legii fac parte patru adolescenţi, între care şi o fată, care din cînd în cînd pleacă din centrul „Sancta Maria“ din Piatra Neamţ şi se mai întorc cînd vor ei. Este vorba de Ioan Mădălin Turcu, de 15 ani, Diana Gabriela Armene, de 16 ani, Vasile Andrei Moisă şi Mirel Nicolae Lefter, ambii de 17 ani. Cei patru au plecat pe 23 mai din Centrul „Sancta Maria“ din Piatra Neamţ, unde erau instituţionalizaţi, şi nu s-au mai întors, fiind căutaţi de anchetatorii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei municipiului Piatra Neamţ.

În seara de 24 mai, anchetatorii au fost informaţi că doi dintre cei patru minori au revenit în centru, iar ceilalţi a doua zi. Pe perioada dispariţiei, adolescenţii s-au aflat în Piatra Neamţ şi nu au fost victimele vreunei infracţiuni.

Citește știrea

Actualitate

Tată şi fiu inculpaţi pentru mită la poliţist

Știre publicată în urmă cu

în data de

Doi mureşeni au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Neamţ, pentru dare de mită. E vorba de Iulian Munteanu, fiul, şi Miloş Munteanu, tatăl, faptele avînd loc la Tîrgu Neamţ, pe 7 august 2019.

La volanul unei maşinii se afla fiul, el fiind înregistrat de radar cu o viteză de peste 100 de kilometri pe oră pe un sector cu limitare la 50. Autoturismul a fost tras pe dreapta de un echipaj de la Poliţiei Tîrgu Neamţ.

Ştiindu-se cu musca pe căciulă, şoferul ar fi oferit oamenilor legii 100 de lei, dar oferta a fost declinată. La întocmirea procesului verbal şi pentru că sancţiunea era suspendarea permisului pe 90 de zile, al doilea inculpat a plusat, dînd 150 de lei. Şi această ofertă a fost declinată, fiind anunţaţi superiorii, cauza ajungînd la Parchetului Neamţ.

Recent, urmărirera penală a fost finalizată, iar cauza a ajuns pe masa judecătorilor. Dosarul va fi timp ce cel mult două luni în procedură de Cameră preliminară, apoi procesul intră în linie dreaptă cu administrări de probe şi audieri de martori în vederea stabilirii vinovăţiei sau nevinovăţiei celor doi inculpaţi. Rămîne de văzut ce vor stabili judecătorii la finele acestului litigiu.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending