Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Din director economic, secretar de stat la Mediu, Păduri şi Ape

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ economistul Leonard Achiriloaei a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului ■ ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial ■ el va avea suspendat contractul de muncă la Spitalul Roman ■

Economistul Leonard Achiriloaei, director economic al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Ordinul care a stipulat acest lucru a fost publicat în Monitorul Oficial. Acesta susţine că este o funcţie onorantă şi foarte importantă, dar are încredere că va face faţă şi, mai ales că, va fi util municipiului Roman şi judeţului de unde pleacă, ţinînd cont de faptul că există multe probleme ce ţin de mediu.

„Aşa cum se ştie, a fost publicat în Monitorul Oficial al României ordinul primului ministru Ludovic Orban, prin care se stabileşte numirea mea în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, funcţie importantă la nivelul Executivului de la Bucureşti.

Această numire mă onorează, dar în acelaşi timp mă obligă prin faptul că a fost apreciat CV-ul meu la nivel guvernamental. Sînt conştient că nu va fi uşor, că va fi o perioadă extrem de dificilă, atît în planul măsurilor, care trebuiesc luate la nivel ministerial, lucru care mă obligă şi îmi dă încredere că voi putea să-mi aduc aportul la decizii bune pentru ţară şi pentru zona din care provin, judeţul Neamţ“, a declarat proaspătul secretar de stat.

Acesta a mai spus că funcţia de director economic la spital va fi girată pe perioada mandatului său de la Bucureşti către contabilul şef al unităţii, Magda Rus. Leonard Achiriloaei a promis că atîta vreme cît va fi detaşat la Bucureşti va ţine legătura şi cu Ministerul Sănătăţii, pentru a putea ajuta, în continuare, Spitalul Roman.

Conform Codului Admnistrativ, funcţia de consilier local pe care o avea Leonard Achiriloaei va fi ocupată de către primul supleant pe listele PNL, profesoara Liliana Chelariu. Întrebat fiind cine ar putea să-i ia locul ca preşedinte al Comisiei de buget finanţe din Consiliul Local Roman, proaspătul oficial guvernamental a susţinut că funcţia poate fi ocupată de doi dintre aleşii locali cu pregătire economică, respectiv Miluţă Scutaru (PNL), care a lucrat la Curtea de Conturi sau de Iulia Havrici, consilier PSD, om cu mare experienţă de specialitate.

Leonard Achiriloaei este absolvent al Academiei de Studii Economice, dar a absolvit şi o facultate de farmacie.

Alt secretar de stat

Romanul mai este reprezentat în Guvern şi de Liviu Brătescu, numit secretar de stat la Ministerul Culturii, cunoscut ca fiind liberalul care s-a aflat „Pe contrasens cu favorita preşedintelui“, aşa cum este titlul unui jurnal de campanie, la vremea cînd, în 2012 a candidat pentru un post deputat în Colegiul Uninominal Roman – Ion Creangă împotriva Elenei Udrea.

Aflat iniţial în cărţi pentru funcţia de Ministru al Culturii, Liviu Brătescu era numit secretar de stat în cadrul aceleaşi instituţii, ordinul fiind fiind publicat în Monitorul Oficial, vineri, 20 decembrie 2019.

În vîrstă de 45 de ani, Liviu Brătescu este doctor în istorie, cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie A.D.Xenopol, care ţine de Academia Română, potrivit CV- ului publicat online. El a fost între anii 2010 şi 2015 director la Ateneul Tătăraşi din Iaşi, iar înainte de asta, timp de trei ani, din 2002, asistent la secţia de Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii Cuza Iaşi.

A făcut stagii de cercetare şi documentare la Viena şi Mainz şi a publicat patru cărţi pe teme istorice şi politice. Liviu Brătescu, a candidat în circumscripiţia electorală Roman – Ion Creangă din partea USL, în 2012, împotriva Elenei Udrea.

Rodul experienţei sale în timpul campaniei electorale au văzut lumina tiparului în jurnalul „Pe contrasens cu favorita Preşedintelui“, publicat la Editura Adenium Iaşi, în 2014. Despre portofoliul pe care-l va ocupa la Ministerul Culturii, proaspătul secretar de stat nota pe pagina de socializare: „Domeniul Culturii reprezintă în momentul de faţă una dintre cele mai mari vulnerabilităţi ale României, la un nivel cum nu a mai fost în ultimele decenii.

PSD a demonstrat, în repetate rînduri, că nu este interesat să remedieze dezastrul din Cultură, fiind incapabil să găsească soluţii prin care să stopeze declinul în acest domeniu din punct de vedere administrativ şi al mecanismelor de finanţare.

Ca liberali, avem o viziune clară asupra redresării activităţii Ministerului Culturii şi sîntem datori ca atunci cînd vom guverna să ne asigurăm că pornim de la îndreptarea tuturor măsurilor nocive puse în operă de PSD prin nenumăraţii săi miniştri“, a adăugat Brătescu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: O adolescentă a ameninţat că se aruncă în Moldova. A fost găsită înainte de a-şi pune în practică gestul sinucigaş

Știre publicată în urmă cu

în data de

O adolescentă i-a pus pe jar, vineri, 10 iulie, pe salvatorii nemţeni. Aceştia au fost anunţaţi, prin apel la 112, că o adolescentă este posibil să se fi aruncat în apele rîului Moldova, în municipiul Roman, în zona punţii de la blocurile ANL.

A fost demarată o operaţiune de căutare, însă, la scurt timp, adolescenta, care nu apucase să-şi pună în practică ameninţarea, a fost găsită de un echipaj de Poliţie. I-au fost acordate îngrijiri medicale de un echipaj de la Ambulanţă.

Din primele informaţii, minora ar fi ameninţat că se sinucide. A lăsat un bilet de adio, găsit de părinţi, în care scria că intenţionează să se arunce în rîu în locul în care în trecut se înecase un frate de-al său. Din fericire, reacţia rapidă a autorităţilor a făcut ca adolescenta să fie găsită înainte de a apuca să comită gestul sinucigaş.

 

FOTO: generica

.

Citește știrea

Actualitate

Grupul de Inițiativă în Turism din Piatra Neamț – acțiuni pentru promovarea serviciilor turistice

Știre publicată în urmă cu

în data de

Joi, 9 iulie, Agenția de Turism Kamena Travel în parteneriat cu Primăria Piatra Neamț au organizat un tur pietonal ghidat în zona centrului istoric al municipiului și pe strada Ștefan cel Mare. Activitatea a fost dedicată operatorilor din domeniul turismului din Piatra Neamţ și împrejurimi şi personalului birourilor de turism din instituțiile publice, iar participarea a fost gratuită.

hidajul s-a făcut pe traseul Curtea Domnească – Str. Dimitrie Ernici – Str. Ștefan cel Mare, Cimitirul Eroilor, fiind punctate cele mai importante obiective din zona centrului istoric, sinagoga Baal Shem Tov, clădirile monument de pe strada Ştefan cel Mare şi monumentele din Cimitirul Eroilor.  La activitate au participat  aproximativ 20 de persoane, reprezentanți ai agențiilor de turism, ai unor hoteluri și pensiuni și ai instituțiilor publice / Primăriei Municipiului Piatra-Neamț, Consiliului Județean Neamț.

Proiectul este realizat în cadrul Grupului de Inițiativă în Turism din Piatra Neamț, grup înființat în luna ianuarie a acestui an și care este format din reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului public și ai societății civile care activează în domeniul turismului din Piatra Neamț. Proiectul are ca scop promovarea conceptului de tur ghidat la Piatra Neamț şi a ghizilor de turism atestaţi, care pot organiza astfel de activităţi pentru turiştii care vizitează oraşul, dar şi pentru localnici.

„Este necesară realizarea unei coeziuni între mediul privat din turism și mediul public dacă ne dorim să punem bazele unei strategii multianuale pentru dezvoltarea turiscă a orașului. Mă bucur că foarte mulți operatori în turism din Piatra Neamț au răspuns afirmativ inițiativei  și că deja se realizează pași importanți în acest sens. Contribuția mediului privat este esențială și asigur de susținerea noastră” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Activităţi similare vor fi organizate şi în perioada următoare.

 

 

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 3 cazuri noi. Naţional – 592 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 09.07.2020 (10:00) – 10.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (8 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, București și Tulcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la o persoană de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 592 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 824.343 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 475 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.187 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.242 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 202.541 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.105   de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 115 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA,  105 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 3 în Grecia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Trending