Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Este de muncă, dar nu prea sînt doritori

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ angajatorii din judeţ oferă la început de Brumar aproape 1.000 de posturi vacante ■ cele mai multe oportunităţi de angajare sînt în zona reşedinţei de judeţ ■

Angajatorii din mai toate domeniile de activitate oferă celor în căutarea unui job un număr total de 970 de locuri de muncă în tot judeţul. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ cele mai multe oportunităţi, la început de Brumar, le au şomerii din Piatra Neamţ şi comunele limitrofe, care pot alege între 615 posturi. La Roman cererea de personal este ceva mai redusă şi cei interesaţi pot alege între 288 de job-uri, iar cel mai puţin este de lucru la Tîrgu Neamţ şi comunele învecinate, acolo fiind disponibile numai un număr de 67 de posturi în mai multe ocupaţii. Defalcat, mai multe oportunităţi de angajare pentru personal de înaltă calificare vin de la agenţii economici din Piatra Neamţ şi zona limitrofă. Aici este nevoie de un maestru de sunet şi unul de lumini, acestea fiind pe piaţă de mai mult timp, dar fără folos. Se mai recrutează un jurist, trei economişti şi mai mulţi ingineri între care cinci specializaţi în construcţii, nouă ingineri mecanici şi un inginer specializat în tehnologia sudurii. Mai poate găsi de lucru un proiectant inginer electronist/electrotehnist, un inginer automatist, opt ingineri chimişti, un inginer specializat în industria alimentară, doi ingineri producţie şi un inginer tehnolog. Pentru ceilalţi sînt pe piaţa muncii 15 posturi de confecţioner tîmplărie pvc, se mai caută 11 confecţioneri textile, dar este nevoie şi de 42 de lăcătuşi mecanici. Mai este de lucru pentru 23 de manipulanţi mărfuri, se mai pot angaja şi 40 de muncitori necalificaţi, dar este nevoie şi de 10 operatori mase plastice, 12 operatori pentru supravegherea utilajelor de debitat, 10 stungari universali sau 52 de surori. Piaţa mai are nevoie de 13 tîmplari universali, 24 de dulgheri, 10 fainaţari, 11 fierari betonişti, precum şi 24 de zidari, 12 casieri şi 31 de lucrători comerciali. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri iar lista completă poate fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ. La Roman licenţiaţii nu prea au căutare şi este nevoie doar de un inginer şef în industria prelucrătoare şi un inginer tcm. Cele mai multe angajări ar putea avea loc dacă s-ar găsi şi personal interesat în industrie unde sînt libere 84 de locuri de confecţioner- asamblor articole textile, 68 de posturi vacante sînt pentru muncitot necalificat şi 25 de posturi sînt pentru operator – confecţioner industria îmbrăcămintei. În alte domenii pot găsi de lucru încă 10 necalificaţi, dar se pot angaja şi ospătari, paznici, pizzari, preparatori marfă, recepţioner marfă, strungar universal, sudor sau tinichigiu industrial. La Tîrgu Neamţ este nevoie doar de un licenţiat specalizat în ocupaţia de inginer specializat în industria alimentară. În rest este de lucru pentru cei care pot presta ca şi rectificator, strungar, dulgher sau mecanic auto.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

POZA ZILEI – Bocancii unui polițist “de teren”

Știre publicată în urmă cu

în data de

(mai mult…)

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Autorităţile, alertă maximă din cauza retrovirusului chinez

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să ia o serie de măsuri de igienă ■ s-au definit şi în România conceptele de „caz suspect“ şi „caz probabil“ ■ cuvîntul de ordine este igienă şi iar igienă ■

Apariţia unor cazuri mortale de infecţii cu virusul ucigaş „Made in China“ au pus pe jar Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a declarat alertă internaţională maximă, obligînd şi Ministerul Sănătăţii din România să instaureze o celulă de criză.

Aceasta este formată din specialişti la nivelul ministerului, Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Direcţiile de Sănătate Publică au fost şi ele puse în situaţia de a face o serie de recomandări. „S-a primit de la Ministerul Sănătăţii o avertizare referitoare la apariţia într-o provincie din China a unei alerte de infecţie cu un virus mortal, respectiv Coronavirus.

În acest sens, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a constituit un grup tehnic de lucru pentru managementul acestui tip de virus mortal, celulă de criză din care fac parte specialişti din minister, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă etc.

La nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică au fost dispuse o serie de măsuri urgente de informare a medicilor de familie, a celor de la Unităţile de Primiri Urgenţe şi de la Centrele de Primiri Urgenţe din spitale, referitor la măsurile şi procedurile ce trebuie luate. Unităţile sanitare au obligaţia de a asigura substanţe biocide eficiente, în cantităţi suficiente.

Personalul este obligat să poarte echipament de protecţie. S-au dispus şi măsuri de depistare a românilor care au călătorit în China“, a declarat medicul Mirela Grădinaru, purtător de cuvînt al DSP Neamţ.

Deşi în Neamţ nu există nici un caz sever de infecţie respiratorie acută, Direcţia de Sănătate a transmis în teritoriu recomandări privind măsurile ce trebuie luate pentru preîntîmpinarea acestora. Celula de criză a transmis medicilor informaţii referitoare la ceea ce poate constitui o simptomatologie care să alarmeze, definind situaţiile de „caz suspect“ şi „caz probabil“.

Medicii susţin că măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul chinez se suprapun cu cele pe care le recomandă frecvent pentru preîntîmpinarea infecţiilor respiratorii şi gripei. Acestea constau în igiena mîinilor, care trebuie cît mai des spălate cu apă caldă şi săpun, aerisirea incintelor, a triajului epidemiologic zilnic în colectivităţi, precum şi măsuri de evitare a aglomeraţiilor.

Purtătorul de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, Andrea Trifan, a declarat că în ultimele zile, îngrijoraţi de veştile alarmante despre acest virus, s-au prezentat la urgenţe zece persoane, dintre care unii cu tuse veche de 3 luni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Este cod galben de ninsori consistente

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ vizată e zona montană înaltă unde vor fi şi intensificări ale vîntului ■ atenţionarea este valabilă pînă miercuri, la ora 18 ■ în restul teritoriului vremea este mai blîndă ■

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, fiind vizate mai multe zone din ţară inclusiv jumătatea vestică a judeţului Neamţ.

Atenţionarea a intrat în vigoare de pe 28 ianuarie de la ora 20.00 şi expiră pe 29 ianuarie, la ora 18.00, anunţîndu-se, îndeosebi în zona montană înaltă, intensificări susţinute ale vîntului şi precipitaţii moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.

„În intervalul menţionat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vîntul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăşi 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberînd zăpada şi determinînd scăderea vizibilităţii.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în Apuseni, în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali, peste 25 l/mp, astfel încît se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent“, conform ANM care mai anunţă că precipitaţii, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, vor fi în Maramureş şi nord-estul Transilvaniei.

Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar, vîntul va avea intensificări şi în restul teritoriului, cu rafale de 50-60 km/h. Meteorologii au publicat şi estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru Moldova, în intervalul 27 ianuarie – 9 februarie şi anunţă că între 27 şi 31 ianuarie media regională a maximelor termice va fi de 5-6 grade, iar în intervalul 1 – 5 februarie va oscila uşor în jurul a 7 grade.

Ulterior, pînă pe 9 februarie, aceeaşi medie va fi de 4-6 grade. Temperaturile minime se vor menţine, în medie, apropiate de 0 grade, exceptînd intervalul 30 ianuarie – 1 februarie şi ultimele zile ale celor două săptămîni, cînd media lor se va situa între -3 şi -1 grad.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile ale primei săptămîni vor fi posibile precipitaţii slabe. În afară de ninsorile din zona montană se mai depreciază condiţiile meteo şi în restul judeţului, iar de pe 29 ianuarie, cîteva zile nu mai vedem soarele. Cerul va fi acoperit dar în Piatra Neamţ nu sînt anunţate precipitaţii. Maxima zilei nu mai trece de 7 grade, iar peste noapte va fi cer acoperit şi o minimă pozitivă, de 1 grad.

Cam la fel va fi vremea şi joi, 30 ianuarie. Rămînem cu cerul acoperit, dar fără precipitaţii şi va fi mai rece pentru că maxima nu trece de 5 grade. După lăsarea întunericului cerul se degajează şi nu va fi mai rece de 2 grade. Singura zi cu ceva precipitaţii ar fi ultima din luna lui Gerar.

Vineri, 31 ianuarie, sînt anunţate ploi slabe la o maximă diurnă de 6 grade şi o minimă nocturnă de 2 grade. Sîmbătă, 1 februarie, reapare soarele care saltă mercurul din termometre pînă la 8 grade. Noaptea va fi cea mai blîndă din întreg intervalul, iar în zori se vor înregistra 4 grade.

Duminică, 2 februarie, va fi cer mohorît, dar va fi mai cald iar la amiază se vor înregistra 10 grade.

Citește știrea

Trending