Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Informarea de ploi pe toată săptămîna

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ toată ţara va fi măturată de furtuni, vijelii, descărcări electrice şi izolat şi grindină ■ se anunţă cantităţi de apă de peste 20 l/mp ■ jumătatea vestică a judeţului iese azi de sub avertizarea cod galben ■

Chiar dacă pînă acum am fost feriţi de ploi zgomotoase şi vijelii, nu trebuie neglijat faptul că Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit informarea meteo de vreme rea pentru toată săptămîna.

La nivelul întregii ţări sînt anunţate manifestări de instabilitate atmosferică de pe 9 iunie, de la ora 09:30 şi pînă vineri, 12 iunie, la ora 09:00.

„În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de marţi (9 iunie) îndeosebi în regiunile intracarpatice şi la munte, în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 iunie) în sud-vest, iar miercuri şi joi (10 şi 11 iunie) în cea mai mare parte a ţării.

Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp, iar pe arii restrînse 30 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat pînă la finalul săptămînii în majoritatea regiunilor“, conform ANM.

Mai trebuie spus că tot de marti de la ora 12:00 şi pînă pe 10 iunie, la ora 10:00, jumătatea vestică a judeţului Neamţ a fost sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, fiind prognozate frecvente descărcari electrice, vijelii, grindină şi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Aşa stînd lucrurile, pe 10 iunie, aşteptăm ploi în aversă, dar va fi cald pentru că ziua se vor înregistra 26 de grade, iar noaptea aduce o minimă de 17 grade. La fel va fi vremea şi pe parcursul zilei de joi, 11 iunie, cu menţiunea că va fi cea mai caldă zi, iar mercurul din termometre saltă la 27 de grade, fapt ce va favoriza furtunile.

De vineri, 12 iunie, se schimbă registrul termic iar la amiază nu vor fi mai mult de 23 de grade, în schimb noaptea va fi deosebit de caldă cu o minimă de 19 grade. Nu mai vedem soarele şi plouă pe final de săptămînă.

Sîmbătă, 13 iunie, cerul va fi acoperit şi sînt anunţate ploi moderate cantitativ la o maximă diurnă de 23 de grade şi o minimă nocturnă de 18 grade. La fel va fi şi duminică, 14 iunie, ploi moderate atît ziua cît şi noaptea, o maximă cantonată la 23 de grade şi o minimă nocturnă de 19 grade.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending