Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Donaţii de legume şi fructe pentru copiii din familii sărace

Știre publicată în urmă cu

în data de

Campania socială Săptămîna legumelor şi a fructelor donate s-a desfăşurat, şi în Neamţ, în perioada 20 – 24 noiembrie 2018, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) . În judeţ, s-au implicat 8.655 de elevi şi 789 de cadre didactice din 65 de unităţi şcolare. În cadrul campaniei au fost colectate şi donate 6.051 kilograme de legume şi 7.151 kilograme de fructe. De asemenea, voluntarii au donat şi alte produse alimentare – făină, ulei, zahăr, paste făinoase, dulceaţă, conserve, dulciuri s.a. „Beneficiarii acestei campanii au fost copiii şi familiile din medii dezavantajate social şi din centre implicate în protecţia socială (Centrul de plasament de tip familial Ioachim şi Ana Dumbrava Roşie, Căminul de bătrâni de la Schitul Acoperămîntul Maicii Domnului-Groşi, Fundaţia Omenia Tîrgu Neamţ, Unitatea Medico-Socială Ceahlău, Spitalul Orăşenesc Sf. Ierarh Nicolae Bicaz, Fundaţia Solidaritate si Speranţă Săvineşti, Centrul Social Pietricica, Complexul de servicii Ion Creangă Piatra Neamţ, Asociaţia Născută înger, Asociaţia Luceafărul, Cantina Socială Sfinţii Trei Ierarhi PiatraNeamţ, Centrul de Plasament Madre Carla, Centrul de plasament Teodora Campostrini, Fundaţia Pacea Roman ş.a.). Prima ediţie a acestei campanii s-a desfăşurat în anul 2009 şi s-a numit Săptămîna cartofului donat. Deoarece donaţiile voluntarilor au fost numeroase şi variate, această campanie socială s-a transformat în Săptămîna legumelor donate în anul 2010 şi din anul 2011 s-a transformat în Săptămîna legumelor şi a fructelor donate. Campania a debutat prin implicarea profesorilor coordonatori şi a voluntarilor SNAC în activităţi de identificare a grupului de beneficiari, de prezentare a activităţii în unităţile şcolare, de colectare şi donare a produselor. Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ mulţumeşte elevilor voluntari SNAC, familiilor acestora, profesorilor voluntari şi coordonatorilor pentru implicare, dăruire şi efort”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii IŞJ Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: A făcut scandal în bar, va sta 9 luni la răcoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 44 de ani care a fost condamnat definitiv la 9 luni de închisoare după ce a făcut scandal într-un bar şi l-a ameninţat pe barman, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi dus la Penitenciarul Bacău. “La data de 19 septembrie, în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un bărbat de 44 de ani, din Roman, care poseda un mandat de executare a pedepsei închisorii. Cel în cauză era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 9 luni, pentru săvîrşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În fapt, la data de 19 iulie 2017, acesta s-a deplasat la o societate comercială din Roman, unde pe fondul consumului de băuturi alcoolice i-a adresat injurii, expresii jignitoare şi ameninţări barmanului. Totodată, acesta a amenințat cu un obiect tăietor-înțepător și a încercat să lovească o altă persoană, care intervenise pentru aplanarea conflictului. Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Biciclist acroşat de o autoutilitară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 62 de ani, din Tîrgu Neamţ, a ajuns la spital, după ce a fost victima unui accident rutier produs pe 19 septembrie, pe DN 15 C. Bărbatul, care se deplasa pe o bicicletă, a fost acroşat de o autoutilitară care a vrut să îl depăşească. “La data de 19 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15 C, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 55 de ani, din Pipirig, conducea o autoutilitară pe DN 15 C, din direcția Piatra Neamț – Tîrgu-Neamț ar fi efectuat manevra de depășire a unui biciclist fără a păstra o distanță laterală corespunzătoare față de acesta, cel din urmă fiind acroșat și proiectat în afara părții carosabile. Din impact a rezultat rănirea biciclistului, în vârstă de 62 de ani din Tîrgu Neamț, care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Hoţi şi tăinuitor, călcaţi de mascaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat, pe 19 septembrie, două percheziții domiciliare într-un dosar penal de furt calificat. Patru tineri au fost reținuți. “La data de 19 septembrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza municipiului Piatra Neamț, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. Din investigații a reieșit faptul că, la data de 14 septembrie, patru tineri cu vîrste cuprinse între 18 și 23 de ani, toți din Piatra Neamț, ar fi pătruns, fără drept, în interiorul unei foste societăți comerciale din Piatra Neamț, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Ulterior, la data de 15 septembrie, bunurile sustrase ar fi fost cumpărate și comercializate de către un tînăr de 19 ani, din Piatra Neamț, față de acesta fiind demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire. În urma descinderilor, polițiștii au recuperat o parte dintre bunurile sustrase, pe care le-au înapoiat persoanei vătămate. În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Neamț”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending