Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: În cazul atentatului cu maşina pedeapsa este cu suspendare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ tînărul a fost inculpat pentru tentativă de omor după ce ar fi vrut să-şi ucidă concubina cu o maşină ■ încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în vătămare corporală ■ judecătorii au aplicat o pedepsă fără executare ■

Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Bacău a pus punct procesului în care un tînăr din Săbăoani a fost acuzat că ar fi dat intenţionat cu maşina peste concubina sa. Ovidiu Hopşa, de 29 de ani, a fost judecat pentru tentativă de omor, dar magistraţii au schimbat încadrarea juridică a faptelor şi l-au găsit vinovat de vătămare corporală. S-a aplicat o pedeapsă de 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare. Bărbatului i s-au impus mai multe interdicţii, neavînd voie să părăsească ţara şi trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la primărie. Sentinţa instenţei de fond, Tribunalul Neamţ, a fost atacată atît de inculpat cît şi de procurori, însă magistraţii de la Curte au respins ambele acţiuni, iar pe 12 februarie 2019 hotărîrea a devenit definitivă. Conform actului de inculpare, procurorii au apreciat că acuzatul a dat intenţionat cu maşina peste prietena de 19 ani. Fapta a avut loc în urmă cu aproape un an, pe 28 februarie 2018 şi a fost surprinsă de camerele de supraveghere de la Primăria Săbăoani, înregistrările fiind preluate de procurori. A fost reţinut şi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, însă a fost plasat în arest la domiciliu. Cei doi aveau un copil minor, însă în timp relaţiile s-au depreciat, iar femeia intenţiona să-l părăsească. S-ar fi certat din acest motiv, miza conflictului fiind copilul pe care femeia ar fi intenţionat să-l ia cu ea. Scandalul a culminat în ultima zi a lui Făurar cînd cei doi, aflaţi în centrul comunei, s-au certat din nou, iar femeia a vrut să plece, abandonîndu-l pe viitorul agresor care era venit cu un autoturism marca Lancia. Făptaşul s-a urcat la volan şi cum femeia mergea pe jos, în sens invers, a dat înapoi şi a acroşat- o. Nu s-a oprit aici, ci a plecat din nou înainte, tîrînd victima cîţiva metri. La un moment dat, femeia a rămas pe asfalt, iar atunci cînd s-a ridicat, inculpatul ar fi făcut din nou o manevră de mers înapoi cu intenţia de a o acroşa, după cum se arată în actul de trimitere în judecată al acuzatului. La anchetă, tînărul a susţinut că a fost vorba de un accident şi nu a vrut să dea intenţionat cu maşina peste victimă. Expertiza medico-legală a stabilit că femeia a suferit leziuni care necesită pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Minoră fugară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii caută o minoră, de 15 ani, care a plecat de la domiciliu din data de 10 iulie, orele 13:00 şi nu a mai revenit. Pentru că anchetatorii nu au dat de urma ei, cer ajutorul populaţiei, de menţionat fiind faptul că adolescenta nu este la primul derapaj de acest fel.

Este vorba despre Ciubotaru Elena Nicoleta. Fata are o înălţime de circa 1,65 m, greutate de aproximativ 60 de kilograme, păr roşcat şi ochi căprui. La momentul dispariţiei, minora era îmbrăcată cu un maiou de culoare albă, pantaloni tip jeans albi, fiind încălţată cu adidaşi de aceeaşi culoare. Orice persoană care poate oferi informaţii e rugată să apeleze 112 ori să anunţe Poliţia.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Fiu violent cu propria mamă. A fost reţinut

Știre publicată în urmă cu

în data de

Violenţa în familie a escaladat în ultima perioadă de timp, la finalul săptămînii trecute avînd loc două astfel de infracţiuni. Primul dintre incidente a avut loc pe 12 iulie, la Săvineşti, o localnică de 52 de ani reclamînd faptul că fiul a distrus mai multe bunuri din locuinţă.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, un localnic de 23 de ani, a ameninţat-o cu moartea pe mămă şi că-i dă foc la casă, după care ar fi distrus mai multe bunuri din imobil. Acesta ar fi lovit-o cu pumnii şi cu palmele în zona capului după care a prins-o de păr şi ar fi tîrît-o prin locuinţă.

„Existînd o stare de temere şi un risc asupra vieţii şi integrităţii victimei, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu“, anunţă Poliţia Neamţ.

Tînărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi distrugere şi urma să fie prezentat la Parchetului Piatra Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

O altă faptă de violenţă în familie a avut loc pe 11 iulie, la Pipirig. Din investigaţiile efectuate s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii în contradictoriu, un bărbat de 53 de ani, din Pipirig ar fi lovit-o pe soţia sa, de 51 de ani, cu un scaun în zona capului şi a antebraţului drept. Victima a suferit leziuni pentru care a fost preluată şi transportată la spital.

Soţul violent a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe 12 iulie, a fost eliberat după ce procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Misiuni de combatere a braconajului piscicol

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ autorităţile au descins în Bicaz şi comunele limitrofe în două zile consecutive ■ au fost aplicate amenzi, dar au fost confiscate şi plase ■ s-a urmărit şi distanţarea socială ■

Mai multe instituţii cu atribuţii de control au descins în Bicaz şi comunele limitrofe, la finele săptămînii trecute, în cadrul unei acţiuni care a durat două zile şi avut drept scop combaterea braconajului piscicol.

Primele verificări au avut loc pe 10 iulie 2020 cînd poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Rutier Neamţ, însoţiţi de jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ au urmărit combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol.

„În cadrul acţiunii au fost constatate 28 de sancţiuni contravenţionale dintre care 8 aplicate în baza O.U.G. nr. 23/2008, una conform Legii nr. 12/1990, 4 conform H.G. nr. 301/2012 şi 15 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate la regimul rutier. Valoarea totală a acestora a depăşit 17.000 de lei. Totodată a fost dispusă măsura confiscării sumei de 250 de lei“, anunţă Poliţia Neamţ.

O altă acţiune a avut loc pe 11 iulie, cînd alături de poliţişti au fost jandarmi, pompieri, Protecţia Consumatorului sau lucrători de la I.S.C.T.R., urmărindu-se respectarea normelor legale pentru prevenirea răspîndirii virusului SARS-Cov-2, precum şi combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol, pe raza oraşului Bicaz şi a comunelor arondate.

Au fost aplicate 87 de sancţiuni din care 17 conform O.U.G. nr. 23/2008, 50 conform O.U.G. 195/2002, 3 conform Legii nr. 12/1990, 2 conform Legii nr. 55/2020 şi 15 la alte acte normative. Pe linie rutieră, au fost reţinute 6 permise. Valoarea totala a sancţiunilor a fost de peste 56.000 de lei. Astfel de activităţi, vor continua în sistem integrat şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, precum şi a prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citește știrea

Trending