Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Din arest preventiv, în arest la domiciliu după ce a înjunghiat un consătean

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a cerut şi a obţinut înlocuirea celei mai severe forme de detenţie ■ este încarcerat de vreo patru luni după ce a înjunghiat un consătean ■

Un bărbat de 47 de ani, din Rediu, care a atentat la viaţa unui consătean şi este încarcerat de vreo patru luni, a obţinut clemenţă la Tribunalul Neamţ. Lazăr Culiţă Nicuşor, judecat pentru tentativă de omor, a cerut înlocuirea detenţiei cu arestul la domiciliu, iar cererea i-a fost admisă, însă i s-a atras atenţia că, în cazul în care încalcă obligaţiile impuse, ar putea ajunge, iar, în arest.

Fapta a avut loc pe 13 aprilie 2020, iar a doua zi inculpatul a ajuns după gratii. Infracţiunea a avut la bază un conflict spontan. Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că agresorul s-a întînit în mod absolut întîmplător cu viitoarea victimă, un tînăr în vîrstă de 25 de ani. Discuţiile iniţiale s-au transformat rapid în ceartă, care ulterior a degenerat într-un conflict în toată regula.

Într-un moment de furie, cel mai mare dintre combatanţi a scos un cuţit cu care şi-a înjunghiat oponentul, de mai multe ori, în zona toracică. Pentru că victima sîngera abundent s-a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112.

La locul agresiunii a venit un echipaj medical, care a acordat primul jutor, ulterior tînărul fiind transportat la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Medicii au diagnosticat victima agresiunii cu plagă înjunghiată abdominală, două plăgi hipocondru stîng şi traumatism toraco-abdominal.

Agresorul a fost reţinut şi ulterior a fost arestat preventiv. La data trimiterii în judecată, magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ au verificat măsura preventivă şi au decis să-l păstreze după gratii pe inculpat. Recent l-au eliberat de după gratii şi i-au aplicat măsura arestului la domiciliu.

FOTO: generica

Actualitate

Neamţ: Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat, joi, 22 octombrie, la Farcaşa. Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, echipajul solicitat la locul tragediei a găsit tânărul în stop cardio-respirator, fără indicaţie de resuscitare cardiopulmonară.

Citește știrea

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Trending