Contactează-ne

Administrație

Neamţ: Culmea, culmilor la Apa Serv – Ionel aşteaptă demisia lui Vlad

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, susţine că actuala conducere a dat dovadă de management defectuos, nereuşind să rezolve problema crizei apei din municipiul Roman

Nu credeam că vom ajunge să o auzim şi pe asta: Ionel, adică preşedintele CJ Neamţ Ionel Arsene, aşteaptă demisia lui Vlad, adică Vlad Angheluţă, încă director al Apa Serv, compania care scumpeşte apa chiar şi, sau mai ales atunci, cînd o opreşte. Motivul invocat? Incapacitatea actualei conduceri a companiei de apă de a rezolva criza din zona Roman, ceea ce ar dovedi un management defectuos.

De parcă atît de desele întreruperi de furnizare a apei şi în alte, multe, zone din judeţ ar fi fost pînă acum dovadă de „succesuri”. Tot la categoria „succesuri” ar fi trebuit să trecem pînă acum şi desele majorări ale preţului apei, la concurenţă cu salariile dolofane pe care le-au primit şi le primesc sumedenia de piloşi angajaţi în Apa Serv de competenţi ce sînt. Dar, să dăm Ionelului ce este al Ionelului şi să vă prezentăm comunicatul de presă ajuns la redacţie de la Consiliul Judeţean Neamţ:

„Demersurile pentru schimbarea furnizorului de apă nemţean cu cel din judeţul Iaşi pentru ca romaşcanii să nu mai primească apă potabilă în program restricţionat sînt considerate de către preşedintele Ionel Arsene o dovadă de incompetenţă managerială a conducerii Apa Serv. Din acest motiv, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ consideră că este cazul ca reprezentanţii companiei judeţene să îşi dea demisia.

Aştept demisia de onoare din partea conducerii Companiei Judeţene Apa Serv şi a preşedintelui Consiliului de Administraţie! Managementul defectuos al acestei companii a atras numeroase probleme pentru consumatorii de apă din municipiul Roman! În ciuda faptului că au trecut mai bine de cinci luni de la apariţia crizei de apă în oraş, conducerea nu a fost capabilă să găsească o soluţie pentru depăşirea situaţiei neplăcute în care se regăsesc romaşcanii! Deşi şi-au luat angajamente ferme inclusiv la întîlnirile pe care le-am convocat în teren, unde personal am vrut să vedem ce trebuie făcut concret pentru a nu se mai da apă raţionalizat, deşi le-am oferit tot sprijinul şi am avut încredere în profesionalismul lor, trăiesc o mare dezamăgire de pe urma responsabililor de la Apa Serv! Scuzele nu îşi au locul! Apa Serv are nevoie de o echipă managerială competentă!“, a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Din toamna anului trecut, cetăţenii din municipiul Roman şi comunele învecinate se confruntă cu lipsa apei potabile în anumite intervale ale zilei, din cauza scăderii nivelului hidrostatic în zona puţurilor de aducţiune de la Pildeşti. Deşi s-au făcut mai multe analize la faţa locului despre ceea ce trebuia făcut pentru depăşirea crizei, situaţia nu s-a îmbunătăţit în favoarea consumatorilor”, se zice, cu declaraţia preşedintelui cu tot, în comunicatul de presă al CJ Neamţ.

Monitorul de Neamţ va publica în curînd o serie de articole despre ce se întîmplă, pe bune, la Apa Serv şi despre discuţiile din spatele uşilor, ce s-au vrut închise, ale şefilor companiei. Pînă atunci, facem doar un comentariu: chiar nimic în comunicat despre adevăratele motive ale rupturii dintre Ionel şi Vlad?

Nimic despre faptul că este an electoral şi că Vlad devine un „balast”, electoral evident, pentru Ionel care ar mai vrea un mandat în fruntea CJ Neamţ? Şi ca să încercăm să-i dăm şi lui Vlad ce ar putea fi al Vlad-ului, îi adresăm pe această cale încă directorului Apa Serv invitaţia de a ne trimite un comunicat de presă cu poziţia lui.

Am aprecia sinceritatea, ba chiar bărbăţia de a ne spune în clar de ce s-a supărat Ionel pe el. Sau măcar ce s-a discutat în spatele acelor uşi… închise.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. Dumitrescu

    14 februarie 2020 at 8:57 AM

    O adunătură de pierde vară, care sunt perpetuați de-a lungul timpului. Mai toți directorașii care s-au perindat pe la acestă firmă fantomă, au jumulit tot ce s-a putut, prin diverse metode. Unii mai la vedere, alții, mai cu fereală. Rezultat = apă de proastă calitate, la preț exorbitant !

  2. escu

    14 februarie 2020 at 11:07 AM

    pai dupa umila mea parere lucrurile stau cam asa:nu le dam apa ….primarul e de vina….vin alegerile ….rezolvam problema ….si pac castigam….. to’asu ,,ciorapel” vezi bre ca bumerangul,cand nu atinge tinta, se intoarce……

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Prefectul de Neamţ îl acuză pe preşedintele CJ că vrea să dea un “tun financiar” de milioane de euro

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Arsene îşi doreşte o şedinţă de îndată pentru a aloca fonduri pentru un spital mobil COVID-19 ■ valoarea proiectului ar fi de 17,6 milioane de euro ■ prefectul de Neamţ afirmă că un astfel de spital ar costa doar 10,2 milioane de euro ■ “diferenţa de 7,4 milioane de euro unde se duce domnule preşedinte Arsene?”, întreabă George Lazăr ■

Acuze grave formulate de prefectul de Neamţ, George Lazăr, la adresa preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene. Cel din urmă a anunţat că îşi doreşte convocarea unei şedinţe de CJ în care să fie alocate fonduri pentru construirea în regim de urgenţă a unui Spital Mobil Covid-19, care să deservească populaţia din judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău.

“Voi convoca de îndată o ședință a Consiliului Județean Neamț, pentru a aloca fondurile necesare construirii în regim de urgență, a Spitalului Mobil COVID-19, care va deservi populația din județele Neamț, Iași și Bacău.

Spitalul va avea o capacitate de 250 de paturi și va avea o structură modulară. Va fi instalat în circa trei săptămâni, astfel încât la momentul atingerii vârfului epidemic, unitatea să fie operațională.

Cele trei județe vor asigura personalul medical și toate costurile și logistica necesare operaționalizării spitalului.

Valoarea totală a acestui proiect este de 17,6 milioane de euro și se realizează în cadrul Asociației Intercomunitare Euronest.

Această unitate vine ca o soluție pentru a crește capacitatea de absorbție și de reacție a sistemului medical dar și de a ține sub control strict aria de răspândire a virusului”, a publicat Ionel Arsene pe pagina sa de Facebook.

Replica lui George Lazăr a venit puţin mai tîrziu sub forma unui atac extrem de dur. “Văd că m-aţi ascultat domnule preşedinte Arsene, v-aţi conformat în decizia de a schimba managerul Spitalului Judeţean Neamţ. Oricum rămîne o mare realizare pentru dumneavoastră, dar şi dezamăgire pentru judeţul Neamţ, să schimbaţi directorii de la Spitalul Judeţean la două săptămîni, pe bandă rulantă, după ce tot dumneavoastră îi anunţati, îi instalaţi şi vă lăudaţi cu competenţele lor.

De data asta vă cer să ascultaţi din nou şi să nu greşiţi în acţiunile dumneavoastră, pentru că e mare păcat să risipiţi banii publici ai nemţenilor, pentru că nu sînt ai dumneavoastră de acasă. Vreţi cu orice preţ să daţi un tun financiar de aproximativ 17,6 milioane de euro şi asta nu e bine domnule Arsene. Se pare că atunci cînd vine vorba de bani, dumneavoastră nu mai ţineţi cont de nimic, nici de starea de urgenţă, nici de sănătatea publică a cetăţenilor şi nici de cheltuirea responsabilă a banului public.

Vreţi să faceţi un spital modular cu 17,6 milioane de euro în condiţiile în care acest spital costă doar 10,2 milioane de euro. Întreb şi întreabă foarte mulţi cetăţeni, diferenţa de 7,4 milioane de euro unde se duce domnule preşedinte Arsene? Şi vă ataşăm şi oferte de preţ ca să fie pe înţelesul oricui.. Vă cer să nu risipiţi banii comunităţii pe invenţii financiare ale dumneavoastră şi cel mai bine, dacă tot vreţi să investiţi în sănătate, faceţi acest efort financiar pentru Spitalul Neamţ – pentru dotări cu aparatură medicală, echipamente de protecţie, sisteme de ventilaţie mecanică şi alte dispozitive care lipsesc şi sînt de maximă necesitate. Nu vă ocupaţi în această perioadă de artificii financiare, fiţi eficient în cheltuirea banului public”, scrie, tot pe Facebook, prefectul de Neamţ.

Nu ştim cine are dreptate şi nici nu e datoria noastră de jurnalişti să dăm dreptate unuia sau altuia. Un lucru e cert: de spitale avem nevoie acum mai mult decît oricînd, însă ar trebui ca instituţiile statului să vegheze foarte atent la cheltuielile care se fac în această perioadă sub “umbrela” stării de urgenţă. Aşteptăm şi o eventuală replică a preşedintelui CJ Neamţ, dar mai ales aşteptăm o poziţie clară a instituţiilor care ne pot spune dacă se pregăteşte sau nu un tun financiar.

Citește știrea

Administrație

Neamţ: Managerul Spitalului Judeţean a demisionat. Şef interimar de la Tîrgu Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, Toader Mocanu, a demisionat din funcţie invocînd motive de sănătate, conform www.mesagerulneamt.ro. Manager interimar va fi Florin Apostoae, fost şef al Spitalului Tîrgu Neamţ.

Demisia lui Toader Mocanu vine după ce prefectul de Neamţ, George Lazăr, a ieşit public cerîndu-i demiterea, acuzîndu-l de incompetenţă,  iar Parchetul a anunţat deschiderea unui dosar penal vizînd modul în care a fost tratat un pacient care a fost diagnosticat cu COVID 19 abia a treia oară cînd a ajuns la spital. Ulterior, pacientul a fost plimbat pe o targă, învelit doar cu o pătură, fiind trimis la un spital din Iaşi.

 

UPDATE – Noul manager al Spitalului Tîrgu Neamţ va fi doctorul Alexandru Pătraşcu, coordonator ambulatoriu.

Citește știrea

Administrație

Prefectul de Neamţ cere schimbarea managerului Spitalului Judeţean

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “Nu mai e timp să faceţi încercări politicianiste, susţinînd un habarnist în fruntea Spitalului Judeţean”, îi transmite prefectul preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, a lansat un atac extrem de dur la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, căruia i-a cerut să-l schimbe din funcţie pe actualul manager al Spitalului Judeţean, pe care în numeşte “incompetent”, “politruc” şi habarnist.

“Asistăm de ceva timp la un spectacol jenant al Preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene. Un spectacol ieftin, pe care din păcate Ionel Arsene îl face pe sănătatea publică a nemţenilor, pe banii cheltuiţi discreţionar din bugetul judeţului şi într-o perioadă de criză. Nu poţi să îţi baţi joc domnule Arsene după bunul plac de Spitalul Judeţean Neamţ, de cadrele medicale de aici şi de zecile de mii de cetăţeni care au nevoie de servicii medicale de calitate, punînd un incompetent şi un politruc în funcţia de manager al spitalului.

În această perioadă de criză majoră, avem nevoie de un manager la Spitalul Judeţean, care să cunoască bine sistemul de sănătate, procedurile, protocoalele şi nevoile reale. Nu mai e timp să faceţi încercări politicianiste, susţinînd un habarnist în fruntea Spitalului Judeţean, care nu ştie absolut nimic despre sistemul medical şi care nu înţelege deloc ce se întîmplă în sistemul de sănătate.

Se plîng cadrele medicale şi specialiştii din medicină că sînt puşi să îi facă treaba acestui manager habarnist, care nu înţelege nimic şi care ştie doar două cuvinte cînd este întrebat despre Spital: “NU ŞTIU”. Luaţi-l domnule Arsene pe managerul “NU ŞTIU” acasă şi lăsaţi doctorii să îşi facă treaba, nu să piardă timpul explicîndu-i acestui manager ce înseamnă procedurile medicale în spital.

Aţi schimbat peste 6 manageri la Spitalul Judeţean, în ultimii patru ani, ceea ce arată clar cît înţelegeţi dumneavoastră despre managementul unei instituţii vitale. Nu mai este timp domnule Arsene de încercări politicianiste şi de habarnişti în fruntea spitalului, pentru că mai mult ca oricînd sîntem într-o perioadă de criză şi avem nevoie de oameni cu expertiză, profesionişti care să conducă sistemul medical. Nu va bateţi joc de sănătate şi de vieţile nemţenilor şi nu vă încăpăţînaţi să ţineţi în fruntea Spitalului Judeţean oameni care nu îşi fac treaba, pentru că o faceţi pe vieţile noastre. Nu îmi doresc şi nu îşi doreşte nimeni să devenim noi, Neamţ-ul, Suceava 2, ca şi gravitate la Spitalul Judeţean.

Din aceste motive vă dau ordin dpmnule Arsene, schimbaţi în regim de urgenţă managerul Spitalului Judeţean şi puneţi un profesionist care să repare în al 12 -lea ceas ce aţi distrus dumneavoastră în 4 ani. Nu mai e timpul oamenilor slabi pregătiţi şi al politrucilor domnule Arsene, care au un singur merit că pupă mîna stăpînului. Înţelegeţi în al 12-lea ceas că faceţi rău susţinînd astfel de oameni şi prejudiciaţi grav sistemul de sănătate”, a declarat George Lazăr.

Aşteptăm punctul de vedere al preşedintelui CJ sau/şi al managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Citește știrea

Trending