Contactează-ne

Prima pagină

Neamţ: Cumplit a fost: 40 de grade!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aceasta a fost temperatura resimiţită în reşedinţa de judeţ joi, 27 iunie, la ora 13 ■ după codul portocaliu de ploi şi vijelii, valorile termice scad şi cu 10 grade ■

Ziua de 27 iunie a fost greu de suportat din punct de vedere termic, iar pietrenii care au ieşit din casă la orele amiezii au resimţit nu mai puţin de 40 de grade. Asta în condiţiile în care termometrele au indicat 33 de grade Celsius, dar măsurătorile făcute de meteorologi au fost în condiţii standard, la umbră şi ferit de vînt. Conform informaţiilor publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie la ora 14 termometrele indicau 33 de grade în tot judeţul, mai puţin pe crestele montane unde erau valori mai blînde, de numai 17 grade. Cu toate acestea, temperatura resimţită de cei care au ieşit prin oraş a fost de 40 de grade în Piatra Neamţ, 39 de grade la Roman şi 38 la Tîrgu Neamţ, iar pe Toaca s-au resimţit 19 grade. După căldura excesivă, de pe 27 iunie, de la ora 13 şi pînă vineri, 28 iunie, la ora 01.00, cea mai mare parte din ţară, inclusiv judeţul Neamţ a fost sub avertizare cod portocaliu de intensificări puternice ale vîntului, vijelii, grindină, cantităţi de apă însemnate. „La începutul intervalului în Moldova şi Maramureş, apoi şi în Transilvania, Cripana, local în Banat şi nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vîntul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii şi mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50…60 l/mp“, conform ANM. Şocul termic va fi vineri, 28 iunie, pentru că meteorologii spun că temperaturile scad cu pînă la 10 grade, astfel încît la amiază nu vor fi mai mult de 23 de grade în reşedinţa de judeţ. Noaptea cerul va fi degajat, cu o minimă în scădere pînă la 15 grade. Sîmbătă, 29 iunie, se face şi mai rece iar meteorologii promit o maximă diurnă care nu trece de 22 de grade în miezul zilei, chiar dacă va fi cer variabil cu soare. Şi noaptea va fi mai rece, cu o minimă de 13 grade. Ultima zi a lui Cireşar va fi din nou cer degajat, cu o maximă în creştere sensibilă pînă la valoarea de 24 de grade la prînz, iar noaptea va fi cea mai rece din întreg intervalul de prognoză cu numai vreo 12 grade Celsius. Luna lui Cuptor debutează cu un regim termic oscilant, iar în primele două zile în Piatra Neamţ vor fi maxime de 28, respectiv 29 de grade, în timp ce valorile termice nocturne cresc de la 14 la 16 grade. Pe 3 iulie scad temperaturile pînă la 24 de grade, iar în a doua parte a zilei ar putea veni ceva ploi trecătoare. Joi, 4 iulie vor fi doar 23 de grade cu ceva ploi în aversă mai ales după amiază, iar minima nocturnă scade dramatic pînă la 11 grade. Vineri, 5 iulie, se anunţă cer variabil cu soare, 24 de grade peste zi şi cam 13 grade noaptea.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Crimă oribilă – şi-a omorât fiul, l-a tranşat şi i-a aruncat corpul în Siret

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ autorul are 72 de ani

Crimă oribilă produs în Neamţ la începutul acestei luni. Un bătrîn de 72 de ani şi-a omorât fiul de 45 de ani, l-a tranşat şi l-a aruncat în râul Siret.

“Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 72 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de omor și profanare de cadavre sau morminte.

La data de 6 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați de către un tânăr de 29 de ani, cu privire la faptul că a observat un membru superior de natură umană în râul Siret din localitatea Horia.

Imediat, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-a constituit o echipă operativă de lucru formată din polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cei ai Poliției municipiului Roman și Secției de Poliție Rurală Dulcești, precum și criminaliști, care au demarat activitățile de căutare în râul Siret, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în vederea descoperirii celorlalte părți de corp omenesc.

În urma unei expertize dactiloscopice efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că membrul superior aparține unui bărbat de 45 de ani, din Roman.

În baza activităților informativ investigative desfășurate cu operativitate a reieșit faptul că, în perioada 1 – 5 august a.c., pe fondul unei stări conflictuale și a consumului de alcool, un bărbat de 72 de ani, din Roman, l-ar fi agresat pe fiul său cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se aflau în incinta locuinței, în urma leziunilor suferite survenind decesul acestuia.

Ulterior, cel în cauză ar fi depesat corpul și l-ar fi aruncat în albia râului Siret.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de omor și profanare de cadavre sau morminte”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

FOTO: foto generica

Citește știrea

Actualitate

Dilemele candidaţilor la Consiliul Judeţean Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Mugur Cozmanciuc, candidat PNL: are atâtea dileme încât nici nu ştim cu care să începem: Pot ajunge la CJ  prin “noi înşine” şi fără să iau taxiul userist? Poate Carabelea scoate cucul din Primărie sau mă trezesc în partid că zbor deasupra unui cuib… de cuci? La Roman, dacă nu se mai face Micu mare, cu cine defilăm? Cum împart două candidaturi “de paie” la câţi “măgari” (metaforă, scuze, n-am găsit altă… rimă) doritori de candidatură sunt în partid? Informaţii de culise: la câte dileme sunt, informaţiile de culise nici nu mai au importanţă.

Ionel Arsene, candidat PSD: dilema: “Fapte, nu vorbe” sau “Vorbe, nu fapte” sau ce dracu am vrut să spun, că de făcut oricum nu am făcut nimic? Cu întrebarea adiacentă: cât de tare trebuie să cânte cucul de la Giurgiu ca să se audă până-n Primăria Piatra Neamţ? Informaţii de culise nu sunt pentru că informaţiile sunt vorbe, iar în culisele domnului Arsene nu sunt decât fapte, nu-i aşa? Cumetrii ştiu de ce.

Emilia Arcan, candidat Pro România: dilema: Dacă ajung la CJ şi închid uşa biroului mai aud cântând cucul din turla Primăriei? Sau era mai bună (la nivel fonic) uşa capitonată, chiar şi în roşu pesedist, de la Senat? Informaţii de culise: doamna senator a criticat trilul electoral al cucului şi s-a trezit acuzată pe motiv de poale-n cap, nu în brâu, de colegii social-democraţi. Şi-a luat poalele şi a virat la Pro România, candidând la CJ tocmai împotriva şefului de cuci.

Florin Zaharia, candidat USR: dilema: La CJ, unde e timona? Sau e manşă? Că pare a fi vapor, dar nu înţeleg de ce e în asemenea picaj după “orânduirea” pesedistă? Informaţii de culise: Florin Zaharia e comandant de cursă lungă şi e sigur că dacă la o adică ar ajunge pe puntea CJ-ului nu ar păţi ca în Titanic. Oricum, Iceberg ăla înţelegem că nu candidează.

Cristian Sauciuc, candidat PMP: Dacă Doamne Fereşte câştig alegerile, pot trece Salubritas-ul la judeţ? Că, dacă nu, adversarii politici vor pune în boxe la CJ doar melodia “Iubiţi şi câinii vagabonzi”, iar melancolia ar fi ucigătoare. Informaţii de culise: nu sunt că în culisele domnului Sauciuc latră dulăii politici de nu se mai înţelege candidat cu partidul lui.

Laurenţiu Leoreanu, nu e candidat, dar e subiect de dilemă: Eu de ce nu (mai) candidez? Şi avem şi noi o dilemă pentru soluţionarea căreia apelăm la domn’ profesor: în politică minus şi cu minus pot să dea plus? Că altfel nu vedem cum din nişte leproşi şi nişte ciumaţi poate rezulta o guvernare pozitivă!? Informaţii de culise: se pare că domnul Leo a prins ideea că decât să te expui la vot uninominal, mai bine stai liniştit la loc călduţ pe liste.

 

P.S.: Evident, consideraţiile de mai sus sunt tot la nivel de glumă. Sau nu…

Citește știrea

Actualitate

Ţara interlopilor fără mască. VALEA VELA!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Sute de persoane fără mască adunate la priveghiul liderului clanului Duduianu. Imaginile au făcut ocolul televiziunilor fiind rulate până la saturaţie. Jandarmii şi poliţiştii stăteau la poartă sau făceau filtre prin Bucureşti. Probabil căutau vreun amărât de pensionar ieşit fără mască să-şi plimbe căţelul, ca să-l pună la respect, că doar ei sunt legea.

Şeful lor, onor ministrul de interne Marcel Vela, dădea asigurări că sunt monitorizate clanurile de interlopi stârnind râsul curcilor de pe marginea şanţurilor. Într-un final, aflăm că participanţii la priveghi au fost amendaţi cu 14.000 de lei. Cam cât “mărunţiş“ aruncă majoritatea dintre ei la o paranghelie cu manelişti.

Aceste imagini mi-au stârnit iniţial revolta. Dar mi-a trecut repede. M-a cuprins definitiv un alt sentiment. De inutilitate. Sunt un cetăţean inutil într-o ţară bananieră în care interlopii fără mască fac paranghelie la un priveghi, iar poliţiştii le păzesc poarta. Sunt inutil ca şi cetăţean care plătesc taxe şi impozite din care îşi iau lefurile cei care îi tolerează pe interlopi şi mă amendează amarnic pe mine atunci când calc, rar şi minor, pe lângă lege.

Sunt inutil ca şi cetăţean care înţeleg să respect regulile, când nu e pandemie, dar mai ales când e, în vreme ce interlopii fără mască fac doar ce vor muşchii lor. Inspiraţi de interlopii din Guvern şi Parlament care stau la chermeze tot fără mască, dar cu băuturi fine şi ţigări de foi. Sunt inutil ca şi cetăţean care munceşte pe o amărâtă de leafă care nu-i ajunge să-şi cumpere mâncare, haine şi medicamente la preţuri europene, să plătească facturi la nivel european şi rate la bancă, mai mari decât în Europa. Alţii fură, dau în cap, joacă barbut sau şmenuiesc sute de milioane de euro din bani publici şi nu au nevoie de mască.

Sunt inutil ca şi cetăţean care mă chinui să am grijă de familia mea, în vreme ce alţii ţi-au transformat familia în clan şi prăduiesc fără să-i tragă nimeni la socoteală. De ce eu, sau alţi cetăţeni inutili ca şi mine, trebuie să respectăm regulile şi legile dacă interlopii fără mască pot face orice vor, riscând doar o amendă infimă faţă de “potenţa” lor financiară?

Domnul Vela, amenda dată e conform legii, dar nu a rezolvat problema: interlopii au stat în continuare unul lângă celălalt tot fără mască. Şi vor mai sta şi zilele viitoare. De aceea, din postura de cetăţean inutil, dar la care peste puţin timp vor veni colegii dumneavoastră politicienii, să-i ceară un vot, vă cer şi eu, evident tot inutil, DEMISIA. Ai dovedit încă odată că nu poţi să aperi ordinea şi liniştea publice. Poţi să aperi doar poarta interlopilor. Aşa că pleacă din postura de ministru şi mergi paznic la poarta Duduienilor. VALEA VELA!

Citește știrea

Trending