Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Criza apei – faza verificărilor în teren

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, alături de deputatul Laurenţiu Leoreanu şi reprezentanţi ai SGA Neamţ, ai conducerii ABA Siret, şi ai Apa Serv Neamţ, s-au deplasat miercuri, 22 ianuarie, în zona puţurilor de captare “Pildeşti – Simioneşti” pentru a discuta la faţa locului soluţiile tehnice care trebuie adoptate în regim de urgenţă.

Conform unui comunicat al Prefecturii Neamţ, s-a constatat că SGA Neamţ a efectuat lucrările tehnice stabilite în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în proporţie de 90%, urmînd să le finalizeze în cursul zilei de joi.

Totodată la faţa locului s-a dispus efectuarea de lucrări specifice pentru repararea pragurilor de decolmatare, cît şi a unor lucrări suplimentare tehnice pentru dirijarea apei înspre malul drept, în zona puţurilor de captare. În continuare urmează să se implementeze restul măsurilor impuse prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de către factorii responsabili.

Prefectul Judeţului Neamţ, George Lazăr, a discutat cu deputatul Laurenţiu Leoreanu despre oportunitatea unor investiţii majore pentru soluţionarea crizei apei şi despre identificarea unor soluţii financiare de sprijin pentru realizarea lucrărilor necesare, primind asigurări de implicare din partea Ministerului Apelor şi Pădurilor, venite în urma unor discuţii pe care domnia le-a avut cu ministrul Costel Alexe.

Gestionarea acestei situaţii este extrem de importantă. Consider că romaşcanii, ca toţi nemţenii, au dreptul de a avea servicii de utilitate publică. Dau asigurări că situatia aceasta de criză este permanent monitorizată de instituţia pe care o reprezint, şi de către toate autorităţile implicate în gestionarea acestei probleme.“ a declarat prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending