Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Donaţii de legume şi fructe pentru copiii din familii sărace

Știre publicată în urmă cu

în data de

Campania socială Săptămîna legumelor şi a fructelor donate s-a desfăşurat, şi în Neamţ, în perioada 20 – 24 noiembrie 2018, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) . În judeţ, s-au implicat 8.655 de elevi şi 789 de cadre didactice din 65 de unităţi şcolare. În cadrul campaniei au fost colectate şi donate 6.051 kilograme de legume şi 7.151 kilograme de fructe. De asemenea, voluntarii au donat şi alte produse alimentare – făină, ulei, zahăr, paste făinoase, dulceaţă, conserve, dulciuri s.a. „Beneficiarii acestei campanii au fost copiii şi familiile din medii dezavantajate social şi din centre implicate în protecţia socială (Centrul de plasament de tip familial Ioachim şi Ana Dumbrava Roşie, Căminul de bătrâni de la Schitul Acoperămîntul Maicii Domnului-Groşi, Fundaţia Omenia Tîrgu Neamţ, Unitatea Medico-Socială Ceahlău, Spitalul Orăşenesc Sf. Ierarh Nicolae Bicaz, Fundaţia Solidaritate si Speranţă Săvineşti, Centrul Social Pietricica, Complexul de servicii Ion Creangă Piatra Neamţ, Asociaţia Născută înger, Asociaţia Luceafărul, Cantina Socială Sfinţii Trei Ierarhi PiatraNeamţ, Centrul de Plasament Madre Carla, Centrul de plasament Teodora Campostrini, Fundaţia Pacea Roman ş.a.). Prima ediţie a acestei campanii s-a desfăşurat în anul 2009 şi s-a numit Săptămîna cartofului donat. Deoarece donaţiile voluntarilor au fost numeroase şi variate, această campanie socială s-a transformat în Săptămîna legumelor donate în anul 2010 şi din anul 2011 s-a transformat în Săptămîna legumelor şi a fructelor donate. Campania a debutat prin implicarea profesorilor coordonatori şi a voluntarilor SNAC în activităţi de identificare a grupului de beneficiari, de prezentare a activităţii în unităţile şcolare, de colectare şi donare a produselor. Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ mulţumeşte elevilor voluntari SNAC, familiilor acestora, profesorilor voluntari şi coordonatorilor pentru implicare, dăruire şi efort”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii IŞJ Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Autorităţile au reacţionat în cazul “depozitului”de azbest din buricul tîrgului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Monitorul de Neamţ a relatat, în urmă cu cîteva zile, la solicitarea unui cititor, că, în centrul oraşului Piatra Neamţ, pe un spaţiu verde, erau depozitate de ceva timp mai multe plăci de azbest.

Autorităţile au reacţionat, conform unui comunicat de presă, şi o echipă mixtă de la Garda de Mediu şi Primăria Piatra Neamţ a mers la faţa locului. Au fost găsite plăcile, provenite din repararea unui acoperiş, şi au fost ridicate şi predate unei societăţi specializate în colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor periculoase, conform documentelor fiind ridicate şi predate 340 kilograme deşeuri de azbest.

Proprietarul imobilului a fost avertizat asupra interdicţiei de a abandona deşeurile pe spaţiul public. Cîteva comentarii: bilă albă pentru că autorităţile s-au sesizat şi au procedat la eliminarea deşeurilor şi bilă albă şi pentru că nu au aplicat hei-rup-ist amendă, ci au mers gradual, mai întîi cu un avertisment. Cînd “greşeala” nu e majoră şi cel în cauză este la prima greşeală, considerăm că ar trebui procedat mai întîi la avertizare şi abia mai apoi, dacă mai e cazul, la amendă.

Poate citesc şi alte autorităţi care dispun de procese-verbale pentru amenzi. Cei mai încîntaţi au fost pietrenii care locuiesc în zonă şi, încurajaţi că una dintre problemele lor a fost rezolvată, fac un nou apel: ne-au trimis o nouă fotografie, din aceeaşi zonă, de data aceasta cu un acoperiş în reparaţii. Şi ar dori să ştie cînd va fi gata reparaţia, în condiţiile în care se tem că, dacă va mai dura mult, acoperişul cu pricina ar deveni un potenţial pericol pentru trecători.

Aşteptăm să vedem dacă şi reprezentanţii de la Inspectoratul în construcţii vor fi la fel de prompţi în a le răspunde cetăţenilor.

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – TT, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cititorii Monitorului de Neamţ şi de Roman continuă să răspundă provocării de a ne trimite fotografii din locurile prin care au trecut sau care le-au reţinut atenţia la un moment dat. Astăzi, o fotografie cu Teatrul Tineretului, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ.

FOTO: Borcea Ştefan

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – Bocancii unui polițist “de teren”

Știre publicată în urmă cu

în data de

(mai mult…)

Citește știrea

Trending