Publicitate

■ vremea bună a mai înmuiat gheţurile ■ drumarii încă acţionează pe mai multe tronsoane ■ cei fără un acoperiş deasupra capului stau noaptea în adăposturi ■

Au fost cîteva zile calde şi însorite şi pare că iarna s-a mai înmuiat niţel, drept pentru care autorităţile din judeţ stau cu ochii pe gheţurile de pe Bistriţa. „Nu sînt în vigoare informări, atenţionări sau avertizări hidrologice. Coada lacului Izvorul Muntelui se află la circa 3 km de Viaduct Poiana Largului şi este îngheţată. De la viaductul din Poiana Largului pînă aval 0,2 km de barajul Topoliceni, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,10-2,0 m. Tronsonul prezintă ochiuri şi canal dezgheţat cu lăţimi de la 1 la 4 metri în proporţie de 30% din lungime. Din amonte nu curge zai pe suprafaţa apei. Nu s-au semnalat probleme deosebite“, se arată într-un comunicat al ISU. Noaptea de 17/18 ianuarie 2019 a adus temperaturi blînde, iar în zorii zilei de ieri, 18 ianuarie meteorologii au măsurat 1,4 grade la Tîrgu Neamţ, 0,7 grade în reşedinţa de judeţ şi -3,1 grade la Roman. Pe Ceahlău, la acelaşi moment, termometrele indicau -4,7 grade. De pe 17 ianuarie, de la ora 7 şi pînă pe 18 ianuarie, la ora 7, Secţia Neamţ a CNAIR a acţionat cu 10 lucrători şi tot atîtea utilaje pentru împrăştierea de material antiderapant pe şase sectoare de drum naţional, fiind împrăştiate 15 tone de sare, partea carosabilă fiind uscată, alternînd cu porţiuni umede în zonele montane. Utilajele Drupo şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat cu 18 lucrători şi 9 utilaje pentru răspîndire de material antiderapant. În noaptea de 17/18 ianuarie, în adăposturile din judeţ au fost cazaţi 69 de sărmani, cei mai mulţi, 35, fiind la Piatra Neamţ, la Roman erau 7, 5 la Roznov şi 18 la Tîrgu Neamţ. De astăzi, 19 ianuarie, vreme se strică şi trecem la temperaturi diurne la limita îngheţului, apoi vor fi negative. Din a doua parte a intervalului revin ninsorile.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.