Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Mucoşii care au ucis un bătrîn în propria locuinţă, la judecată

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cei trei inculpaţi au vrut să tîlhărească un septuagenar şi l-au ucis în propria locuinţă ■ au plecat cu mîna goală pentru că nu au găsit valori ■ cadavrul a fost descoperit cîteva zile mai tîrziu de fiul victimei ■

Procurorii din cadrul parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a celor trei tineri din Secuieni care au ucis un consătean septuagenar în scop de jaf. În cauză este vorba de Ionuţ Gabriel Pinteliciuc, Dragoş Vasilică Creangă şi Petru Gheorghe Ciobănaşu. Doi făptaşi sînt majori şi au împlinit 18 an, însă unul dintre ei este minor, de 17 ani. Fapta a avut loc în noaptea de 11 octombrie 2018, însă cadavrul a fost găsit pe 14 octombrie, de fiul victimei, domiciliat în Roman. Necropsia a condus la concluzia că moartea a fost violentă şi s-a datorat multiplelor leziuni produse prin loviri repetate. Au fost audiaţi mai mulţi localnici şi în cele din urmă s-a stabilit că cei trei tineri sînt responsabili de omor. Cu toţii s-ar fi întîlnit cu septuagenarul în seara de 11 octombrie 2018. Omul venea singur către casă, iar cei trei s-au gîndit să-l însoţească gîndind că bătrînul ar putea avea ceva economii şi poate pun şi ei mîna pe un ban. Au mers cu toţii acasă la victimă şi după ce au intrat în locuinţă, la adăpostul întunericului, i-ar fi cerut bani. Degeaba le-a spus omul că nu are, că tinerii nu l-au crezut. Pentru a-l forţa să scoată lichidităţile l-au lovit în mod repetat, însă, în cele din urmă, agresiunea nu şi-a atins scopul. Au plecat cu mîna goală şi l-au lăsat pe bătrîn la pămînt. Nu se ştie cu exactitate dacă la momentul în care au părăsit imobilul victima mai trăia sau nu, cert este că s-a stins în aceeaşi noapte, din cauza loviturilor primite. Au fost propuşi la arestare şi instanţa nu a avut nici o rezervă să-i priveze de libertate. Atunci nu au contestat cătuşele, însă acum că dosarul a ajuns la instanţă judecătorii trebuie să verifice măsura preventivă şi să stabiliească dacă o prelungesc, sau nu. De acum înainte cauza va fi timp de cel mult două luni în procedură de Cameră preliminară, apoi dosarul intră în linie dreaptă cu administrări de probe şi audieri de martori în vederea stabilirii vinovăţii sau nevinovăţiei inculpaţilor. În cauză sînt acuze de tentativă de tîlhărie şi omor calificat. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de abominabila faptă, acuzaţii majori pot fi pedepsiţi cu cea mai grea sancţiune prevăzută de normele penale în vigoare, închisoarea de la 15 la 25 de ani sau detenţiunea pe viaţă. Cu excepţia inculpatului minor unde pedeapsa este ceva mai blîndă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 9 luni de închisoare pentru că a dat cu pumnul în păcănele

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat de 31 de ani care “s-a răzbunat” pe un aparat de jocuri de noroc, lovindu-l cu pumnul şi distrugîndu-l va petrece 9 luni după gratii. “La data de 15 octombrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. În baza unor activități specifice, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un bărbat de 31 de ani, pe numele căruia Judecătoria Roman a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Cel în cauză, depistat pe raza municipiului Roman, era condamnat de instanța de judecată la o pedeapsă privativă de libertate de 9 luni, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere. În fapt, la data de 1 octombrie 2016, în timp ce se afla într-o sală de jocuri a distrus prin lovituri cu pumnul monitorul unui aparat de jocuri de noroc, fiind cauzat un prejudiciu de 11.709 de lei. Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au comunicat poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Eveniment

Neamţ: Achitat pentru acuzele de ucidere a consoartei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ bărbatul a fost inculpat pentru că şi-a agresat nevasta, aceasta suferind leziuni grave după ce a căzut ■ a ajuns la spital după cîteva zile şi nu a mai mai putut fi salvată ■ soţul a fost achitat pentru acuzele de lovituri cauzatoare de moarte ■ judecătorii au stabilit că fapta nu există ■

Constantin Tololoi, în vîrstă de 50 de ani, din localitatea Gîdinţi a scăpat definitiv de acuzele de ucidere a nevestei. El a fost trimis în judecată în anul 2017 fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Prima instanţă, Tribunalul Neamţ, l-a achitat pe motiv că fapta nu există. Procurorii au contestat sentinţa, recent Curtea de Apel Bacău respinngînd acţiunea anchetatorilor şi prin sentinţă definitivă l-au exonerat pe inculpat de răspundere penală. „În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b C .p .p respinge ca nefondat apelul formulat de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ împotriva sentinţei penale nr. 59/P/14.06.2018 pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 4545/103/2017. Cheltuielile judiciare rămîn în sarcina statului. Definitivă“, conform Curţii de Apel Bacău. Conform actelor de urmărire penală, fapta care ar fi avut loc în ziua de 13 mai 2017. Anchetatorii au arătat că inculpatul şi nevasta sa se aflau în gospodăria proprie din localitatea menţionată, iar pe fondul unei altercaţii spontane, dar şi a unor neînţelegeri mai vechi, la un moment dat inculpatul şi-a lovit consoarta cu pumnul. Luată prin surprindere de violenţa soţului, femeia nu a putut să se apere şi s-a lovit în cădere de nişte planuri dure. După consumarea agresiunii, victima nu a dat imediat semne că ceva ar fi în neregulă, însă cu începere de a doua zi starea sa de sănătate a început să se deterioreze. Acuzatul nu ar găsit de cuviinţă să solicite ajutor medical şi considerînd că femeia nu a suferit cine ştie ce leziuni profunde, a ţinut-o acasă şi, spun anchetatorii, i-ar fi aplicat doar nişte îngrijiri empirice. Cu toate acestea, starea de sănătate a victimei s-a depreciat continuu şi ireversibil în următoarele zile, ceea ce i-a făcut pe membrii familiei ca la data de 17 mai, deci la patru zile de la incident, să solicite ajutor medical. La faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţa Neamţ şi avînd în vedere faptul că femeia era în agonie, echipajul medical a transportat victima la Spitalul de Urgenţă din Roman. Numai că deja era prea tîrziu şi nu s-a mai putut face nimic, iar a doua zi, pe 18 mai, femeia a decedat. De la început moartea a fost considerată suspectă, iar după demararea cercetărilor soţul a fost pus sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, inculpatul fiind anchetat în stare de libertate.

Citește știrea

Eveniment

Neamţ: Victimă a unui accident, scoasă din maşina răsturnată de un pompier aflat în timpul liber

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat, victimă a unui accident rutier produs în urmă cu puţin timp, marţi, 15 octombrie, în comuna Grumăzeşti, a fost scos din maşina răsturnată de un pompier aflat în timpul liber. Numele salvatorului nemţean este Dumitru Ionuţ Cristian. “Accident rutier cu o victimă în comuna Grumăzești. Se deplasează la fața locului pompierii de la Detaşamentul Tîrgu Neamț cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Victima, un bărbat, a fost extrasă din autoturismul răsturnat, de către un subofițer de la Detașamentul Tîrgu Neamț, aflat în timpul liber”, au comunicat cei de la ISU Neamy. Vom reveni.

Citește știrea

Trending