Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Criminal refuzat de judecători

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ bărbatul aflat în executarea unei pedepse de 11 ani de închisoare pentru omor a cerut fără folos revizuirea cauzei ■ împreună cu un alt tînăr a snopit în bătaie un consătean, abandonîndu-l în frig ■ tinerii pierduseră un proces cu victima ■

Gheorghe Ştefănoaia, din localitatea Răuceşti, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate de 11 ani de închisoare, pentru uciderea unui consătean, a cerut magistraţilor din cadrul Tribunalului Neamţ revizuirea cauzei.

Demersul a fost inutil pentru că a fost refuzat. „În temeiul art. 459 alin 5 Cod procedură penală raportat la art. 459 alin 3 lit a Cod procedură penală, respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată în numele condamnatului S. Gh., împotriva soluţiei de condamnare din sentinţa penală nr.36/P /2005, pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 4227/103/2014“, conform instanţei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea De Apel Bacău. Pe cînd avea 21 de ani, cel care a formulat cererea menţionată, împreună cu un alt consătean, Marius David Ursu, de 31 de ani, a omorît un vecin. Ursu a fost condamnat la un deceniu de închisoare şi împreună cu celălalt inculpat a fost obligat la plata unor daune către familia victimei de 16.000 de euro.

Fapta a avut loc pe 25 octombrie 2014, fiind generată de animozităţi mai vechi între părţi, după ce tinerii pierduseră un proces cu victima, dar, la fel ca şi în alte cazuri de violenţă extremă, şi de consumul de alcool. În ziua amintită, acuzatii au mers la un bar din localitate, unde s-au cinstit mai multe ore.

La un moment dat, în cîrciumă a venit şi Vasile N., de 53 de ani. Chiar dacă între părţi erau relaţii tensionate, acestea nu s-au manifestat în incinta barului din Răuceşti, dar nici unuia dintre ei nu i-a picat bine că s-au întîlnit. Primii care au plecat au fost cei doi tineri, numai că ei nu au mers acasă, ci au decis să se răzbune pe consăteanul lor.

Probabil că nu s-au gîndit să-l ucidă, ci doar să-i aplice o corecţie. Motivul pentru care cei trei se duşmăneau consta în aceea că victima avusese un litigiu civil cu agresorii, iar la finalul procesului judecătorii l-au obligat pe unul din indivizi să-i achite despăgubiri.

Acest lucru l-a înfuriat la culme şi a decis să se răzbune. Cei doi tineri s-au înarmat cu cîte un par şi au aşteptat ca victima să părăseascã barul. Nu au trebuit să stea în frig prea mult, pentru că săteanul a plecat şi el acasă. Agresorii l-au urmărit şi cînd au ajuns pe o porţiune de drum mai ferită l-au atacat şi l-au bătut cu bîtele pînă l-au lăsat lat. Nu au avut nici un fel de remuşcare şi au abandonat în frig bărbatul de 53 de ani.

După ceva vreme alţi localnici au găsit victima în mijlocul drumului şi au anunţat ambulanţa şi poliţia. La venirea salvatorilor bărbatul era decedat de foarte puţin timp. Necropsia a stabilit că moartea a fost violentă şi s- a datorat hemoragiei masive în urma fracturii de bază şi boltă craniană, fracturilor toracice şi de membre.

Nu a durat mult pînă ce oamenii legii au dat şi de urma criminalilor. La audierile în faţa procurorului de caz, cei doi au încercat să acrediteze ideea că fiecare dintre ei este mai puţin responsabil de uciderea consăteanului, dînd vina unul pe celălalt.

După primele declaraţii agresorii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar pe 27 octombrie au fost duşi în fata instanţei de judecată de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă, care a fost însuşită de magistraţi, inculpaţii fiind încarceraţi.

Actualitate

Piatra Neamţ: DOSAR PENAL – Salvatori de la ISU, în pericol din cauza unei inconştiente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ o femeie care a omis să dea informaţii despre un posibil contact cu o persoană infectată este cercetată penal ■ echipajul de la ISU a intrat în izolare ■

O femeie care a omis să dea cadrelor medicale informaţii cu privire la posibilitatea să fi intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid 19 este cercetată penal. În inconştienţa ei, a pus în pericol un echipaj de la ISU, salvatorii fiind în acest moment în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

“La data de 31.03.2020 la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ a fost înregistrat un dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii. Obiectul sesizării se referă la faptul că, în data de 25 martie, un echipaj de prim-ajutor din cadrul IJSU «Petrodava», format din trei subofiţeri, în urma unui apel la 112, s-a prezentat la o adresă din municipiul Piatra Neamţ, ocazie cu care pacienta , transportată ulterior la Spitalul Judeţean de urgenţă Piatra Neamţ, a omis să divulge cadrelor medicale informaţii esenţiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al Parchetului Piatra Neamţ.

Ceea ce nu înţeleg astfel de inconştienţi este că, dacă îi trimit pe salvatori în izolare la domiciliu sau în carantină, nu va mai avea cine să intervină în caz de incendii sau accidente. La fel cum nu înţeleg cei din sistemul de sănătate care dezertează în aceste momente, că, dacă vor ajunge să necesite chiar ei îngrijiri medicale, nu va avea cine să le ofere aceste servicii.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Naţional: Coronavirus – încă trei decese. Nunmărul total a ajuns la 72

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost confirmate oficial pe 31 martie. Numărul total al deceselor la nivel naţional a ajuns la 72.

Deces 70

Femeie, 60 ani, judeţul Ialomița. Persoană cu Insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, debut în 23.03.2020 (febră, frison, cefalee), internată în 25.03.2020 în Secția Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia.

S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 31.03.2020.

Nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu caz confirmat.

Deces 71

Femeie, 53 ani, judeţul Hunedoara. Pacienta internata în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19,  motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020.

Deces 72

Barbat, 65 ani, judeţul Hunedoara. Internat în 25.03.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26.03.2020. Confirmat în aceeași dată , decedat în 31.03.2020. Comorbiditati: HTA.

Fără călătorie, fără contact cunoscut cu caz confirmat.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Suspendarea activităţii în bazar, mall, pieţe, creşe, locuri de joacă, prelungită

Știre publicată în urmă cu

în data de

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Piatra Neamţ a emis o hotărîre, pe 31 martie, prin care prelungeşte suspendarea activităţii din Bazar, tîrguri, oboare, pînă la încetarea stării de urgenţă. De asemenea, este supendată şi activitatea din creşe, Centrul de Sprijin şi Asistenţă de Specialitate pentru Copii, Centrul de zi pentru preşcolari “Castani”.

În plus, primăria va monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la intrările în blocurile de locuinţe, iar Salubritas va dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor şi spaţiile comune din blocuri. În plus, vor fi dezinfectate străzile şi trotuarele din municipiul reşedinţă de judeţ. La Mall Forum Center se suspendă activităţile de comercializare, cu excepţia vînzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice.

De asemenea, la Sala Polivalentă se supendă orice activitate, la fel la Baia Comunală, Stadionul Municipal şi Ştrand. În pieţe, în continuare vor fi vîndute doar produse alimentare, veterinare şi farmaceutice. În plus se menţine interdicţia utilizării locurilor de joacă de pe domeniul public şi suspendarea activităţilor din parcurile publice şi Parcul Zoo. După cum am menţionat, aceste măsuri sînt dispuse pînă la ieşirea din starea de urgenţă.

Citește știrea

Trending