Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Jandarmii au aplicat amenzi de 60.000 de lei în ianuarie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ una dintre amenzi, de 1.500 lei, a fost pentru un apel fals la 112

273 de abateri de la normele legale au fost constatate şi sancţionate de jandarmii nemţeni în luna ianuarie, valoarea amenzilor însumînd 60.000 de lei

“În cursul lunii ianuarie, jandarmii nemţeni au acţionat zilnic, la nivelul judeţului, pentru menţinerea unui grad de siguranţă ridicat al cetăţenilor, executînd 842 de misiuni specifice de ordine şi siguranţă publică. În perioada de referinţă, au fost constatate şi încălcări ale normelor legale, lucru ce a presupus şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

Aşadar, au fost aplicate 273 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 90 de avertismente scrise şi 183 de amenzi în valoare de 60.000 lei. Cele mai multe abateri, în număr de 240, au fost constatate şi sancţionate pentru săvîrşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, apelarea, în mod repetat, la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, consumul de băuturi alcoolice în locurile publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, cuantumul amenzilor însumînd 56.000 lei.

În afară de faptele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, jandarmii nemţeni au mai constatat şi alte contravenţii la regimul piscicol referitoare la pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi altor vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale sau pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 m aval de baraj, pentru care s-a aplicat o amendă de 300 lei şi activităţi de comerţ sau prestări de servicii fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege sau după caz, cu bunuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, în condiţiile legii, pentru care s-au aplicat  amenzi în valoare de 2.500 lei.

În perioada de referinţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ a recepţionat 710 apeluri prin sistemul unic de urgenţe 112, echipajele de jandarmerie intervenind în 39 de situaţii pentru aplanarea unor stări conflictuale. Urmare a intervenţiilor la 112  a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1.500 lei pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie conform OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii Jandarmeriei.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending