Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Crimă pasională, va fi iarăşi proces

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a contestat sentinţa de 9 ani de închisoare primită după ce a ucis un septuagenar ■ a fost depistat la cîteva zile de la evenimentul sîngeros ■ arma crimei a fost găsită în latrina din curtea imobilului principalului suspect ■

Vasile Turcu Botia, în vîrstă de 49 de ani, din localitatea Crăcăoani, a contestat sentinţa Tribunalului Neamţ prin care a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru crimă. O decizie definitivă în acest caz va da Curtea de Apel Bacău. La prima instanţă nimeni nu a avut pretenţii materiale de la inculpat, însă acesta este bun de plată cu 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. „În temeiul art. 7 cu referire la art. 4 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare“, conform instanţei. Crima a avut loc pe 12 august 2018, însă autorul a fost prins cîteva zile mai tîrziu, pe 16 august. Conform actelor de urmărire penală, omorul a fost motivat de gelozie, iar agresiunea a avut loc după ce inculpatul a constatat că femeia cu care trăia de ceva vreme se iubea cu un septuagenar din localitatea Bălţăteşti. Ros de gelozie, în ziua crimei inculpatul ar fi aşteptat plecarea de acasă a concubinei, apoi ar fi urmărit-o. S-a deplasat pînă în localitatea Bălţăteşti, unde a constatat că femeia ar fi avut o relaţie paralelă cu un localnic în vîrstă de 70 de ani. În aceeaşi zi l-ar fi văzut pe septuagenar la marginea satului şi l-a înjunghiat de mai multe ori cu un cuţit. Cadavrul a fost găsit la scurt timp, iar necropsia a stabilit că moartea a fost violentă şi s-a datorat multiplelor leziuni înjunghiate, cu eviscerare. A durat cîteva zile pînă ce anchetatorii au dat de urma ucigaşului, iar acesta a fost reţinut pe 16 august. Ulterior, arma crimei a fost găsită în latrina din curtea imobilului principalului suspect. A doua zi a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă, care a fost însuşită de judecători. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ şi în consecinţă: În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului T-B.V cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin.1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 18.08.2018 pînă la 16.09.2018 inclusiv“, au arătat judecătorii. Ulterior, arestul a fost prelungit şi simultan a fost respinsă cererea inculpatului care ar fi vrut înlocuirea detenţiei cu o măsură preventivă mai blîndă.

Actualitate

Neamţ: Bărbat mort în drum

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat a decedat, marţi, 21 ianuarie, în urma unui stop cardio-respirator, în ciuda eforturilor făcute de un echipaj SMURD pentru a-i salva viaţa.

“În urma unei solicitări venite din partea unei persoane care s-a prezentat la sediul de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat unui bărbat, în vîrstă de aproximativ 50 de ani, căzut în drum.

Acesta se afla în stop cardio respirator. Pamedicii au efectuat manevre de resuscitare. La locul intervenției a venit și un echipaj de la SAJ. Din păcate persoana nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

UPDATE Neamţ: A anunţat la 112 că se sinucide. S-a dovedit a fi o glumă proastă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii pietreni au parte în aceste momente, marţi 21 ianuarie, de o misiune mai puţin obişnuită. Prin apel la 112 ei au fost anunţaţi de un bărbat că se va sinucide. După primirea neobişnuitului apel, pompierii au plecat în misiune în zona Podului Căprioara din Piatra Neamţ.

“În urma unui apel la 112, pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț, cu o autospecială complexă de intervenție, o barcă și o ambulanță SMURD sînt la o misiune de căutare a unui bărbat care a anunțat că se va sinucide. Misiunea are loc în Piatra Neamț, în zona podului Căprioara”, au anunţat reprezentanţii ISU Neamţ.

 

Vom reveni.

UPDATE: – “În cele din urmă, după mai multe apeluri, bărbatul a răspuns la telefon și a afirmat că se află la Spitalul Județean Piatra Neamț. Au fost făcute verificări la spital și nu s-a confirmat. Bărbatul a închis telefonul. Un echipaj de la IPJ a rămas în zonă” – sursa ISU Neamţ.

 

FOTO generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: A vrut să-şi vadă copilul, a făcut scandal şi s-a ales cu cătuşe

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un nemţean aflat sub control judiciar a revenit în locuinţa comună pentru a-şi vedea copilul ■ nu a durat mult şi a început un scandal, lucru ce i-a atras arestarea ■

Un romaşcan de 45 de ani parcă a cerut să fie arestat, lucru care s-a şi întîmplat. Individul era deja sub control judiciar, cea mai blîndă măsură preventivă, pentru nerespectarea ordinului de protecţie, dar nu s-a putut abţine şi a recidivat, drept pentru care la finele săptămînii trecute a fost arestat preventiv de magistraţii din cadrul Judecătoriei Roman.

Totul a început pe 17 ianuarie 2020, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei Roman au fost sesizaţi de către o tînără de 29 de ani, cu privire la faptul că fostul concubin a încălcat ordinul de protecţie emis împotriva lui. Cercetările efectuate în cauză au stabilit că bărbatul de 45 de ani, faţă de care era emis un ordin de protecţie, a pătruns, cu acordul tinerei, în locuinţă pentru a-şi vedea copilul şi pentru a-şi lua mai multe lucruri personale.

La scurt timp, după vreo jumătate de oră, individul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a devenit violent şi a exercitat acte de violenţă asupra acesteia. Aşa se face că nemţeanul a încălcat ordinul de protecţie, Judecătoria Roman dispunînd evacuarea acestuia din locuinţa comună, precum şi obligaţia de a păstra o distanţă minimă de 100 de metri faţă de tînăra în cauză şi locuinţa acesteia.

Bărbatul era deja sub control judiciar însă în urma administrării probatoriului a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie şi nerespectarea ordinului de protecţie, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţei Neamţ.

Pe 18 ianuarie, Judecatoria Roman a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în arestul Poliţiei Neamţ. O să aibă timp să se gîndească la consecinţele faptei sale şi dacă nu era mai bine în libertate.

Citește știrea

Trending