Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Iar ploi torenţiale, iar curţi inundate şi fîntîni colmatate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ zeci de curţi şi beciuri au fost inundate în urma ploilor din 29 şi 30 mai ■ mai multe fîntîni au fost colmatate ■

Ploile torenţiale care au căzut în judeţ în zilele de 29 şi 30 mai au produs din nou probleme, zeci de curţi şi beciuri fiind inundate, iar mai multe fîntîni colmatate. Pompierii nemţeni au intervenit pentru a înlătura efectele ploilor. “În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din data de 29 şi 30.05.2019, cu eforturi susţinute, pompierii militari nemţeni alături de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi de cetăţeni au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din gospodării, precum şi pentru decolmatarea fîntînilor şi curăţarea de aluviuni a rigolelor pentru facilitarea scurgerii normale a apei, astfel: comuna Girov, sat Turtureşti – în această dimineaţă (vineri, 31 mai n.r.) s-a acţionat pentru scoaterea apei dintr-un subsol cu un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ; comuna Girov; sat Boţeşti – s-a acţionat pentru scoaterea apei dintr-o curte şi trei beciuri inundate şi o fîntînă colmatată (înlăturarea efectelor manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din data de 29.05.2019) cu un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ; comuna Petricani, sat Petricani – s-a acţionat pentru scoaterea apei din şapte beciuri inundate şi două fîntîni colmatate (înlăturarea efectelor manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din data de 29.05.2019) cu două echipaje de la Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ; comuna Poiana Teiului, sat Poiana Teiului – s-a acţionat pentru scoaterea apei dintr-o curte cu un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ – Garda de intervenţie nr. 2 Poiana Teiului; comuna Farcaşa, sat Buşmei – s-a acţionat cu 2 echipaje de la Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ – Garda de intervenţie nr. 2 Poiana Teiului şi un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ pentru asigurarea zonei probabile de producere a unei situaţii de urgenţă; comuna Farcaşa, sat Stejaru – s-a efectuat o misiune de recunoaştere în localitatea Stejaru, comuna Farcaşa pentru verificarea situaţiei operative din teren. Nu au fost constatate alte probleme; municipiul Piatra Neamţ: în urma a două apeluri pe 112 s-a efectuat o misiune de recunoaştere pe pîrîul Potocina pentru verificarea situaţiei operative din teren. S-a acţionat pentru decolmatarea unui podeţ cu un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ. Nu au fost constatate alte probleme; comuna Bahna, sat Bahna – în această dimineaţă s-a acţionat pentru scoaterea apei dintr-o curte cu un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Roman; în această dimineaţă (vineri 31 mai n.r.) pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ au fost solicitaţi să intervină în comuna Girov, satul Căciulești pentru evacuarea apei din patru curţi inundate. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenţie și o motopompă de mare capacitate”, se precizează în comunicatul de presă al ISU Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Ucigaşul unui nemţean a fost (re)prins după evadare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ crima a avut loc în Italia, un romaşcan şi prietena lui din Bîrlad fiind ucişi de un albanez ■ acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă însă a reuşit să evadeze ■ a fost găsit abia după doi ani, pe 16 octombrie 2019 ■

Un albanez care în urmă cu cîţiva a executat în plină stradă, în Italia, un bărbat din Roman şi o tînără din Bîrlad, a fost prins de autorităţile străine pe 16 octombrie 2019. Pentru fapta sa, autorul a fost condamnat la închisoare pe viaţă înpeninsulă, însă a reuşit să evadeze din penitenciarul unde îşi executa pedeapsa. Autorităţile italiene l-au căutat continuu şi recent au dat de urma criminalului, în ţara sa. Execuţia românilor a avut loc la Torino, în urmă cu mai bine de un deceniu, în noaptea de 23/24 ianuarie 2008, conform stiridiaspora.ro, cînd cei doi au fost ucişi în plină stradă cu 13 gloanţe. Victime au fost Ramona Gabriela N., de 22 de ani, din Bîrlad şi Valerică D., de 37 de ani, din Roman. Femeia a fost ucisă de şase gloanţe, iar alte şapte l-au ciuruitpe nemţean. Atacatorul a fugit, dar anchetatorii au dat de urma lui, fiind vorba despre Tesilvan Bashaj, zis Tesi Basho. Se pare că totul ar fi plecat de la o prostituată, iar albanezul s-a luat de romaşcan. Tînăra din Bîrlad l-ar fi sunat pe albanez pentru a-i lua partea prietenului ei, însă bărbatul nu a putut ficalmat. A pornit în căutarea lor cu intenţia de a-i ucide, dar după o primă încercare ratată, cînd românii erau însoţiţi de alţi conaţionali, i-a găsit apoi pe stradă şi i-a executat în noaptea de 23/24 ianuarie 2008, la numai 15 metri de locuinţa tinerei. Forţele de ordine au ajuns imediat la locul crimei şi înainte de a deceda tînăra din Bîrlad a apucat să le spună poliţiştilor italieni cine este făptaşul. A fost căutat de autorităţile judiciare italiene care l-au depistat cîteva luni mai tîrziu, în Amsterdam. În urma procesului care a avut loc a fost găsit vinovat de dublul asasinat şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă. În 2016 albanezul a reuşit să scape din închisoarea Rebibbia din Roma, alături de alţi trei compatrioţi, după o evadare spectaculoasă. Poliţia italiană, ajutată de Interpol, nu a renunţat la căutari, iar în urma unui pont trimis forţelor speciale albaneze Tesi Basho a fost localizat şi arestat în dimineaţa zilei de miercuri, 16 octombrie 2019. Procedurile de extrădare au fost demarate, iar ucigaşul va fi transferat în scurt timp în Peninsulă, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Case improvizate într-o centrală termică şi un fost post de pază

Știre publicată în urmă cu

în data de

O razie a poliţiştilor locali din Piatra Neamţ, avînd ca „ţintă” cerşetorii” a dus la descoperirea a două locuinţe improvizate: una într-o centrală termică dezafectată şi una într-un fost post de pază. „Locatarii” au fost îndrumaţi către Centrul pentru persoane fără adăpost din Speranţa. „În data de 17.10.2019, între orele 06.00 – 22.00, polițiștii locali din cadrul Birourilor Ordine Publică 1 și 2 – Poliția Locală Piatra Neamț, împreună cu lucrători ai Direcției de Asistență Socială – Primăria Piatra Neamț, au organizat și desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii cerșetoriei și a faptelor antisociale. Cu această ocazie au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.500 de lei. Doi minori, care apelau la mila publicului, au fost încredințați familiei, iar alte trei persoane, doi bărbați (C.C. – 51 de ani; M.O. – 30 de ani) și o femeie (M.Ț. – 35 de ani), depistați că își improvizaseră locuințe într-o centrală termică dezafectată de pe strada Grigore Ureche, respectiv în fostul post de pază de la Reconstrucția, au fost îndrumați către Centrul pentru persoane fără adăpost din cartierul Speranța”, au comunicat reprezentanţii Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

UPDATE Neamţ: Gospodărie în flăcări. Bărbat mort în incendiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, joi, 17 octombrie, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o gospodărie din Slobozia, în apropierea dispensarului din zonă. “Două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de la Detașamentul Piatra Neamț intervin pentru localizarea și stingerea unui incendiu la o locuință, zona dispensarului, în Slobozia, oraș Roznov. La locul intervenției se află și SVSU Roznov cu autospeciala din dotare”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

UPDATE 1 – Incendiul este localizat. Acesta s-a manifestat în interiorul locuinței cu degajare mare de fum și gaze toxice. Se intervine pentru lichidare. Un bărbat de circa 55 ani este inconștient , posibil intoxicat cu fum. Acesta a fost scos din locuință de pompieri. Echipajul de paramedici de pe ambulanța SMURD EPA execută manevre de resuscitare. Ambulanța SMURD – TIM se deplasează la locul intervenției –sursa ISU Neamţ

UPDATE 2 – Din păcate, persoana a fost declarată decedată de către medicul de pe TIM – sursa ISU Neamţ

Citește știrea

Trending