Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Incendiu devastator – două gospodării afectate de flăcări

Știre publicată în urmă cu

în data de

Două gospodării au fost grav afectate de flăcări în urma unui incendiu puternic produs luni, în jurul orei 17, la Bodeşti. Cauza a fost efectul termic al curentului electric de la siguranţele fuzibile defecte, ia pompierii s-au luptat cu flăcările timp de cinci ore. “Luni, 11.03.2019, la ora 17:29, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară din comuna Bodeşti, sat Bodeştii de Jos. La locul evenimentului s-au deplasat, de urgenţă, patru echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autocisternă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ. Ajunşi la locul evenimentului, salvatorii pietreni au constatat că flăcările se manifestau puternic la o mansardă şi la anexele din spatele acesteia şi la acoperişul locuinţei învecinate şi la anexele acesteia. În total flăcările se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 1.200 metri pătraţi. Astfel, comandantul gărzii de intervenţie a luat decizia să mai solicite un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ. La locul evenimentului s-a deplasat şi comandantul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ, acesta conducînd intervenţia de la momentul sosirii la eveniment. Forţele profesioniste, alături de 8 voluntari din cadrul SVSU Bodeşti şi aproximativ 15 cetăţeni, au acţionat pentru localizarea şi lichidarea tuturor focarelor aproximativ 5 ore. Ca urmare a producerii incendiului, au ars:  La locuinţa unde s-a produs incendiul – acoperişul locuinţei cu suprafaţa de aproximativ 300 metri pătraţi, realizat din astereală din lemn cu învelitoare din tablă, cca. 300 de metri pătraţi de acoperiş de la anexe, realizat din lemn cu învelitoare din tablă, cca. 400 metri pătraţi acoperiş magazie, cu astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment, aproximativ 500 metri pătraţi planşeu din riglă de lemn şi rigips, aproximativ 10 metri cubi lemne de foc, tîmplărie locuinţă şi anexe, aparate electrocasnice, unelte electrice, instalaţia electrică, cca. 70 metri pătraţi parchet din lemn şi aproximativ 400 metri liniari căpriori din lemn.  La locuinţa învecinată – aproximativ 60 de metri pătraţi din acoperişul locuinţei, realizat din lemn cu învelitoare din tablă, cca. 120 metri pătraţi acoperiş anexă, realizat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, grajd, o magazie de lemne şi adăpostul pentru animale. Echipajul de paramedici SMURD de prim ajutor calificat au asistat două persoane (un bărbat 79 de ani şi o femeie 72 de ani) cu atac de panică, victimele refuzând transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric de la siguranţele fuzibile defecte”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Proiectile găsite pe ogor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat din Sagna, care îşi ara ogorul, a găsit un proiectil exploziv, pe 2 aprilie. El i-a chemat pe pirotehnişti şi aceştia au mai găsit trei proiectile explozive, toate provenind din Al Doilea Război Mondial.

“În data de 02.04.2020, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a a fost solicitată pentru o misiune de asanare în comuna Sagna. Un proiectil exploziv de calibru 105 mm a fost descoperit de către un bărbat din comuna Sagna, pe timpul efectuării unor lucrări de arătură.

Au fost făcute cercetări cu ajutorul detectorului de metale pe o suprafață de aproximativ 50 mp și au mai fost găsite încă trei proiectile explozive de calibru 105 mm.

Pirotehniștii au ridicat, transportat și depozitat în siguranță muniția găsită, care ulterior va fi distrusă. Muniția găsită provine din Al Doilea Război Mondial”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Continuă “sezonul” incendiilor de vegetaţie uscată

Știre publicată în urmă cu

în data de

Alte şase incendii de vegetaţie uscată s-au produs în Neamţ pe 2 aprilie, fiind afectate peste 12 hectare. În ziua precedentă se înregistraseră cinci astfel de incendii, cauza fiind aceeaşi: foc deschis în spaţii deschise.

“În data de 02 aprilie, pe teritoriul județului Neamț pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 6 incendii de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 12,35 hectare.

Detașamentul Roman a intervenit pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, astfel:

– în localitatea Muncelu de Jos din comuna Valea Ursului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 10 ha,

– în localitatea Giurgeni din comuna Valea Ursului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 6000 mp.

Detașamentul Tîrgu Neamț a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Oglinzi din comuna Răucești care s-a manifestat pe o suprafață de 0,5 ha.

Detașamentul Piatra-Neamț a intervenit pentru stingerea a 3 incendii de vegetație uscată, astfel:

– în localitatea Cîndești a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 500 mp,

– în localitatea Negrești a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1 ha,

– în localitatea Borșeni din comuna Războieni a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp

La aceste misiuni au participat și voluntari din cadrul SVSU din localitățile în care s-au produs incendiile.

Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Un Chef din Piatra Neamţ s-a reprofilat: „Găteşte“… viziere pentru medici

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Ionuţ Popa. Mult mai cunoscut drept Chef Giovanni. A stins lumina la “Chef la cuţite”, cu preparatele pregătite, pe vremea când nu se ştia de coronavirus. Tot din vremea aceea, a experimentat la Piatra Neamţ hamburgerul “negru” şi îngheţata din… pâine.

Ultima pentru a ajuta un copil ce avea nevoie de o intervenţie chirurgicală în străinătate. A început apoi o afacere în oraşul de unde a plecat cândva şi unde s-a întors: Il Viaggio. Un mic restaurant. Câteva mese. Mâncare bună. Mergea bine, clienţii nu lipseau. A venit epidemia. Înainte să se ordone închiderea restaurantelor mă sună. “E aşa de rău cum se pare că va fi?”, mă întreabă. “Cam da”, răspund. “Atunci eu închid”, zice el, “nu pot fi sigur că nu îmi intră în restaurant cineva infectat. Nu pot risca să le fac rău clienţilor, de unde să ştiu eu dacă îmi intră în restaurant cineva infectat. Trec pe livrare la domiciliu şi încerc să plătesc salariile angajaţilor”.

După cîteva zile, sună din nou: “Am ceva livrări, cred că mă descurc să nu dau pe nimeni în şomaj”. M-am bucurat pentru el, aşa cum mă bucur când aud că se salvează orice loc de muncă în această perioadă nenorocită. Azi, 2 aprilie, primesc o poză. Cea care însoţeşte acest articol. El, cu o vizieră.

Nedumerit, îl întreb despre ce este vorba. Îmi răspunde: “E făcută de mine. Cu materiale luate din magazin. Nu pot să stau acasă şi să nu fac nimic. Am făcut viziera pentru un medic de la noi. Dacă vrei, îţi fac şi ţie”. Îi mulţumesc şi îi spun că nu cred că am nevoie. Sunt probabil mulţi alţii care au mai mare nevoie, îi zic. “Să-mi spui cine are nevoie”, îmi răspunde, “oricum, eu nu pot să fac decât una la două, trei zile, dar le fac. Medici, asistente, oricine are nevoie”. Pe final de conversaţie mi-a spus că zilele următoare va duce mâncare pentru cei din spital. RESPECT Ionuţ.

Citește știrea

Trending