Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Măşti şi costume de protecţie ar putea să fie produse în judeţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel guvernamental se discută cu mai multe firme din industria de textilă despre posibilitatea adaptării producţiei la fabricarea de măşti şi costume de protecţie ■ deputatul Leoreanu susţine că s-ar putea ca una-două fabrici de confecţii din Roman să facă acest lucru ■

Deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu, aflat în autoizolare la locuinţa din Bucureşti după ce a participat la o şedinţă a PNL iar acolo a fost şi un coleg depistat pozitiv cu coronavirus, a spus că este o perioadă în care-şi desfăşoară activitatea prin intermediul mijloacelor on-line, ţinînd cont că parlamentarii şi Guvernul se află tot în autoizolare.

Acesta a ţinut să precizeze faptul că la nivel guvernamental se discută despre contactul pe care Guvernul îl are cu mai multe societăţi de confecţii din România, care sînt dispuse să-şi adapteze liniile de producţie pentru fabricarea de măşti şi combinezoane de protecţie, produse atît de necesare în această perioadă.

„Ceea ce vă pot spune la această oră este faptul că ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi secretarul de stat, Raed Arafat, dar şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, au luat legătura cu societăţi din ţară, care sînt dispuse, pe cheltuiala lor, să-şi schimbe liniile de producţie şi să treacă la fabricarea de măşti şi combinezoane de protecţie.

Şi eu am intrat în legătură cu ministrul Economiei şi am discutat despre posiblitatea ca unu sau doi agenţi economici romaşcani, din domeniul producţiei de textile să poată să se întîlnească cu ministrul Economiei. Asta pentru a vedea concret care poate fi sprijinul pe care-l poate da Guvernul, astfel încît şi în zona noastră să se poată produce materiale sanitare de care este nevoie acum.

Cred că ar fi un plus pentru zona Moldovei şi pentru Roman, dacă ar avea o astfel de linie de producţie. La ora la care vorbim sîntem, repet, doar la nivel de discuţii şi, aşa cum ştiţi, nu vreau să înaintez vreun nume de firmă, înainte de a se concretiza ceva, dar vă asigur că fac un asemenea demers“, a declarat Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL.

Parlamentarul nemţean apreciază că vor trebui făcute eforturi susţinute pentru a se putea trece peste această perioadă, în care toată lumea este încercată în plan social, dar şi politic. Contactat telefonic, managerul societăţilor Caremil şi Smirodava, Sorin Chiriac, a declarat că managementul celor două societăţi, care din punct de vedere economic în ultimul an şi jumătate au trecut prin perioade financiare grele, este dispus, în măsura în care vor putea obţine aprobări de executare a unor materiale sanitare să facă eforturi pentru schimbarea tipului de producţie realizat.

Acest lucru depinde însă, în mare măsură, de modul în care se vor putea obţine aprobările, dar mai ales de obţinerea materiei prime, care s-ar putea aduce din China, ţara în care se produceau asemenea echipamente şi materiale sanitare. În prezent, la cea mai mare societate de producţie confecţii din Roman, Caremil, lucrează cîteva sute de muncitoare.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Lovitură de teatru – Leoreanu candidat la Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mişcare surpriză pe scena politică din Neamţ: Laurenţiu Leoreanu este, conform unor surse neoficiale, candidatul PNL pentru Primăria Roman. Decizia a fost luată în această seară, sâmbătă, 8 august şi tranşează disputa privind candidatura la primăria romaşcană. După ce primarul Micu a rămas fără mandat prin decizie de prefect, pentru incompatibilitate, s-a dat naştere la numeroase speculaţii privind candidatul la primăria romaşcană. Se pare că presiunea pentru a stabili un candidat care să aibă şanse reale de câştig l-a determinat pe Laurenţiu Leoreanu să intre în cursă. Rămâne de văzut care va fi reacţia PSD.

 

Vom reveni

Citește știrea

Actualitate

Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ PSD - PPU - ALDE au candidat comun pentru președinția Consiliului Județean Neamț, actualul lider al legislativului nemțean, Ionel Arsene ■ reprezentanții celor trei partide semnatare ale alianței vorbesc despre continuitate în administrație, scopul comun fiind modernizarea județului ■

Trei formațiuni politice – PSD, PPU-Social Liberal și ALDE – au pus astăzi, 8 august 2020, la Piatra Neamț, bazele unei alianțe care va funcționa la alegerile locale de luna viitoare, pentru câștigarea Consiliului Județean Neamț.

Ionel Arsene, actualul președinte al legislativului nemțean, este candidatul „Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020“, pentru un nou mandat de președinte. Din partea PPU-SL, la lansarea noii alianțe a participat președintele interimar Teodor Meleșcanu, iar actualul vice al Consiliului Județean Neamț Ion Asaftei, prezent și el la eveniment, reprezintă ALDE în noua structură politică.

Ionel Arsene a vorbit despre preocuparea comună a celor trei formațiuni, reunite acum sub umbrela aceleiași alianțe. „Continuitate! Acesta este planul meu și al colegilor de față, pentru următorii 4 ani, când ne gândim la județul Neamț! Vreau să termin ceea ce am început ca președinte al Consiliului Județean și să realizez ceea ce iși doresc nemțenii.

Am lucrat continuu cu motoarele turate! Ceea ce am realizat în acest mandat, ajuns acum la final, depășește cu mult ceea ce s-a făcut în Neamț în ultimii 30 de ani. Dar, repet, mai sunt lucruri de făcut și tocmai de aceea îmi doresc un nou mandat de președinte al Consiliului Județean!

Pentru a continua performanța în administrație, astăzi am pus bazele «Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020», între PSD, Partidul Puterea Umanistă și ALDE. Alături de vicepreședinții cu care am colaborat până acum, am crescut nivelul de trai al cetățenilor din Neamț. Tot alături de ei vreau să continui dezvoltarea județului nostru și de aceea aveam această alianță pentru Consiliul Județean. Sloganul meu este «Fapte, nu vorbe!».

Pentru asta este nevoie de continuitate în administrarea zonei în care trăim. Nemțenii văd ce am realizat pentru județul nostru și sunt convins că și ei își doresc continuitate. Sunt sigur că așa va fi, pentru următorii 4 ani!“, a declarat președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Printre primele proiecte care urmează să debuteze în județ este construirea noului spital de urgență la Piatra Neamț, investiție ce va depăși 250 milioane de euro.

Atât președintele PPU, Teodor Meleșcanu, cât și președintele ALDE Neamț, Ion Asaftei, au vorbit despre crearea, la Neamț, a unei alianțe bazate pe încredere și respect reciproc între semnatari și dorința fiecăreia dintre cele trei formațiuni de a moderniza Neamțul.

Citește știrea

Actualitate

Primăria Roman: Lupte dure pentru candidatură. Cine sunt favoriţii şi ce condiţii pun

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ PNL ar putea merge cu echipa: Leonard Achiriloaei-George Lazăr-Roxana Iorga ■ la PSD, Alin Antochi se ţine tare şi pune condiţii ■ protopopul Dragoș Munteanu a ”ieşit” din cărți pentru că nu a obținut acordul Sfîntului Sinod ■

Lupte dure pentru postura de candidat la Primăria Roman. În PNL, sunt mai multe nume vehiculate. Unul e al prefectului actual, George Lazăr. Din partea taberei ”Leoreanu” l-am avea pe Leonard Achiriloaei, care are de partea sa atu-ul de a vorbi de la înălțimea funcției de Secretar de Stat la Ministerul Mediului. Cel de al treilea nume vehiculat ar fi cel al primarului interimar, Roxana Iorga. Mai mult, în cărți pentru a fi prezent pe listă, conform declarațiilor „subliminale” ale deputatului Dan Laurențiu Leoreanu, s-ar afla chiar și fostul primar Lucian Ovidiu Micu, care, dacă ar accepta să candideze pe listele PNL ar avea șansa să-și aranjeze un post de city-manager.

Și în tabăra social-democrată e ”furtună”

Şi în ”tabăra PSD” lucrurile sînt destul de complicate și țin tot de negocieri. Avocatul Alin Antochi, susținut puternic de majoritatea primarilor PSD, chiar dacă a venit recent din PNL, ar putea fi candidatul social-democrat la Primăria Roman. Candidatura lui Alin Antochi este, însă, la vremea la care vorbim, încă incertă. Se pare că problema este că el îşi doreşte un loc eligibil pe lista pentru parlamentare. Numai că pe respectivele locuri sunt nume grele: pornind cu Ionel Arsene, continuînd cu Dan Manoliu şi cu Oana Bulai, nume greu de dislocat de pe listă. Dacă Antohi va spune pas, PSD-ul ar putea rămâne descoperit, căci un nume ca acel al profesorului Ciocoiu (de la CNRV) nu spune nimic, dar absolut nimic, nici jurnaliștilor și cu atît mai puțin electoratului. Protopopul Dragoș Munteanu, care era a doua alternativă ”măsurată” de un sondaj al PSD, nu a primit binecuvîntarea Sfîntului Sinod, de a candida și nu și-a riscat cariera preoțească și funcția de protopop, pe himera unui post de primar.

Citește știrea

Trending