Contactează-ne

Actualitate

Neamţ/METEO: Nu vom scăpa de instabilitate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ avertizarea de ploi a fost prelungită pînă pe 22 iulie ■ meteorologii dau asigurări că se mai încălzeşte, dar nu foarte tare ■ şi în perioada următoare mai sînt aşteptate ploi ■

Avertizările cod galben şi cod portocaliu de precipitaţii au încetat pe 20 iulie, dar asta nu înseamnă că scăpăm de ploi. De pe 21 iulie, de la ora 12:00 şi pînă pe 22 iulie, la ora 10:00, întreaga ţară este sub informare meteo de instabilitate.

„În regiunile nordice, centrale şi în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului şi, posibil, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20- 25 l/mp şi izolat 30-35 l/mp“, conform Administraţiei de Meteorologie.

Specialiştii au emis prognoza pe două săptămîni, în Moldova anunţîndu-se vreme în încălzire dar şi instabilitate. „Pînă pe 24 iulie, media temperaturilor maxime va oscila în jurul valorii a 28 de grade, iar în următoarele două zile va creşte la 30.

În cea de- a doua săptămînă, maximele termice se vor situa, în medie, între 29 şi 31 de grade. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în intervalele 20 – 21 iulie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămîni“, arată ANM.

Deocamdată în zona noastră regimul termic rămîne modest pentru ultima decadă a lunii lui Cuptor. Dacă pe 20 iulie cu greu mercurul din termometre a ajuns la amiază la 20 de grade, pe 21 iulie, va fi ceva mai cald şi la amiază avem promisiunea unie maxime de 26 de grade.

Nu scăpăm de furtuni deşi vor fi şi perioade în care vedem soarele. Noaptea va fi cea mai rece din această săptămînă cu o minimă de 14 grade. Pînă miercuri, 22 iulie, se mai răcoreşte niţel, şi nu vor fi mai mult de 22 de grade, păstrîndu-se condiţiile de furtuni în a doua parte a zilei, deşi dimineaţă avem şansa să zărim soarele.

Peste noapte se vor înregistrat 16 grade. Se pare că de joi, 23 aprilie, scăpăm de ploi, nu şi de vremea răcoroasă. Maxima diurnă nu trece de 22 de grade în timp ce minima nosturnă va fi de 16 grade. Se schimbă regimul termic pe parcursul zilei de vineri, 24 iulie, cînd se anunţă cer variabil cu soare, iar la amiază ne vom bucura de 26 de grade.

Cea mai caldă zi pare a fi cea de sîmbătă, 25 iulie, cînd vor fi 28 de grade. Vremea bună nu ţine mult pentru că duminică, 26 iulie, se răceşte, nu vor fi mai mult de 22 de grade şi revin ploile.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending