Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Inspectorii de muncă, noi acţiuni de control

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în vizorul inspectorilor ITM au fost firmele care deţin instalaţii de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat

Lucrătorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ au participat la o acţiune de verificare a modului în care sînt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în instalaţii de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat. Inspectorii au efectuat vizite de control la angajatorii (întreprinderi mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt) care deţin instalaţii de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat, indiferent de codul CAEN. Au fost verificate un număr de 23 societăţi avînd un număr de 38 lucrători la locurile de muncă controlate. „În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au constatat un număr de 29 deficienţe pentru care s-au dispus 29 măsuri de remediere. Au fost sancţionaţi un număr de 21 angajatori, cărora li s-a aplicat 28 avertismente contravenţionale şi o amendă în valoare de 5.000 lei“, conform unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ. Printre deficienţe identificate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se numără faptul că angajatorii nu au asigurat o semnalizare corespunzătoare la locul de muncă, nu au efectuat verificarea periodică a instalaţiei electrice sau nu au afişat la locul de muncă instrucţiunile interne de exploatare a GPL (unde pot aparea atmosfere explozive). În alte cazuri angajatorii nu au obţinut autorizaţia de funcţionare din punctul de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, înainte de începerea desfăşurării activităţilor de „vînzare cu amănuntul a combustibililor, gazului imbuteliat, cod CAEN 4778 şi de comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate“, cod CAEN 4730. Alte nereguli constau în neasigurarea, elaborarea sau actualizarea documentului privind protecţia impotriva exploziilor ori neasigurarea, acolo unde este necesar, a sortimentelor de echipament individual de protecţie pentru fiecare loc de muncă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Înecat în rîu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni au intervenit, marţi, 18 februarie, pentru a scoate trupul unui bărbat din apele rîului Topoliţa, în comuna Petricani.

“În urma unui apel la 112, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Tîrgu Neamț a scos un bărbat din apele rîului Topolița din comuna Petricani. La locul intervenției se deplasează un echipaj SAJ. Bărbatul nu prezintă semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul, mulţumit de plata electronică a taxelor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a anunţat recent că este mulţumit de efectele introducerii sistemelor de plată electronice pentru taxele şi impozitele locale.

“Introducerea sistemelor de plată electronice pentru taxele şi impozitele locale a reprezentat o modalitate modernă şi comodă care a fost bine primită de contribuabilii locali. Astfel, dacă în anul 2016 s-au înregistrat un număr de 1.759 plăţi electronice, în doar trei ani numărul acestora a crescut de aproape patru ori, ajungînd la 6.334 plăţi electronice efectuate în anul 2019.

Digitalizarea Primăriei Piatra Neamţ continuă şi se va accelera în perioadă următoare prin fonduri europene. Mai rapid, mai simplu, mai comod, mai puţină birocraţie – cetăţeni mulţumiţi”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Transportatori amendaţi de poliţiştii locali

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost aplicate opt amenzi în valoare de 3.000

Opt amenzi în valoare de 3.000 de lei au aplicat poliţiştii locali din Piatra Neamţ care au desfăşurat în perioada 10-16 februarie,  acţiune ce a vizat transportatorii din municipiu.

„În perioada 10.02.2020 – 16.02.2020, poliţiştii Biroului Siguranţă Rutieră – Poliţia Locală Piatra Neamţ au desfăşurat o acţiune specifică pe linia respectării prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere, ale HCL 305/2013 privind transportul în regim taxi precum şi ale Legii 92/2007 privind serviciile de transport public local.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3000 de lei.

O amendă în valoare de 1.000 de lei s-a aplicat pentru încălcarea art. 44 şi art. 45 din Legea 92/2007 (”Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, operatorii economici care nu au inscripţionat în mod corespunzător mijloacele de transport folosite pentru transportul în cont propriu.  Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei conducătorul auto pentru nerespectarea prevederilor art. 4 alin. (2) privind refuzul de a prezenta la control documentele corespunzătoare”), iar pentru nerespectarea art. art. 22 (”se interzice transportul pe o singură cursă a mai mult de un client”) din Legea privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere (Legea 38/2003) au fost sancţionate două persoane cu amenzi contravenţionale în valoare de 900 de lei.

În acelaşi context au fost monitorizate mai multe zone din municipiul Piatra Neamţ, iar 22 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea art. 8, pct. ”l” din HCL 7/2010 – Regulamentul privind buna gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică în municipiul Piatra Neamţ (”În vederea conservării şi dezvoltării parcurilor, zonelor florale, spaţiilor verzi din perimetrul municipiului Piatra Neamţ cît şi pentru protecţia florei se interzice: accesul, staţionarea, oprirea şi circulaţia autovehiculelor de orice tip pe spaţiile verzi sau plantate, în parcuri, locuri de joacă pentru copii, pe trotuare şi aleile pietonale”)”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Poliţia Locală Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending