Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: La doar 5 grade Celsius de la 22

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ luni, în Piatra Neamţ, s-au resimţit 22 de grade Celsius ■ de marţi, temperaturile coboară şi pe final de săptămînă ajungem la 5 grade ■ se anunţă minime negative ■

Luna octombrie ne-a răsfăţat cu valori termice mult peste media perioadei şi nu mai departe de luni, 28 octombrie, în Piatra Neamţ s-au resimţit valori mult peste media perioadei, de pînă la 22 de grade. De marţi vremea într-un proces de răcire şi pînă la finele săptămînii vom avea temperaturi diurne de numai 5 grade, iar noaptea aduce valori negative. Conform informaţiilor de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie luni la ora 13 termometrele indicau 20 de grade în Piatra Neamţ, dar se resimţeau 22 de grade, la Tîrgu Neamţ erau 18 grade, la Roman se înregistrau 16 grade, iar în vîrf de munte, pe Toaca erau la acelaşi moment 10 grade. „Începînd din 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 11…14 grade în 29 octombrie la 7…10 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinînd un ecart termic diurn de 10…13 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfîrşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi 2 grade, urmînd ca în cea de-a doua săptămînă de prognoză să crească la valori de 2…6 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 3 – 4 noiembrie şi 6 – 8 noiembrie“, se arată în estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în perioada 29 octombrie – 10 noiembrie 2019, pentru Moldova, conform datelor prezentate de Administraţia Naţională de Meteorologie. Cu începere de marţi, 30 octombrie, vremea se schimbă dramatic. Cerul va fi acoperit, dar nu sînt anunţate precipitaţii. În schimb, temperaturile scad cu aproape 10 grade, iar meteorologii spun că la amiază în zona noastră abia vor fi 9 grade. După lăsarea întunericului, norii vin şi cu precipitaţii, iar minima nocturnă scade la 6 grade. Miercuri, 30 octombrie, se face mai rece, deşi soarele rămîne pe poziţii. Maxima diurnă nu mai trece de 7 grade, iar peste noapte tremurăm la numai 3 grade. Ultima zi a lui Brumărel, joi, 31 octombrie, nu aduce prea multe schimbări. Cerul va fi senin, dar nu vor fi mai mult de 6 grade, în timp ce noaptea aduce îngheţ la sol cu o minimă de 0 grade. Luna noiembrie debutează cu cer acoperit, timp mohorît şi destul de rece, numai 5 grade în miezul zilei. Dacă meteorologii nu dau greş trecem şi la valori nocturne negative şi în zona noastră minima coboară la -3 grade. Cu începere de sîmbătă, 2 noiembrie, se mai încălzeşte niţel. Cerul rămîne acoperit, nu plouă, iar maxima saltă voiniceşte la 10 grade, iar noaptea aduce o minimă de 1 grad, cu plus, pe fondul unui cer mai mult acoperit.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 450 de amenzi şi 70 de permise “săltate”, după o razie a poliţiştilor de la rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii de la Rutier au aplicat, în doar cinci zile, 452 de amenzi şi au reţinut peste 70 de permise de conducere.

Cele mai multe permise au fost eţinute pentru depăşire de viteză, dar unii şoferi au devenit pietoni şi pentru consum de alcool sau depăşiri neregulamentare.

“În perioada 13 – 17 noiembrie a.c.,  polițiștii Serviciului Rutier Neamț în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, în cele 5 zile de controale, polițiștii au aplicat 452  de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 R.

În cadrul acțiunii, au fost reținute peste 70 de permise de conducere, dintre care 35 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise,  10 pentru alcool, 11 pentru depășire neregulamentară și 23 pentru alte abateri”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Polițiștii au constatat şi 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 5 pentru infracțiuni de altă natură.

“Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rîndul conducătorilor auto”, atenţionează poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Un beţivan şi-a bătut mama şi merge “la beci”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 51 de ani, care, pe fondul consumului de alcool, şi-a bătut mama şi a încălcat apoi şi ordinul de protecţie, a fost băgat la beci de poliţişti.

“Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 17 noiembrie a.c., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 51 de ani, din Dulcești, ar fi lovit-o pe mama sa, de 78 de ani, cu palmele în zona feței și i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență, fapt pentru care polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu prin care acesta a fost obligat să părăsească locuinţa comună”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Scandalagiul nu s-a liniştit însă şi în cursul aceleiași zile ar fi pătruns în incinta imobilului mamei sale, fiind depistat de polițiști încălcînd obligațiile dispuse.

A fost condus la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

“În urma administrării probatoriului, la data de 18 noiembrie a.c., polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se mai precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătaie, la crîşmă, patru persoane reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de poliţiştii nemţeni, după ce s-au încăierat în apropierea unui magazin din Cîndeşti.

Conflictul s-a produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar doi bărbaţi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale

„La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au fost sesizați de către o femeie, de 51 de ani, cu privire la faptul că în apropierea unei societăți comerciale din localitatea Cîndești a izbucnit un conflict între mai multe persoane.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, conflictul fiind aplanat. Totodată, persoanele participante au fost identificate de polițiști și conduse la sediul poliției, în vederea audierii”, au transmis oamenii legii.

Din primele cercetări  reieșit că, în urma unui conflict survenit pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri, 4 bărbați cu vîrste cuprinse între 25 și 60 de ani, toți din Cîndești, s-ar fi agresat fizic reciproc.

În urma conflictului, doi bărbați, de 31, respectiv 60 de ani, au suferit leziuni, fapt pentru care au fost preluați și transportați la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale.

“În urma probării activității infracționale a celor implicați, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele 4 persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmînd ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au mai comunicat poliţiştii nemţeni.

 

FOTO generica

 

Citește știrea

Trending