Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Este de muncă, dar nu prea sînt doritori

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ angajatorii din judeţ oferă la început de Brumar aproape 1.000 de posturi vacante ■ cele mai multe oportunităţi de angajare sînt în zona reşedinţei de judeţ ■

Angajatorii din mai toate domeniile de activitate oferă celor în căutarea unui job un număr total de 970 de locuri de muncă în tot judeţul. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ cele mai multe oportunităţi, la început de Brumar, le au şomerii din Piatra Neamţ şi comunele limitrofe, care pot alege între 615 posturi. La Roman cererea de personal este ceva mai redusă şi cei interesaţi pot alege între 288 de job-uri, iar cel mai puţin este de lucru la Tîrgu Neamţ şi comunele învecinate, acolo fiind disponibile numai un număr de 67 de posturi în mai multe ocupaţii. Defalcat, mai multe oportunităţi de angajare pentru personal de înaltă calificare vin de la agenţii economici din Piatra Neamţ şi zona limitrofă. Aici este nevoie de un maestru de sunet şi unul de lumini, acestea fiind pe piaţă de mai mult timp, dar fără folos. Se mai recrutează un jurist, trei economişti şi mai mulţi ingineri între care cinci specializaţi în construcţii, nouă ingineri mecanici şi un inginer specializat în tehnologia sudurii. Mai poate găsi de lucru un proiectant inginer electronist/electrotehnist, un inginer automatist, opt ingineri chimişti, un inginer specializat în industria alimentară, doi ingineri producţie şi un inginer tehnolog. Pentru ceilalţi sînt pe piaţa muncii 15 posturi de confecţioner tîmplărie pvc, se mai caută 11 confecţioneri textile, dar este nevoie şi de 42 de lăcătuşi mecanici. Mai este de lucru pentru 23 de manipulanţi mărfuri, se mai pot angaja şi 40 de muncitori necalificaţi, dar este nevoie şi de 10 operatori mase plastice, 12 operatori pentru supravegherea utilajelor de debitat, 10 stungari universali sau 52 de surori. Piaţa mai are nevoie de 13 tîmplari universali, 24 de dulgheri, 10 fainaţari, 11 fierari betonişti, precum şi 24 de zidari, 12 casieri şi 31 de lucrători comerciali. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri iar lista completă poate fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ. La Roman licenţiaţii nu prea au căutare şi este nevoie doar de un inginer şef în industria prelucrătoare şi un inginer tcm. Cele mai multe angajări ar putea avea loc dacă s-ar găsi şi personal interesat în industrie unde sînt libere 84 de locuri de confecţioner- asamblor articole textile, 68 de posturi vacante sînt pentru muncitot necalificat şi 25 de posturi sînt pentru operator – confecţioner industria îmbrăcămintei. În alte domenii pot găsi de lucru încă 10 necalificaţi, dar se pot angaja şi ospătari, paznici, pizzari, preparatori marfă, recepţioner marfă, strungar universal, sudor sau tinichigiu industrial. La Tîrgu Neamţ este nevoie doar de un licenţiat specalizat în ocupaţia de inginer specializat în industria alimentară. În rest este de lucru pentru cei care pot presta ca şi rectificator, strungar, dulgher sau mecanic auto.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 450 de amenzi şi 70 de permise “săltate”, după o razie a poliţiştilor de la rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii de la Rutier au aplicat, în doar cinci zile, 452 de amenzi şi au reţinut peste 70 de permise de conducere.

Cele mai multe permise au fost eţinute pentru depăşire de viteză, dar unii şoferi au devenit pietoni şi pentru consum de alcool sau depăşiri neregulamentare.

“În perioada 13 – 17 noiembrie a.c.,  polițiștii Serviciului Rutier Neamț în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, în cele 5 zile de controale, polițiștii au aplicat 452  de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 R.

În cadrul acțiunii, au fost reținute peste 70 de permise de conducere, dintre care 35 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise,  10 pentru alcool, 11 pentru depășire neregulamentară și 23 pentru alte abateri”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Polițiștii au constatat şi 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 5 pentru infracțiuni de altă natură.

“Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rîndul conducătorilor auto”, atenţionează poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Un beţivan şi-a bătut mama şi merge “la beci”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 51 de ani, care, pe fondul consumului de alcool, şi-a bătut mama şi a încălcat apoi şi ordinul de protecţie, a fost băgat la beci de poliţişti.

“Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 17 noiembrie a.c., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 51 de ani, din Dulcești, ar fi lovit-o pe mama sa, de 78 de ani, cu palmele în zona feței și i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență, fapt pentru care polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu prin care acesta a fost obligat să părăsească locuinţa comună”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Scandalagiul nu s-a liniştit însă şi în cursul aceleiași zile ar fi pătruns în incinta imobilului mamei sale, fiind depistat de polițiști încălcînd obligațiile dispuse.

A fost condus la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

“În urma administrării probatoriului, la data de 18 noiembrie a.c., polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se mai precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătaie, la crîşmă, patru persoane reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de poliţiştii nemţeni, după ce s-au încăierat în apropierea unui magazin din Cîndeşti.

Conflictul s-a produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar doi bărbaţi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale

„La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au fost sesizați de către o femeie, de 51 de ani, cu privire la faptul că în apropierea unei societăți comerciale din localitatea Cîndești a izbucnit un conflict între mai multe persoane.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, conflictul fiind aplanat. Totodată, persoanele participante au fost identificate de polițiști și conduse la sediul poliției, în vederea audierii”, au transmis oamenii legii.

Din primele cercetări  reieșit că, în urma unui conflict survenit pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri, 4 bărbați cu vîrste cuprinse între 25 și 60 de ani, toți din Cîndești, s-ar fi agresat fizic reciproc.

În urma conflictului, doi bărbați, de 31, respectiv 60 de ani, au suferit leziuni, fapt pentru care au fost preluați și transportați la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale.

“În urma probării activității infracționale a celor implicați, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele 4 persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmînd ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au mai comunicat poliţiştii nemţeni.

 

FOTO generica

 

Citește știrea

Trending