Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Criminal refuzat de judecători

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ bărbatul aflat în executarea unei pedepse de 11 ani de închisoare pentru omor a cerut fără folos revizuirea cauzei ■ împreună cu un alt tînăr a snopit în bătaie un consătean, abandonîndu-l în frig ■ tinerii pierduseră un proces cu victima ■

Gheorghe Ştefănoaia, din localitatea Răuceşti, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate de 11 ani de închisoare, pentru uciderea unui consătean, a cerut magistraţilor din cadrul Tribunalului Neamţ revizuirea cauzei.

Demersul a fost inutil pentru că a fost refuzat. „În temeiul art. 459 alin 5 Cod procedură penală raportat la art. 459 alin 3 lit a Cod procedură penală, respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată în numele condamnatului S. Gh., împotriva soluţiei de condamnare din sentinţa penală nr.36/P /2005, pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 4227/103/2014“, conform instanţei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea De Apel Bacău. Pe cînd avea 21 de ani, cel care a formulat cererea menţionată, împreună cu un alt consătean, Marius David Ursu, de 31 de ani, a omorît un vecin. Ursu a fost condamnat la un deceniu de închisoare şi împreună cu celălalt inculpat a fost obligat la plata unor daune către familia victimei de 16.000 de euro.

Fapta a avut loc pe 25 octombrie 2014, fiind generată de animozităţi mai vechi între părţi, după ce tinerii pierduseră un proces cu victima, dar, la fel ca şi în alte cazuri de violenţă extremă, şi de consumul de alcool. În ziua amintită, acuzatii au mers la un bar din localitate, unde s-au cinstit mai multe ore.

La un moment dat, în cîrciumă a venit şi Vasile N., de 53 de ani. Chiar dacă între părţi erau relaţii tensionate, acestea nu s-au manifestat în incinta barului din Răuceşti, dar nici unuia dintre ei nu i-a picat bine că s-au întîlnit. Primii care au plecat au fost cei doi tineri, numai că ei nu au mers acasă, ci au decis să se răzbune pe consăteanul lor.

Probabil că nu s-au gîndit să-l ucidă, ci doar să-i aplice o corecţie. Motivul pentru care cei trei se duşmăneau consta în aceea că victima avusese un litigiu civil cu agresorii, iar la finalul procesului judecătorii l-au obligat pe unul din indivizi să-i achite despăgubiri.

Acest lucru l-a înfuriat la culme şi a decis să se răzbune. Cei doi tineri s-au înarmat cu cîte un par şi au aşteptat ca victima să părăseascã barul. Nu au trebuit să stea în frig prea mult, pentru că săteanul a plecat şi el acasă. Agresorii l-au urmărit şi cînd au ajuns pe o porţiune de drum mai ferită l-au atacat şi l-au bătut cu bîtele pînă l-au lăsat lat. Nu au avut nici un fel de remuşcare şi au abandonat în frig bărbatul de 53 de ani.

După ceva vreme alţi localnici au găsit victima în mijlocul drumului şi au anunţat ambulanţa şi poliţia. La venirea salvatorilor bărbatul era decedat de foarte puţin timp. Necropsia a stabilit că moartea a fost violentă şi s- a datorat hemoragiei masive în urma fracturii de bază şi boltă craniană, fracturilor toracice şi de membre.

Nu a durat mult pînă ce oamenii legii au dat şi de urma criminalilor. La audierile în faţa procurorului de caz, cei doi au încercat să acrediteze ideea că fiecare dintre ei este mai puţin responsabil de uciderea consăteanului, dînd vina unul pe celălalt.

După primele declaraţii agresorii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar pe 27 octombrie au fost duşi în fata instanţei de judecată de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă, care a fost însuşită de magistraţi, inculpaţii fiind încarceraţi.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 3.800 de gospodării fără energie electrică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Codul portocaliu provoacă probleme în Neamţ, vineri, 3 iulie. Conform informaţiilor oferite de ISU Neamţ, la ora 16, erau 3.823 de gospodării nealimentate cu energie electrică.

“Ca urmare a avertizării meteorologice cod portocaliu emis pentru județul Neamț, Delgaz Grid ne-a informat că localitățile Păstrăveni, Rădeni, Urecheni, Țibucani, Davideni, Țibucanii de Jos și Lunca Moldovei sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. 3823 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

„Explozie” a cazurilor de COVID-19 – „Alertă” la MAI

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acţiunile de verificare vor fi intensificate, mai ales în week-end ■ echipe mixte vor verifica respectarea regulilor de protecţie sanitară ■ cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor la un număr TelVerde ■

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19,  conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat vineri, 3 iulie a.c., o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii de structuri centrale și teritoriale pentru a stabili măsurile care vor fi luate în următoarele două săptămâni.

Trag un semnal de alarmă: prin lipsa de responsabilitate a celor care încalcă normele de protecție sanitară,riscăm să pierdem tot ceea ce am reușit printr-un efort titanic al nostru, al tuturor. Trebuie să fim foarte vigilenți în perioada următoare. Este extrem de important să luăm atitudine și să ne implicăm în protejarea sănătății românilor. Altfel, viața noastră socială și economică va fi bulversată. Vă cer să acționați cu profesionalism și rigurozitate, dar și cu atenție pentru a nu cădea în extreme fie de exces, fie de toleranță.”, a precizat ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA.

La rândul său, secretarul de stat chestor șef de poliție Bogdan DESPESCU a transmis că principalul obiectiv al măsurilor care vor fi luate în următoarele două săptămâni este prevenirea răspândirii noului coronavirus și nu aplicarea de sancțiuni.

În cadrul ședinței s-a stabilit ca la nivelul fiecărui județ să fie organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, care să evalueze situația specifică și să intensifice activitățile de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară. S-a dispus ca prima întâlnire a membrilor grupelor de coordonare operativă să aibă loc imediat după încheierea ședinței convocate de conducerea MAI.

Sub coordonarea acestor grupe, la nivelul fiecărui județ vor fi organizate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară. În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

Se vor desfășura activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber.  O atenție deosebită va fi acordată stațiunilor de la mare și de la munte, precum și traseelor de deplasare către acestea. Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare va fi și transportul intern și internațional de persoane atât rutier, cât și feroviar.

Conducerea MAI a cerut structurilor responsabile să ia măsuri suplimentare mai ales la sfârșit de săptămână.

Pentru îndeplinirea misiunilor din următoarele două săptămâni, se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren. Pentru zona litoralului unde se așteaptă un număr mare de turiști la sfârșit de săptămână, conducerea ministerului a dispus Poliției Naționale, Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să trimită ofițeri de la nivel central pentru a sprijini efectivele care acționează în mun. Constanța.

Pentru a putea interveni rapid, se va înființa o linie TelVerde – 0800800165 la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon va deveni operațional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Corpul bărbatului înecat în Siret, căutat zile întregi de pompieri, găsit de un localnic din Tămăşeni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul bărbatului care s-a înecat în Siret pe 25 iunie a fost găsit vineri, 3 iulie, de un localnic din Tămăşeni. Reamintim că bărbatul a căzut în rîu pe raza localităţii Rotunda şi din acel moment a fost căutat, fără succes, de pompierii nemţeni.

“În data de 25.06.2020, in jurul orei 21.40, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru căutarea unei persoane înecate în răul Siret, pe raza localității Rotunda, comuna Doljești. S-a intervenit în data de 25.06.2020 in intervalul orar 22.00 – 24.00, cu o autospecială complexă de intervenție, un autoturism de serviciu, o barcă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.

Pompierii romașcani au desfășurat misiuni de căutare zilnic, începând cu data de 26.06.2020 în intervalul orar 08 – 21.

Persoana înecată în răul Siret în data de 25.06.2020 a fost găsită pe raza comunei Tămășeni, de către un localnic”, au transmis vineri, 3 iulie, reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: imagine din timpul acţiunilor de căutare efectuate de pompieri

Citește știrea

Trending