Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Iarna nu se lasă dusă…

Știe publicată cu

în data de

■ în prima parte a săptămînii viitoare vor fi valori diurne pozitive ■ de miercuri revin ninsorile ■ cu toate acestea, nu va fi prea rece ■

O perioadă ne-am bucurat de cer degajat şi de soare şi chiar dacă nu a fost prea cald, măcar am scăpat de zăpadă. Cel puţin pînă în prima parte a săptămînii viitoare ne putem aştepta la aceleaşi condiţii meteo, însă dacă specialiştii au dreptate, se reîntorc ninsorile. Se pare că precipitaţiile nu vor fi prea importante din punct de vedere cantitativ, însă vor fi de durată, cel puţin cîteva zile. Cu toate acestea, nu va fi prea rece, valorile termice fiind la limita îngheţului. Cel puţin aşa rezultă din prognoza pentru săptămîna viitoare, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie. Pînă atunci trebuie spus că noaptea de 7/8 februarie a fost destul de frig, iar mercurul din termometre s-a oprit la -8 grade în reşedinţa de judeţ, la Tîrgu Neamţ s-au înregistrat -5,4 grade, iar la Roman au fost valori termice comparabile cu cele de la staţia meteo de pe Toaca, -5,1 grade. Conform datelor oficiale, sîmbătă, în reşedinţa de judeţ soarele va fi strălucitor, dar nu aduce şi căldură pentru că în miezul zilei termometrele vor indica numai 2 grade. Noaptea cerul va fi degajat, motiv pentru care va fi cea mai rece din întreg intervalul de prognoză, cu o minimă de -5 grade. Ceva mai bine va fi pe parcursul zilei de duminică, 10 februarie, cînd din nou va fi soare şi o maximă diurnă de 5 grade. După lăsarea întunericului se adună norii, aşa că va fi sensibil mai cald, cu o minimă de -2 grade. La fel vor fi condiţiile meto şi la începutul săptămînii viitoare, iar luni, 11 februarie, termometrele vor indica la prînz 4 grade. Cer degajat va fi şi noaptea care aduce o minimă de -1 grad. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare pare a fi cea de marţi, 12 februarie, cînd din nou va fi cer degajat, soare, iar la prînz ne vom bucura de o maximă în creştere pînă la 6 grade. Acest lucru va influenţa şi regimul termic nocturn, şi va fi plăcut la o minimă la limita îngheţului, 0 grade. Dacă previziunile se adeveresc, de miercuri, 13 februarie, vremea schimbă foaia. Specialiştii spun că revin norii, dar şi precipitaţiile sub formă de zăpadă şi ninge moderat. Termic stăm destul de bine la o maximă pozitivă, de 2 grade. Peste noapte nu scăpăm de nori, dar precipitaţiile se opresc iar în zori se va înregistra o minimă de -2 grade. Ninge din nou şi joi, 14 februarie, dar mai slab, atît ziua cît şi noaptea. Valorile termice diurne nu trec de 1 grad, iar cele nocturne se menţin la -2 grade. Cam la fel sînt condiţiile şi vineri, 15 februarie, ninge slab la 1 grad ziua şi -2 grade peste noapte. Nici în week-endul viitor nu scăpăm de ninsoare, vor fi maxime de 1, 2 grade şi minime de -2, cel mult -4 grade.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Neamţ: Surori fugare

Știe publicată cu

în data de

■ două surori minore au plecat de acasă, dispariţia fiind semnalată de tatăl lor ■ oamenii legii fac apel la populaţie pentru găsirea fetetor ■

Două surori minore, cu vîrste de 15 şi 16 ani, au pus pe jar oamenii legii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. Asta după ce tatăl lor a reclamat dispariţia de acasă a fetelor. Pentru că demersurile iniţiale nu au dat roade, anchetatorii fac apel la populaţie pentru găsirea adolescentelor. De menţionat este faptul că ele nu sînt la prima abatere de acest fel, sînt „recidiviste“, şi în trecut au mai plecat fără a-şi anunţa părinţii. Aşa stînd lucrurile, politistii Serviciului de Investigaţii Criminale dar şi cei ai Poliţiei municipiului Piatra Neamţ continuă activităţile de căutare în vederea depistării a celor două adolescente, Horciu Karina Elisa şi Horciu Ana Maria Alexandra, în vîrstă de 15, respectiv 16 ani. „La data de 25 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi de către un bărbat de 46 de ani, despre faptul că, la data de 22 iunie a.c., fiicele sale, Horciu Karina Elisa şi Horciu Ana Maria Alexandra, în vîrstă de 15, respectiv 16 ani, din Piatra Neamţ, au plecat de la domiciliu şi nu au mai revenit“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. Prima dintre fete, Karina Elisa, are aproximativ 1,65 m înălţime, părul şaten, lung şi ochii căprui, fără semne particulare. Cea de-a doua minoră, Ana Maria Alexandra, are 1,70 m înălţime, consituţia atletică, părul şaten deschis şi ochii căprui, şi la fel ca sora ei, nu are semne particulare. Oamenii legii mai spun că cele două minore ar mai fi plecat, în trecut, de la domiciliu. Poliţiştii au efectuat verificări pe raza municipiului Piatra Neamţ şi în localităţile limitrofe, în vederea depistării acestora. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea celor două adolescente este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandal în bar, trimis la răcoare

Știe publicată cu

în data de

Oamenii legii au reţinut pentru 24 de ore un tînăr de 22 de ani, din Făurei, pe care-l acuză de săvîrşirea unui număr de trei infracţiuni. Asta după ce a lovit un bărbat din Roman şi ar fi distrus geamul unei societăţi, tulburînd astfel ordinea şi liniştea publică. S-a întîmplat pe 22 iunie cînd anchetatorii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat din Roman, a fost agresat de către o altă persoană. „Din investigaţii a rezultat faptul că, în timp ce un tînar de 22 de ani, din Făurei, se afla pe terasa unei societăţi comerciale din localitate, pe fondul consumului de băuturi alcoolice ar fi lovit cu pumnii în zona feţei administratorul societăţii în vîrstă de 42 de ani. În urma celor întîmplate, bărbatul s-a refugiat în incinta localului, însă tînărul ar fi forţat uşa de acces şi ar fi distrus partea exterioară a geamului, după care a plecat. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este de 300 de lei“, conform IPJ Neamţ. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţiţti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accident pe drumul spre mănăstire

Știe publicată cu

în data de

Accident rutier pe drumul care duce spre Mănăstirea Pîngăraţi, miercuri, 26 iunie. Intervin pompierii cu autospeciala de descarcerare. “Accident rutier pe drumul spre Mănăstirea Pîngăraţi. Se deplasează la locul evenimentului 8 pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă de terapie intensiva mobilă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

Citește știrea

Trending