Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Digitaliada continuă la Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ „educaţia digitală este educaţia viitorului, de aceea tehnologizarea claselor era necesară”, a declarat directorul liceului

Liceul Tehnologic Vînători-Neamţ, din judeţul Neamţ, continuă programul Digitaliada şi desfăşoară anul şcolar 2019-2020 într-un laborator echipat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă. „Împreună cu echipamentele, a primit un pachet complet de aplicaţii adaptate curriculei, precum şi proiecte didactice pentru Matematică şi TIC şi ghiduri de predare digitală, astfel încît profesorilor să le fie uşor să predea folosind tehnologia digitală. Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăţa să utilizeze noile metode digitale la clasă. „Felicităm liceul din Vînători-Neamţ pentru continuarea programului. Este un model pentru celelalte şcoli din judeţ şi ne bucurăm că profesorii din program împărtăşesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii şi TIC. Datorită programului Digitaliada al Fundaţiei Orange, 5.500 de elevi din 50 de şcoli învaţă Matematică şi TIC cu metode digitale”, a declarat Amalia Fodor, director Fundaţia Orange. „Educaţia digitală este educaţia viitorului, de aceea tehnologizarea claselor era necesară. Învăţămîntul digital porneşte de la nevoia de interactivitate în educaţie, comunicare între elevi şi profesori pentru a obţine, astfel, rezultate deosebite”, a declarat directorul şcolii, Elena Petrariu. Cu ediţia 4.0 a programului Digitaliada, Fundaţia Orange adaugă încă 10 şcoli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Şieu (Bistriţa-Năsăud), Sînpetru (Braşov), 23 august (Constanţa), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureş), Acăţari (Mureş), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roeşti (Vâlcea). Noile şcoli intrate în programul Digitaliada al Fundaţiei Orange se alătură celor 40 din ediţiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de judeţe, intră în anul şcolar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada. Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare şi ecrane de proiecţie, precum şi cu materiale digitale educaţionale pentru Matematică şi Informatică, selectate şi pregătite de experţi educaţionali. Digitaliada este un program de educaţie digitală care îşi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunităţile viitorului, Fundaţia Orange a investit în cele patru ediţii Digitaliada 2 milioane euro. Fundaţia Orange susţine educaţia digitală la nivel naţional. Oricine este interesat de predarea şi învăţarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziţie, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro şi, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale =Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaţionale în limba română”, se precizează într-un comunicat de presă emis de organizatori.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Căutat în Irlanda pentru viol şi furt, arestat în Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat, de 38 de ani, urmărit de autorităţile irlandeze pentru comiterea infracţiunilor de viol şi furt.

La data de 26 mai 2020, în baza activităţilor investigativ-operative desfăşurate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în colaborare cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurala Sagna au depistat un bărbat, de 38 de ani, din localitatea Boghicea, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, emis de autorităţile irlandeze, pentru comiterea infracţiunilor de viol şi furt.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bacău. Urma să fie prezentat Curţii de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Informare de ploi pînă la începutul lui Cireşar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii au prelungit avertizarea de precipitaţii pînă la finele lunii ■ nici la început de iunie nu va fi timp bun ■ sînt anunţate valori termice modeste şi precipitaţii ■ cantităţile de apă vor depăşi 15 - 25 l/mp şi pe arii restrînse 30 - 40 l/mp ■

Ultima săptămînă din luna lui Florar a stat sub zodia ploilor şi nici bine nu a expirat o atenţionare de precipitaţii că meteorologii au emis o alta, valabilă pînă la finele acestei săptămîni.

Sînt anunţate din nou ploi însemnate cantitativ, dar trebuie spus că nici la început de Cireşar nu vine încă vara. Asta deoarece sînt prognozate valori termice modeste, iar ploile nu dispar din peisaj. Revenind la noua atenţionate meteorologică de ploi, aceasta a intrat în vigoare pe 27 mai, la ora 12:00 şi este valabilă pînă duminică, 31 mai, la ora 23:00, pe întreg teritoriul ţării.

Sînt prognozate manifestări de instabilitate atmosferică, vijelii, descărcări electrice şi posibil grindină.

„În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, căderi de grindină, descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului şi vijelii.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp şi pe arii restrînse 30 – 40 l/mp“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie care anunţă că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice se pot emite avertizări de vreme severă imediată. Aşa stînd lucrurile trebuie spus că ziua de 27 mai a fost una din cele mai reci din ultima perioadă de timp, cu o maximă de vreo 13 grade la amiază.

Cam la fel vor fi condiţiile meteo şi pe 28 mai, cînd sînt anunţate ploi, dar din cînd în cînd putem zări şi soarele. Va fi sensibil mai cald decît în intervalul precedent iar la amiază termometrele vor indica cam 16 grade.

Condiţiile de precipitaţii se menţin şi după lăsarea întunericului iar minima se opreşte la pragul de 10 grade. Nu sînt schimbări în registrul meteo nici pentru vineri, 29 mai. Din nou vor fi averse, dar ar putea fi şi episoade cu cer degajat.

Valorile termice diurne se menţin la pragul de 16 grade, iar peste noapte se vor înregistra nu mai mult de 11 grade. Condiţiile meteo nu suferă schimbări nici în week-end. Astfel, sîmbătă 30 mai, vremea va fi la fel, perioade ploi, poate chiar importante cantitativ vor alterna cu perioade cu cer degajat.

Maxima diurnă rămîne cantonată la 16 grade, iar minima nocturnă va fi de 11 grade. Ultima zi a lui Florar, duminică 31 mai, nu ne scapă de ploi, iar meteorologii dau asigurări că din punct de vedere termic nu vor fi schimbări şi rămînem cu maxima de 16 grade şi minima de 11 grade. Dacă previziunile de acum se adeveresc, pe 1 iunie nu mai vedem soarele, plouă mărunt întreaga zi şi cam la fel va fi vremea cel puţin pînă la mijlocul săptămînii viitoare.

Citește știrea

Actualitate

Lucrări de reabilitare şi modernizare a locurilor de joacă din Piatra-Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Unul dintre obiective prioritare stabilite pentru acest an de municipalitatea pietreană este reabilitarea locurilor de joacă din oraş.  În acest sens, încă din luna februarie a fost demarată  o acţiune amplă de lucrări, prin care s-a realizat până în prezent:

  • Modernizarea a 6 locuri de joacă prin înlocuirea echipamentelor vechi cu echipamente de joacă noi şi modern. Este vorba despre următoarele locuri de joacă: Parc Aurora, strada Brânduşelor, strada Mihai Viteazu – bloc C5, strada Pompiliu Clement, Strada Rovine, strada Aleea Ulmilor la intersecţia cu strada Mihai Viteazu.
  • Reparaţia capitală a 12 locuri de joacă.
  • Reparaţii punctuale şi înlocuiri de echipamente uzate la alte 10 locuri de joacă.

Săptămâna aceasta s-a finalizat montarea echipamentelor de joacă noi şi a  demarat  amenajarea terenului şi montarea de covoraşe de protecţie.

În municipiul Piatra-Neamţ sunt 46 de locuri de joacă publice, de întreţinerea cărora se ocupă societatea Consiliului Local Publiserv. Ne-am propus modernizarea tuturor locurilor de joacă din oraş, prin înlocuirea echipamentelor existente cu altele noi şi moderne, într-un program etapizat derulat pe parcursul a trei ani, respectiv 2020-2022. De asemenea, am semnat  contractele de finanţare din fonduri europene prin care se vor realiza până la finalul anului viitor trei grădini publice urbane cu zone de recreere şi petrecere a timpului liber,  precum şi cu spaţii de joacă pentru copii” a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea

Trending